Alkuvuosi on ollut meidän perheessä erikoisen nopeasti ohitse kiitävä. Selkein selitys siihen, miksi aika tuntuu karkaavan käsistä, on mun vaativampi opiskelujakso, joka edellyttää useampia viikoittaisia läsnäololuentoja. Ne ajoittuvat iltoihin, joten matkat huomioiden olen poissa iltapäivistä siihen saakka, että lapset jo nukkuvat. Muun arjen lomassa etsin aikaa myös erilaisille harjoitustehtäville tavanomaisten esseiden ja tenttien ohella. Kun arki muutoin rakentuu mun kotonaoloni varaan, edellyttää jokainen tällainen päivä järjestelyitä lapsenhoitoratkaisuista alkaen.

 

Huomasin juuri, että se, mistä aikaa on nipistetty ehkä eniten, ovat askartelujen parissa vietetyt hetket. Tytöt ovat toki maalanneet, liimanneet ja leikanneet itsekseen, mutta sellaista yhteistä suunnitellumpaa ollaan tehty vasta viime päivinä ystävänpäiväaskartelujen parissa.

 

Hiljaisen tammikuun jälkeen alkavat usein erilaiset juhlat ystävänpäivästä erilaisiin valmistujaisjuhliin ja äitienpäivään. Lapsiperheissä on kuukausittain päiväkoti- ja koulukavereiden synttäreitä, joten niihinkin idea nyt kokeilluista ruusuista toimii kortin muodossa.

 

Ruusut, jotka valmistuvat ihan peruspaperista eli vaikkapa valkoisina printtipaperista, ovat hyvin helppoja tehdä. Tarvitset vain paperin ja pyöreää muotoa varten esimerkiksi juomalasin. Piirrä paperille ympyrä, joka leikataan matomaisesti kiertäen auki, ja paperisuikale rullataan uloimmasta leikkauskohdasta alkaen sisäänpäin vaikkapa sukkapuikolla. Tippa liimaa ja ruusu on valmis. Ihan älyttömän helppoa ja mukavaa puuhastelua. Näyttäväkin kaiken lisäksi, etenkin eri värien lomittuessa.

 

Lähiaikoina meidän askartelupuuhina on luvassa myös söpöjä nappitauluja, sanomalehtien hyödyntämistä askarteluissa sekä vanhojen palapelinpalasten – tiedättehän ne tuhansien palojen palapelit, joista puuttuu juuri se pala tai kaksi siinä vaiheessa, kun kokoamiseen on käytetty aikaa päiviä – tuunaamista tauluiksi. Arki normalisoituu siis taas tämän viikon jälkeen hetkeksi ja meillä on aikaa kipaista alakertaan päivittäin vaikka useammaksikin tunniksi tyttöjen kanssa. Sitä odotellessa.

 

- - -

Teehetkien koti löytyy myös Facebookista (klikkaa mukaan seuraamaan) sekä aktiivisesti päivittyen Instagramista

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kahden odotetun ja rakastetun pikkutytön äiti; ekaluokkalaisen ja viisivuotiaan. Sielunkumppanin vaimo. 

Sormet kimalleliimassa, kirjapinoihin rakastuen, suuret seikkailut ja pienet merkitykselliset hetket. Isot ja pienet ystävät. Iltateetä ja sympatiaa. Aktiivista lapsiperhearkea elämysmatkaillen. Työn ja perheen tasapainoa hakien.

Elämää valkoisessa kodissa. Elämän parasta aikaa.

- Marika -

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
Joulukuu
2016
Joulukuu

Instagram