Meidän perhe on jouluperhe, joka näyttäytyy ennen kaikkea viikkoina ja kuukausina ennen joulua. Nautimme jouluun valmistautumisesta ja siitä kaikesta kauniista ja elämyksellisestä, mikä liittyy joulun tunnelmaan ja lämminhenkisyyteen. Juomme glögiä illan hämärissä joululehtiä selaten, etsimme uusia kokeiltavia ruokareseptejä joulupöytään ja suunnittelemme joulukodin sisustusta.

 

Joulukuusi - se ensimmäinen - meille tuodaan jo neljä viikkoa ennen joulua, jolloin vietämme suomenruotsalaisten perinteen mukaan Lilla Julia. Pientä joulua. Kuten aiemmin kerroinkin, lapset saavat myös omat joulukuusensa silloin ja koristelemme ne pitkälti tyttöjen itse tekemin koristein.

 

Soodataikina on ollut meillä jo pitkään yksi suosikeista askartelu- ja sisustusjuttujen valmistamisessa. Siitä saa helposti kauniita, puhtaan valkoisia koristeita, joita voi niiden kuivuttua maalata ja koristella halutessaan monin tavoin.

 

Yksi ihana nosto erilaisten koristeiden joukosta ovat nämä lapsen sormenjäljistä tehdyt sydänkoristeet. Satiininauhaviimeistelyllä koristeista tulee söpösen suloisia.

 

Soodataikinasta näkee useampia variaatioita, joista toisissa käytetään maissitärkkelystä, toisissa perunajauhoja. Meidän tavallisimmin käyttämä helppo ohje on tämä:

 

Soodataikina

1 dl maissitärkkelystä
2 dl soodaa
1,25 dl vettä

 

Mittaa ja laita kaikki ainesosat kattilaan. Kuumenna miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes taikina alkaa paksuuntua. Taikinan ollessa kiinteää siirrä massa kulhoon. Peitä taikinakulho kostealla liinalla ja siirrä massa viileään.

Kun taikina on jäähtynyt, se on valmista muotoiltavaksi. Voit käsitellä soodataikinamassaa samoin kuin taikataikinaa. 

Koristeet onnistuvat parhaiten, kun jätät ne noin 0,5cm paksuiksi. Anna kuivua yön yli huoneenlämmössä tai paista 75 asteessa uunissa reilun tunnin. Kuivina ne koristaa ne vaikkapa maalaamalla tai esimerkiksi liimalla glittereitä tai muita koristeita.

 

Ps. Kuten huomasit, tämä on joulukalenterin luukku 10.päivältä. Se julkaistaan poikkeuksellisesti käyttäjän teknisen virheajattelun takia 11.päivä ja samaisesta syystä luukku 9 puuttuu kokonaan. Tämä on tätä jouluista yllätysten aikaa ;)

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kahden odotetun ja rakastetun pikkutytön äiti; ekaluokkalaisen ja viisivuotiaan. Sielunkumppanin vaimo. 

Sormet kimalleliimassa, kirjapinoihin rakastuen, suuret seikkailut ja pienet merkitykselliset hetket. Isot ja pienet ystävät. Iltateetä ja sympatiaa. Aktiivista lapsiperhearkea elämysmatkaillen. Työn ja perheen tasapainoa hakien.

Elämää valkoisessa kodissa. Elämän parasta aikaa.

- Marika -

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
Joulukuu
2016
Joulukuu