Kaupallinen yhteistyö: Kiddex / Play and Go

 

Leluja kaikkialla. Miten turhauttavaa onkaan siivota samat lelut useita kertoja päivässä. Huomaan ärtymystasoni nousevan viimeistään silloin, kun vien viidettä kertaa päivän aikana samat kiilusilmäiset kissat lapsen huoneeseen ja huomaan sivusilmällä lasten jo kärräävän nukenrattaissa Ti Ti nalle-pehmoja kohti samaa olohuoneen kulmaa, jonne he yleensä rakentavat majan.

Tajusin tosin, että taitaa olla epäreilua pyytää heitä leikkimään vain omissa huoneissaan tai olemaan rakentamatta majoja olohuoneen nurkkaan toista tai kolmatta - sadattakin - kertaa. Meidän kaikkien kotihan tämä on, se, jossa jokaisella tulee olla oma tilansa ja mahdollisuus silmät loistaen toteuttaa omia unelmia. 

 

Meidän lasten parhaita leikkejä ovat nyt majat, jonne kuljetetaan joka ikinen pehmolelu asumaan ja nukke hoidettavaksi. Oikeastaan ne kulkeutuvat sinne vähän kuin vaivihkaa, ensin viedään yksi, sitten toinen. Uusien leikki-ideoiden tullessa lelut jäävät nurkkaan nököttämään.

 

Pidän siinä määrin järjestyksessä olevasta kodista, etten ole oppinut näinä viitenä äitivuotenakaan elämään hallitussa kaaoksessa, saati sopeuttamaan itseäni kaikkialla lojuviin leluihin. Yhdyn tutkimustuloksiin, jonka mukaan sotkuinen koti heikentää hyvinvointia. Ainakin mun. Niinpä neuvotteluja omien leikkien siivoamisesta käydään jatkuvasti. Välillä tuloksetta.  

Play and Go:n leikkimatto, jonka saa myös kätevästi säilytyspussiksi, kätkee nykyisin sisäänsä niin ne kymmenet kiilusilmät kuin muutkin pehmot silloin, kun niitä tarvitsee siirtää majaleikeistä omiin huoneisiin. Tytöt saavat omatoimisestikin leikkimaton kiinni ja joko vetävät sitä perässään tai kantavat yhdessä. Järjestelmällisyyttä ja muistuttelua tarvitaan edelleenkin, mutta pientä toiveikkuutta on havaittavissa. 

Yhä taituroin, tarvitseeko leluja purkaa säilytyspussin sisältä, vai saako ne jättää huoneen nurkkaan sellaisenaan seuraavaa leikkiä odottamaan. Toistaiseksi odottavat, yksi asia kerrallaan. Sitä paitsi näissä Play and Go:n matoissa on kivoja kuoseja, etenkin meidän tyyliin uudet hempeät Disneyn Minnit ja Mikit, joten säilytyskassia voi kauniisti pitää esilläkin. 

 

Iänikuiseen pikku-Lego-pulmaankin ne vastaavat. Legoleikki kun on idearikkainta silloin, kun Legot voi kaataa lattialle ja poimia lukuisten pienten joukosta sen sopivimman. Leikkimatto alle, Lego-laatikko nurin ja humps, rakentamisen pariin.

 

Kaikki vaatii aikaa, niinhän sitä sanotaan. Yritän kuitenkin olla järjestelmällinen pyytäen lapsia siivoamaan jälkensä. Muuten ne Peppi Pitkätossut ja yksisarvislelut vain vaihtuvat vuosien kuluttua teini-ikäisten lattialla lojuviin sukkiin ja paitoihin. Todennäköisesti käyn nämä keskustelut aikanaan joka tapauksessa, mutta josko edes yrittäisin viitoittaa suuntaa. 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kahden odotetun ja rakastetun pikkutytön äiti; ekaluokkalaisen ja viisivuotiaan. Sielunkumppanin vaimo. 

Sormet kimalleliimassa, kirjapinoihin rakastuen, suuret seikkailut ja pienet merkitykselliset hetket. Isot ja pienet ystävät. Iltateetä ja sympatiaa. Aktiivista lapsiperhearkea elämysmatkaillen. Työn ja perheen tasapainoa hakien.

Elämää valkoisessa kodissa. Elämän parasta aikaa.

- Marika -

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
Joulukuu
2016
Joulukuu