Aikana, jolloin meidän perheen tytöt olivat vielä niin pieniä, ettei heidän kanssaan voinut vielä erityisen itsenäisiä juttuja askarrella, meillä tehtiin paljon näitä eri tyyppisiä käden- ja jalanjälkitöitä. Joulun alla kuopuksen ollessa vain vuoden, innostuttiin sormenjälkimaalailuista koko perheen kanssa.

 

Ideoita näistä on etenkin Pinterestin ideamaailma tulvillaan, mutta meidän jouluisissa taiteiluissa vilistivät erityisesti tontut ja porot. Aikuiset tekivät tontuille lakkeja, pienet lakkeihin tupsuja. Painettiin sormea erivärisiin maalityynyihin ja varovasti kartongille, ettei se enää paikoillaan liikahtaisi.

 

En tiedä, oliko tämä alusta loppuun sitä nautinnollista koko perheen yhteistä askartelua, sillä välillä kimaltavien maalisormien heilumisesta nousi vanhemmilla hiki otsalle ja toisaalta lapsetkin taisivat aika nopsasti olla sitä mieltä, että nyt saa maalityynyily jo riittää. Silti näin jälkeenpäin - ovathan kivoja muistoja. Aikakin kultaa jo osin sitä touhotusta siinä hetkessä.

 

Blogissa on joulukuun ajan askarteluideoita esittelevä joulukalenteri. Tervetuloa mukaan joulutunnelmaan perheen touhujamme seuraamaan ja itsekin toteuttamaan.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kahden odotetun ja rakastetun pikkutytön äiti; ekaluokkalaisen ja viisivuotiaan. Sielunkumppanin vaimo. 

Sormet kimalleliimassa, kirjapinoihin rakastuen, suuret seikkailut ja pienet merkitykselliset hetket. Isot ja pienet ystävät. Iltateetä ja sympatiaa. Aktiivista lapsiperhearkea elämysmatkaillen. Työn ja perheen tasapainoa hakien.

Elämää valkoisessa kodissa. Elämän parasta aikaa.

- Marika -

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
Joulukuu
2016
Joulukuu