Sisähuvipuistot ovat olleet alkuvuonna ja näinä koleina alkukevään ja -kesän päivinä meidän perheen (ja ystäväperheiden) suosikkeja - kautta maan. Koleuden ja märkyyden keskellä on tuntunut siltä, että haluaa päästää lapsetkin kotinurkista jonnekin avaraan tilaan temppuilemaan ja touhuamaan joko kaksistaan tai kavereiden kanssa. Jonnekin, jossa ollaan edes hetki ilman kurahanskoja tai hytistään viileydessä. Odotin, että tämä kesä toisi lämmön mukanaan. No, toistaiseksi näyttää vähän arveluttavalta.

 

Tip-tap-tip-tap, putoilevat sadepisarat parhaillaankin avoimesta ikkunasta. Onneksi sateisina päivinä voi sukeltaa sisähuvipuistojen laitteisiin, antaa vauhdin kieputtaa ja ottaa vatsan pohjasta ja avointen tilojen kutsua luokseen suuretkin määrät leikkijöitä. Me tutustuttiin joku aika sitten Lempäälän Ideaparkin yläkerrassa sijaitsevaan Funparkiin, joka itseasiassa tituleeraa itseään Pohjois-Euroopan suurimmaksi sisähuvipuistoksi. En ihmettele, sillä niin valtavat tilat heillä on käytössään.

Funpark on muotoutunut samoihin tiloihin, jossa on lähes aikuiseenkin makuun sopivien laitteiden rinnalla HopLopin temppuilumahdollisuuksia pienemmille. Konsepti toimiikin hyvin, sillä Funparkissa on oikeastikin mahdollisuus hyväntuuliseen ajankuluun kaiken ikäisille.

 

HopLop-konsepti on meille tuttu paitsi kotikaupungistamme, myös useammasta muusta jo uudenkin ilmeen HopLopista Suomessa. Siksi Tampereen seudulla vieraillessamme kiinnostuimme erityisesti tuosta Funparkin osuudesta, joka on ainutlaatuinen vain Ideaparkissa. Silti huomasimme lasten viihtyvän ennen kaikkea tutuissa "pienten" laitteissa pomppulinnasta kiipeilyseinään ja HopLopin tuttuakin tutummasta seikkailulabyrintista karuselliin ja jättirampoliiniin. Ehkä Funparkin erinomainen ajatus tarjota mahdollisuuksia vanhemmillekin konkretisoituu sillä tavalla, että meidän 2v ja 4v ovat Funparkin puolelle vielä osin liian pieniä, sen muutaman ikävuoden verran.

Sisähuvipuistot, joita ei omassa lapsuudessani ja nuoruudessani 80-90-luvun taitteessa vielä ollut, saavat joka kerta pohtimaan, mihin itse menisin ja haluaisin, jos olisin vielä lapsi. Tai osin kai myös niin, jos itselläni olisi tallella aito lapsenomainen taito touhuta kenestäkään välittämättä ja flown mukana innostuen, sillä edelleenhän näitä tunneleita voi pylly pystyssä ryömiä eteenpäin iästä välittämättä.

 

Mini GP ja kisa autoradalla on meidän tyttöjen suosikkeja ja veikkaan, että se olisi ollut omia ykkösvalintojani lapsuudessa. Nyt aikuisiällä en enää uskalla kovin montaa vauhdikkaampaa laitetta kokeilla, mutta törmäilyautoissa nousi edelleen vahva kilpailuvietti. Jotain viehtymystä autoihin, huomaan.

 

Funparkissa on myös melkoinen määrä oikeasti vauhdikkaita laitteita, joissa on tarjolla kieputusta pahoinvoivaan oloon saakka aikuiseenkin makuun. Tältä osin puisto on kyllä erinomainen mahdollisuus huvipuistomaiseen kokemukseen. Osin huomasin kyllä kasvaneeni aikuiseksi. Nuoruudessani halusin käydä aina ekana kummitustalon ja olin jonossa uudelleen heti sisältä päästyäni. Nyt kauhukellari puistatti, enkä halunnut törmätä pääkalloihin tai luurankoihin, vaan pitäytyä mieluummin leppoisassa karusellimusiikissa.  

Ihan parhaat puolensa tämä puisto tarjoaisi todennäköisesti lapsiperheelle, jossa nuorimmat ovat jo reilusti kouluikäisiä. Silloin sisähuvipuiston koko kapasiteetti valtavalla laitemäärällä olisi hyödynnettävissä täysmääräisesti ja aikuisillakin olisi mahdollisuus ottaa vaikkapa ihan vain kaksin toisistaan mittaa erilaisissa laitteissa ilman lapsenvahtivastuuta taaperoikäisestä.

 

Olen itse aika tarkka palvelusta ja asiakaskokemuksesta. Funparkissa tuli tunne siitä, että tulee asiakkaana huomioiduksi ja nähdyksi, ja asiakas kohdataan ystävällisesti yrmyilemättä tai palvelun ohessa muita juttuja vilkuilematta. Siksikin Funpark oli erinomainen tapa viettää päivää perheenä.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kahden odotetun ja rakastetun pikkutytön äiti; ekaluokkalaisen ja viisivuotiaan. Sielunkumppanin vaimo. 

Sormet kimalleliimassa, kirjapinoihin rakastuen, suuret seikkailut ja pienet merkitykselliset hetket. Isot ja pienet ystävät. Iltateetä ja sympatiaa. Aktiivista lapsiperhearkea elämysmatkaillen. Työn ja perheen tasapainoa hakien.

Elämää valkoisessa kodissa. Elämän parasta aikaa.

- Marika -

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
Joulukuu
2016
Joulukuu