Possujuna ja kuvankaunis karuselli, ehkä hurjimmillaan muutama Angry Birds-pomppu, veikkasin, kun astuttiin Särkänniemen porteista kesän huvipuistopäivää viettämään. Miten väärässä olinkaan. 

Särkänniemi on kohteena meidän perheen suosikkeja – nyt ja todennäköisesti tulevat vuodet – sillä siellä on yhdellä rannekkeella mielettömän paljon koettavaa; Koiramäen sympaattinen eläinpuisto, akvaario sähisevine sähköankeriaineen, Näsinneula näköaloineen ja ennen kaikkea Särkänniemi. 

Mikäli aikoo viettää päivää useammassa kohteessa, on järkevää ajoittaa Särkänniemeen saapuminen siten, että on heti yhdentoista aikoihin kolkuttelemassa Koiramäen portteja. Siellä kun on mahdollisuus vierailla tuntia ennen kun Särkänniemen kieputtimet avataan huvittelukansalle.

Koiramäki sykähdyttää idyllisyydellään monista vierailukerroista huolimatta. Miten kauniiksi eläinpihakokonaisuus onkaan voitu rakentaa ja miten oivaltavasti sinne on lomitettu vanhan kaupungin alue kahviloineen, teattereineen ja pienine putiikkeineen.

Kahvila Von Guggelböön lohikeitto maistui edelleen yhtä hyvältä koristeellisen pastellisista kulhoista ja vitriinin monissa herkuissa on valinnanvaraa. Toisena vinkkinä voisi muuten mainita, että Koiramäki on hyvä paikka nauttia lounasta ruuhkattomuuden takia. 

Helle verotti tänä kesänä jaksamista niin talliin vetäytyneillä ja pitkälti paikoillaan pysyttelevillä eläimillä kuin meilläkin. Koiramäen taika jäi silti leijumaan sieltä Särkänniemen laitteisiin lähtiessämme. 

Se Särkänniemi! Kuten mainitsinkin, tänä kesänä on selkeä siirtymä teemapuistoiästä huvipuistoikään. Esikoinen, syksyn eskarilainen, oli jo tullessa useasti maininnut, että haluaisi jotakin ”isojen lasten juttuja” tai ”vaikka sellaisiakin, mihin koululaiset uskaltaa mennä.” Pian nelivuotias kuopus, joka on luonteeltaan muutoinkin rauhallisempi, vakuutteli vieressä, että hänelle riittävät ihan pientenkin lasten laitteet. 

Ajatus oli silti ottaa varman päälle, ehkä vähän sellaisella vanhemman ylivarovaisuudella kuten meillä tyyliin sopii. Ensimmäiset pienemmille lapsille suunnatut laitteet saivat kuitenkin esikoiselta suoran tyrmäyksen tylsinä, vaikka hän juuri ja juuri siskonsa seuraksi mukaan lähtikin. 

Parasta olivat hänen mielestään silti laitteet, joissa otti vatsanpohjasta ja joiden jälkeen jaloissa jo tutisutti vähän. Eivät ne hurjimmat, joihin ei (onneksi) vielä pituuskaan ihan tänä kesänä riittänyt, mutta selkeästi aiempia kesiä vauhdikkaammat.  Jotakin oli ennallaankin. Pikkusisko vilkutteli yhä silmät riemua loistaen possujunasta ja voitti rohkeudella itsensä Angry Birdseissä. Hän halusi kasvamisestaan ylpeyttä tuntien kaikkiin niihin laitteisiin, joihin pituus ei vuotta aiemmin riittänyt. 

Kotiin lähtiessä oltiin kutakuinkin läpimärkiä. Jokainen. Silti se, että uskaltauduttiin koko perhe Tukkijokeen, oli elämys. Paitsi, että se jäi takuulla kokemuksena mieleen niin lapsille kuin meille vanhemmillekin, oli yhteinen nauru erityisen vapauttavaa. Onnellista ja hyväntuulista. 

Jännityksen nostama adrenaliini ja tukkijoen kuohujen synnyttämä nauru syvältä vatsanpohjasta – niissä mietteissä oli varsin kiva sanoa heipat Särkänniemelle tältä kesältä.

Särkänniemi siis lunasti odotukset, eikä jättänyt ketään kuivaksi. 

Mitä mieltä olimmekaan Särkänniemestä aiemmin?
Kerran kesässä huvipuistoon - Särkänniemi pikkulapsiperheen silmin
Koiramäki Kunnaksen tarinoineen kutsuu viihtymään Särkänniemen kupeessa 
”Muistakaa aina pysyä yhtä aurinkoisina kuin olette” - Koiramäen lumoavassa idyllissä
 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kahden odotetun ja rakastetun pikkutytön äiti; ekaluokkalaisen ja viisivuotiaan. Sielunkumppanin vaimo. 

Sormet kimalleliimassa, kirjapinoihin rakastuen, suuret seikkailut ja pienet merkitykselliset hetket. Isot ja pienet ystävät. Iltateetä ja sympatiaa. Aktiivista lapsiperhearkea elämysmatkaillen. Työn ja perheen tasapainoa hakien.

Elämää valkoisessa kodissa. Elämän parasta aikaa.

- Marika -

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016

Instagram