"Hauskinta joulussa on se, ettei kaikki ole niin vakavaa. On lupaa olla vähän hassu ja kujeilla kaikin mahdollisin tavoin", toteaa Ilona Pietiläinen, joka on kirjoittanut tänäkin jouluna mielettömän kauniin joulukirjan "Satumainen joulu." (Docendo 2017). Hänen kirjojaan on kirjahyllyssämme useampi kappale, mutta näiden ilmestymistä odottaa vuodesta toiseen. 

"Satumainen joulu" sisältää Pietiläisen tyyliin paljon ihastuttavia tunnelmakuvia, vinkkejä askarteluun, vierailuja toisten kauniissa persoonallisissa kodeissa sekä kurkistuksia erilaisiin itsetehtyihin leivonnaisiin ja kauneustuotteisiin. Jos tunnet Pietiläisen tuotantoa, tältä osin lähtökohta kirjalle on hyvin samankaltainen. 

Silti kirja onnistuu hurmaamaan - todennäköisesti vahvimmin siksi, että tässäkin kirjassa on onnistuttu vangitsemaan joulun odotuksen pienet, mutta merkitykselliset yksityiskohdat monin valokuvin ja yhdistämään lomaan tarinoita joulun lempeydestä ja välittämisestä.

"Perhe. Ystävät. Villasukat. Suklaa. Joululaulut. Kynttilät. Joulutähdet. Kaneli. Nuo sanat eivät ole vain oiva tekosyy tunnelmoida kotona, vaan ne ovat meidän joulumme taikasanat, jotka kutkuttavat kaikkia aisteja. Tunne ja tunnelma joulussa muodostuu kiireettömyydestä, lämmöstä, perheestä, läheisistä ja perinteistä", tavaan rivejä yhä uudelleen.

Kirja saa haaveilemaan. Sitä selatessa tekee itsekin mieli istuttaa joulukukat vanhoihin kulhoihin ja asetella lisää kutsuvia valoja terassin ja parvekkeen havuasetelmiin. Se saa nostamaan maitosuklaan ja jauhot kaapista leivontapöydän kulmalle, ja varmistamaan, että saatavilla on inspiraation iskiessä muut tarvittavat raaka-aineet.

Joulu on vuoden taianomaisinta aikaa. Siinä Pietiläinen on ehdottoman oikeassa. 

 

"Jouluna haluan tavallaan materian muodossa kiittää kaikkia niitä ihmisiä, jotka seuraavat vierellämme, auttavat ja ovat läsnä arjessamme vuoden ympäri", hän tiivistää ajatuksen joululahjoista prikulleen samalla tavalla kuin itse ajattelen. Ettei aina, tai juuri koskaan ole kyse siitä, onko muistamiselle materialistista tarvetta.

Enemmänkin kyse on ajatuksesta - siitä, että sinä olet lahjansaajana tärkeä. Sinua haluan ilahduttaa, sillä olet ollut mielessä. Satumaisessa joulussa esitelläänkin kivoja ideoita pienimuotoisiin herkkulahjoihin, joiden valmistaminen on vaivatonta. 

 

Itsensä etusijalle asettamista - joulu olisi ainakin hetkittäin oltava myös sitä. Vaikka joulun alla paketoidaan useina iltoja läheisten joululahjoja ja ajellaan joulutervehdyksiä jakaen, kokataan jouluruokapöytään ja leivotaan glögin rinnalle, on jouluna aikaa myös itselle.

Kirjan kasvonaamiota aionkin kokeilla meidän perheen aikuisille jo ennen jouluviikkoa. Jonakin iltana lasten nukahdettua voidaan istua chiansiemenet kasvoillamme ja toivoa, että viikunapohjainen mömmö vie mukanaan lapsiperheen valvomisesta ja ajoittaisesta väsymyksestä syntyneet ryytymyksen rypyt.

- - - -
Teehetkien koti on blogi, joka avaa kurkistuksia perhearkeen 3-vuotiaan ja 5-vuotiaan tytön kotona. 

Blogin takaa löytyy lähes nelikymppinen Marika. Äiti ja vaimo, ystävä. Teetä ja joulua rakastava askartelija ja aktiivisesta tekemisestä pitävä ennakkoluuloton tutustuja. Ikuinen maailmanparantaja, joka uskoo, että pienilläkin teoilla on merkitystä. Opintovapaalla asiantuntijatyöstään alkuvuoteen saakka, jolloin edessä on tasapainottelu työn ja perheen yhdistämisessä. 

Joulukuu meillä hömpötellään auttamatta jouluhaaveiden ja lukuisten kirjojen ja askartelujen parissa, tammikuussa palataan arkeen uuden vuoden suunnitelmin. 

Liitythän mukaan seuraamaan arkeamme Facebookissa tai kuvatarinoin Instagramissa

Kuvissa käytetty myös Pietiläisen kirjan kuvitusta

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kahden odotetun ja rakastetun pikkutytön äiti; ekaluokkalaisen ja viisivuotiaan. Sielunkumppanin vaimo. 

Sormet kimalleliimassa, kirjapinoihin rakastuen, suuret seikkailut ja pienet merkitykselliset hetket. Isot ja pienet ystävät. Iltateetä ja sympatiaa. Aktiivista lapsiperhearkea elämysmatkaillen. Työn ja perheen tasapainoa hakien.

Elämää valkoisessa kodissa. Elämän parasta aikaa.

- Marika -

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
Joulukuu
2016
Joulukuu

Instagram