Seuraa sydäntäsi ja unelmiasi. Rikkaus ei tee sinua onnelliseksi, vaan rakkaus.

Taaborin kesäteatterin kesän 2019 sanoma Tuhkimo-esityksen myötä on vahva tänäkin vuonna. 

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Seuraa sydäntäsi ja unelmiasi. Rikkaus ei tee sinua onnelliseksi, vaan rakkaus. Taaborin kesäteatterin Tuhkimo @alinatomnikov ja @marita_taavitsainen tähdittäminä oli vaikuttava. Jättisuuren sydämen omaava pian viisivee seurasi kyyneleet silmissä, ääni väristen ja lopussa ilosta hihkuen. Tottuneena teatterikävijänä ja satujen ystävänä kysyi esityksen päättyessä toiveikkaasti, onhan pian joku uusi teatteri. Oon niin iloinen, että koko perhe on jo useamman vuoden voinut kulkea nää teatterit, baletit ja muut yhdessä. #tuhkimo #taaborinkesäteatteri #kesäteatteri #nurmijärvi #kulttuuri #lastenkulttuuri #kokoperheelle #kaksityytyväistälastajavanhemmat #tämäkesäparaskesä #alinatomnikov #maritataavitsainen #perheblogit #meidänperhelehti #teehetkienkoti @taaborinkesateatteri @meidanperhelehti

A post shared by Marika (@teehetkienkoti) on

Nurmijärvellä sijaitseva kesäteatteri on valinnut tämän kesän ohjelmistoonsa todellisen satuklassikon, kaikille tutun Tuhkimon. Tarinan epäoikeudenmukaisuudesta ja sisarkateudesta.

Säihkyvää Tuhkimoa esittää Alina Tomnikov, joka on tunnettu sekä Putouksesta että lukuisista elokuvista. Hyvänä haltijattarena ja Tiukun menehtyvänä äitinä on laulaja Marita Taavitsainen.

Kuvat: Taaborin kesäteatteri

”Sinun pitää tuoda iloa ja valoa hänen elämään, kun minä olen poissa”, alkaa parin tunnin mittainen esitys Tiukun äidin menehtyessä yllättäen. Tiuku, myöhemmin Tuhkimo, saa isänsä rakastumisen myötä ilkeäksi osoittautuvan äitipuolen ja kaksi sisarpuolta. Tutun tarinan tuntee liki jokainen – sen, miten Tuhkimolle sysätään kaikki kotityöt ja hänet pyritään jättämään sisarpuoltensa varjoon. 

Suurisydämistä ja herttaista tyttöä, joka uskoo esityksen viime minuuteille saakka myös isänsä menehtyneen, käy hetkittäin aidosti sääli. Tomnikov eläytyy rooliinsa uskottavan taitavasti. 

”Ihmisten tulisi olla onnellisia siitä, mitä heillä on”, on ajatus, jolle Tuhkimo perustaa oman elämänsä. Tuhkimo, joka tahtoisi elää yksinkertaista elämää ja olla kaikille hyvä, on vastakohta ahneille, materiaa tavoitteleville, kiittämättömille ja häikäilemättömillekin sisarpuolilleen ja äitipuolelleen. 

Keskiyöllä raukeavan taian ja kadotetun kengän myötä Tuhkimoon sisältyy paljon kiehtovaa salaperäisyyttä. Prinssin rakastuessa Tuhkimoon on kyse vahvoista, vastavuoroisista tunteista. Siitä, että sydän lyö samaan tahtiin ja arvot tuntuvat yhteisiltä. Aitoudesta pintaliidon sijaan. 

Pian viisivuotiaan sydäntä Tuhkimo kosketti vahvasti. Hän seurasi esitystä kyyneleet silmissä, ääni väristen ja hihkui ilosta. Kotimatkalla ja illalla nukkumaan mennessäänkin hän pohti, mitä kuolema tarkoittaa ja kuka huolehtii lapsesta sen jälkeen. Hän tarttui oikeudenmukaisuuteen ja siihen, miten toista tulee kohdella. Hän oli selvästikin kuunnellut ja elänyt mukana. 

"Jos joku saa kauniin uuden puvun, sellainen pitäisi antaa kaikille. Muuten siitä tulee paha mieli, kun ei voi lähteä tanssiaisiin ja rakastua prinssiin." Häntä askarrutti paljon, miksi Tuhkimoa kohdeltiin huonosti ja miten kukaan voi ylipäätään olla toiselle niin ilkeä. "Ois ne voineet itsekin siivota, eikä aina sanoa Tuhkimolle, että siivoa, siivoa." 

Ilkeys tekee teistä rumia. Näe kauneus ympärilläsi ja olet kaunis. Annan anteeksi. Tuhkimo antaa katsojille yksittäisinä esityksiin kietoutuvina lausahduksina paljon ajateltavaa.

Olen todennut useasti, miten iloinen olen siitä, että meidän pian viisi- ja seitsenvuotiaat lapset innostuvat (kesä)teattereista siinä missä me vanhemmatkin. He tarttuvat tarinaan ensiminuuteista alkaen ja seuraavat hievahtamatta pitkätkin esitykset. 

He odottavat väliaikatarjoiluja vähintään yhtä paljon kuin me ja tekevät jo tottuneesti tilaukset korvapuustista ja pillimehusta. Ja kyllä, se tuntuu mukavalta, tosi tosi mukavalta. 

Toistaiseksi meidän (kesä)teatteriesitykset ovat olleet pitkälti lapsille ja perheille suunnattuja, mutta jo haluaisin nähdä, olisiko pääosin aikuisille toteutettu teatteriesitys myös heitä varten. Ensi kesänä, kenties. 

Taaborin kesäteatteri onnistui esitysvalinnassaan ja sen toteutuksessa Taavi Vartian myötä tänäkin vuonna erinomaisesti.

Seuraa sydäntäsi, on ajatus, jonka otan Tuhkimosta ohjenuorakseni. 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kahden odotetun ja rakastetun pikkutytön äiti; ekaluokkalaisen ja viisivuotiaan. Sielunkumppanin vaimo. 

Sormet kimalleliimassa, kirjapinoihin rakastuen, suuret seikkailut ja pienet merkitykselliset hetket. Isot ja pienet ystävät. Iltateetä ja sympatiaa. Aktiivista lapsiperhearkea elämysmatkaillen. Työn ja perheen tasapainoa hakien.

Elämää valkoisessa kodissa. Elämän parasta aikaa.

- Marika -

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
Joulukuu
2016
Joulukuu

Instagram