Yölliset yskänpuuskat ja tukkoinen hengitys lastenhuoneen avoimen oven raosta aikuisten kömpiessä hiljalleen oman peiton alle. Ei, ei. Ei nyt. Jokaisessa lapsiperheessä otsalle nouseva tuskanhiki, kun tiedostaa, että mitä todennäköisimmin tulevana yönä (ja muutamina muitakin tästä eteenpäin) heräillään, hoivataan ja etsitään rohtoja lääkekaapista. Tuttua teilläkin?

 

Flunssa korvatulehduksineen kotiutui meille menneellä viikolla. Aikataulullisesti nappiajoituksena tokikin juuri silloin, kun meidän perheen aikuisten pitkään (=vuosia) odotettu, kaksin vietettävä hotelliviikonloppu lähestyi ja seuraavalle viikolle oli varattuna lennot kummitytön perheen luokse toiselle puolelle Suomea. Lapsiperhearkea.

 

"Äiti, mitä ne lääkärin säännöt ovatkaan?", totesi neiti neljävee mietteliäänä, mutta aavistuksen ilkikurinen katse silmissään lääkärikäyntiin valmistauduttaessa. Juteltiin tarkoin siitä, että flunssan ja korvatulehduksen takia lääkäriin mentäessä kuunnellaan stetoskoopilla, katsotaan korvat ja suu ja usein painellaan hieman vatsaakin.

 

"Ei äiti, ei ne säännöt" Ai ei. Juteltiin siitä, että tervehditään vastaanoton henkilökuntaa ja lääkäriä ja kiitetään lähtiessä. Puhuttiin, mitä kohteliaisuus tarkoittaa.

 

"Ei, en mä sitäkään tarkoita niillä lääkärin säännöillä. Kerro vielä muista säännöistä." Yritin ehdottaa sitä, ettei käytävällä saa juosta ja että lääkärin kutsuessa sisään lopetetaan leikit, mutta kerätään myös lelut paikoilleen ennen huoneeseen menemistä. Ilmiselvää turhautumista havaittavissa.

 

"Mä tarkoitin niitä tarrasääntöjä. Voiko niissä olla muitakin kuin yhden tarran sääntö, jos on tosi reipas?" Jep, Ai se sääntö lääkäriä koskien. Miten mä en heti keksinytkään? ;D

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kahden odotetun ja rakastetun pikkutytön äiti; ekaluokkalaisen ja viisivuotiaan. Sielunkumppanin vaimo. 

Sormet kimalleliimassa, kirjapinoihin rakastuen, suuret seikkailut ja pienet merkitykselliset hetket. Isot ja pienet ystävät. Iltateetä ja sympatiaa. Aktiivista lapsiperhearkea elämysmatkaillen. Työn ja perheen tasapainoa hakien.

Elämää valkoisessa kodissa. Elämän parasta aikaa.

- Marika -

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
Joulukuu
2016
Joulukuu

Instagram