Mietitkö vielä syyslomapäiville mukavaa vierailukohdetta, jossa viihtyisivät niin lapset kuin aikuisetkin? Ehkä jotakin sadunomaista ja vähän erilaista? Sellaista, josta et ehkä ole kuullut? 

 

Herra Hakkaraisen talo Sastamalassa, vain viitisenkymmentä kilometriä Tampereelta, kutsuu lapset leikkimään ja tutustumaan mielikuvituksen valloilleen päästäen. Talossa voit astua mukaan Mauri Kunnaksen Kuningas Artturin Ritarien tarinoiden maailmaan, Kaikkien aikojen avaruuteen sekä Koiramäen lasten kaupunkimiljööseen. Voit rauhoittua lukuhuoneeseen, jossa saatavilla ovat kaikki Mauri Kunnaksen kirjat - mieletöntä!

Tokihan talossaan tallustaa myös odotettu, varovaisesti halittava - Kaupungin uutterin unissakävelijä Herra Hakkarainen, kippurasarvinen ystävämme. Hakkaraisen piipahdukset ovat ajoitettuja ja jos johonkin, ehkä siihen lisäisin lisäresursseja, että Hakkarainen voisi olla enemmän paikalla omaa nimeään kantavassa kodissaan. Toisaalta monille lapsille - kuten meidänkin - riittää se, että he saavat hetken halata ja kirmata sitten jo eteenpäin. 

Kunnaksen kirjoista tutut satumaisemat piiloutuvat Sastamalan keskustassa sijaitsevan, ulkoapäin hyvinkin tavallisen näköisen kivitalon seinien sisään. Talo lumoaa yksityiskohdillaan, sillä sen jokainen huone on mietitty viimeistä piirua myöten tarkkaan. Hämmästyttävän tarkkaan. 

Esimerkiksi 1800-luvun kaupungissa voi leikin pyörteisiin mennä niin Kinkkeliinin sekatavarakaupassa, apteekissa kuin suutarillakin; mitata kaupan tuotteiden painoa perinteisin punnuksin ja etsiä rohtoja kymmenistä purkeista. 

Kaikkien aikojen avaruudessa sai pukea halutessaan astronautin kypärän ja lähteä avaruusseikkailuun kraattereiden, planeettojen ja tähtien pariin. Jos Kunnaksen "Kaikkien aikojen avaruuskirja" on tuttu, on kirjan tapaan avaruushuoneessa olevassa avaruusbussissa paljon tietoa planeetoista. 

Itse suosittelisin Herra Hakkaraisen taloa 3-6 vuotiaille lapsille. Pienistä yksityiskohdista ja kauttaaltaan jatkuvasta Kunnaksen tarinasta johtuen talossa on tosin paljon katseltavaa myös aikuisempaan makuun.

Talo itsessään ei ole kovin suuri  ja siksi hieman haastetta tuo sekä sisätilojen ahtaus että lukuisat portaat, jolloin liikkuminen rattailla tai vaunuilla olisi hankalaa. Joitakin vaunuja vierailumme aikana näkyi, mutta ne oli lähinnä parkkeerattu johonkin nurkkaan tai piha-alueelle ja pienimpiä kannettiin joko sylissä tai kantoliinoissa. 

Kesäkaudella - ja nyt syyslomaviikoillakin (42/43) talon takapihalla on myös Herra Hakkaraisen hurjan hauska autopiha, joka oli meidän tyttöjen ehdoton suosikki. 

 

Autopihalla pääsee polkuautoilemaan, ajamaan bussilla ja viemään ajopelinsä vaikkapa autopesuun. Juurikin "Minä itte"-autopesula tuntui olevan erittäin suosittu; pienet kuskit puunasivat autojaan sienillään ja ottivat ämpäreistä lisää vettä. Sitä paitsi miettikää, jokainen autokin - Kertusta Punahilkkaan - on Hurjan hauskalla autopihalla nimetty ”Hurjan hauskan autokirjan” mukaan. 

 

Autopiha on jaettu kahtia, jolloin pienemmällä puolella voivat ajaa pienemmät kolmipyöräisellä ja isommalla puolella hurjastella Kertuilla ja Punahilkoilla isommat. 

Kiitos Herra Hakkarainen, palaamme takuulla uudelle vierailulle. Onneksi Herra Hakkaraisen talo on sisätilojen osalta auki läpi vuoden, joten tutustumaan pääsee joustavasti näinä sateisina syyspäivinäkin. Nyt syyslomalla siis laajennetuin aukioloajoin. 

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kahden odotetun ja rakastetun pikkutytön äiti; ekaluokkalaisen ja viisivuotiaan. Sielunkumppanin vaimo. 

Sormet kimalleliimassa, kirjapinoihin rakastuen, suuret seikkailut ja pienet merkitykselliset hetket. Isot ja pienet ystävät. Iltateetä ja sympatiaa. Aktiivista lapsiperhearkea elämysmatkaillen. Työn ja perheen tasapainoa hakien.

Elämää valkoisessa kodissa. Elämän parasta aikaa.

- Marika -

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
Joulukuu
2016
Joulukuu