Jos joku olisi uudenvuoden rakettien paukkeessa povannut, että tuleva kesä on meidän perheelle hyvinkin vilkas risteilykesä, olisin naurahtanut epäuskoisesti. Varmasti toisenkin kerran. Että joo-joo, takuulla. 

Minähän en ole ollut luontainen risteilijä, enkä laivan hyttikäytävien kulkija. Tai taxfreetyyppi hajuvesi- tai viinipulloja tutkien, jättikarkkipusseja kantaen. En edes buffetihminen, vaikka monipuolisesta ruuasta nautinkin. Sitä paitsi pienikin aalto keikuttaa, paatista riippumatta. 

Kun Silja Symphony irtosi laiturista Olympiaterminaalissa, hihkuivat lapset tyytyväisyyttään katsoessaan hytissä merta. He olivat vasta kotiutuneet Tallinnan reissulta ja nyt suuntana oli Tukholma. Viikonloppu ystävien kanssa.

Yläsänky vai alasänky, pallomereen vai katsomaan merta, kaverin hyttiin vai tutustumaan laivaan? 

Vaikka risteily oli tälle kesälle jo viides, oli matka edelleen yhtä odotettu. Yhä elämysten reissu. Kyllä, mullekin. Yhä löysin itseni tax freen valaistuilta hajuvesiosastoilta lasten seurana nuuhkuttelemasta tuoksuja kauniista pulloista, kannelta nauttimasta raikkaasta tuulesta ja no, pallomeren ääreltäkin. Lasten - omien ja muiden - kiljuessa ja kipittäessä ees taas. 

Osittain kyse on myös halusta antaa lapsille kokemuksia, joista näkee heidän innostuvan. Sitä nukkuu vanhempana oman hyväpatjaisen parisängyn sijaan laivan hytissä rauhattomamman yön tietäen, että lapselle nukkumaanmeno laivan hytissä on elämys. Hytin ikkunasta illan hämärässä näkyvä merimaiseva on mieliinpainuva. 

Jo keväällä varattua reissua oli ehditty ystäväperheen kanssa fiilistellä eri yhteyksissä. Siksi hetki Symphonyn a’la cartessa, Tavolatassa, saman pöydän ympärillä tuntui mukavalta. Odotetulta. Arjen hälinän keskeltä mahdollisuudelta olla kiireettä yhdessä.

Muumidiskoa ja Pikku Myyn bingosta päävoitto, lasten drinkit valokoristein, risteilykävijöiden seuraamista ja leppoisaa kulkemista. 

 

Suomenlahdella puhaltavasta loppukesän merituulesta piipahdus uusitun allasosaston lämpimiin poreisiin, lastenaltaan liukumäkeen ja höyrysaunaan. Fiilistelyä. 

Etenkin päiväkotiystävän kanssa käydyllä kesän Tallinnan reissulla sukelteluinnon löytäneelle esikoiselle Sunflower Oasis Spa-kylpyosasto oli kokemus, johon palattiin yhtenä reissun parhaista muistoista. Plussaa oli muuten se, että allasosastovierailuun kuuluvat pyyhkeet span puolesta, joten niitä ei tarvitse erikseen ottaa mukaan hytistä.

Tukholmassa vietimme tällä kertaa päivän Skansenilla, kun keväällä suuntasimme Junibackeniin. Erinomaisia vaihtoehtoja lapsiperheille molemmat. 

Päivä Tukholmassa- risteilyillä mukavaa on juuri se, että risteilykokemuksen rinnalla saa tutustua myös maissa moniin kiinnostaviin kohteisiin. 

Risteilijä? Minäkö? En enää naurahda epäuskoisesti. Lasten ja ystävien kanssa on hyvä monessa paikassa. 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kahden odotetun ja rakastetun pikkutytön äiti; ekaluokkalaisen ja viisivuotiaan. Sielunkumppanin vaimo. 

Sormet kimalleliimassa, kirjapinoihin rakastuen, suuret seikkailut ja pienet merkitykselliset hetket. Isot ja pienet ystävät. Iltateetä ja sympatiaa. Aktiivista lapsiperhearkea elämysmatkaillen. Työn ja perheen tasapainoa hakien.

Elämää valkoisessa kodissa. Elämän parasta aikaa.

- Marika -

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
Joulukuu
2016
Joulukuu

Instagram