"Rakastan Sua" on sanomana vahva. Mutta riittääkö se? Kantaako lapsiperhearjessa, elämässä ylipäätään? Että no heippa hei, hyvää työpäivää ja rakastan sua, Puspus.

 

Ajatus rakkaudentunnusten riittävyydestä - tai oikeastaan rutinoituneista itsestäänselvyyksistä tietyissä tilanteissa - heräsi nähdessäni ystäväperheen jääkaapin ovessa kymmenien kohtien listauksen siitä, miksi he rakastavat toinen toistaan. Viidenkymmenen kohdan, tarkalleen ottaen. He olivat pohtineet, mitkä ovat niitä syitä, miksi ovat lähteneet kulkemaan yhdessä tätä elämän polkua ja miksi haluavat sen yhä kantavan. Idea kaikessa suloisuudessaan ja liikuttavuudessaan hymyilytti. Romantikkona näin jo mut ja mieheni raapustamassa omia listojamme. Että rakastan sua, koska olet oikeudenmukainen, läsnä oleva ja huolehdit musta ja tytöistä mielettömän suurella sydämellä. Tai että pidän sinussa siitä, että huomioit toiset ihmiset ja kunnioitat kaikkia. Ihan itsestään selvää, eikö vain?

 

"Siksi, että arjessa hukkuu rutiineihin", he vastasivat kysyessäni syytä mielettömän pitkään listaan. "Vai kuinka usein itse pyykkivuoren, jatkuvan ruuanlaiton ja kuka-vie-harrastuksiin-ja-taas-ollaan-myöhässä-sumplimisen lomassa muistat ne syyt, miksi juuri tässä parisuhteessa on hyvä olla?" Ensin tuli sellainen rinta rottingille olo, että hei, kyllähän mä kerron päivittäin rakastavani ja puoliso tietää sen ilman listojakin. Vakuutin mielessäni ja osin ääneenkin, että mähän arvostan arkea ja juuri sitä elämää, jota saan nyt elää - ja kerron sen.

 

Sitten jostakin takavasemmalta hiipi mieleen se, miten useina aamupäivinä puolison jo lähdettyä töihin olen huomannut valtavat pinot illan hämärissä viikattuja pyykkejä, mutta en enää muistanut niistä kotiin palaavalle edes mainita. Tai miten onnellinen olen ollut niistä aamuista, joina tytöt ovat touhunneet isänsä kanssa, ja olen itse saanut nukkua lapsiperhearjen takia myöhäisiin iltoihin painottuvista opinnoistani syntyvää väsymystä pois. Muistinko kertoa, että olen iloinen, että sulkivat oven hiljaa perässään ja valmistivat tuntien päästä aamupalan mua odottamaan? Saatoin jotakin mutista silmät sikkurassa, ja jo seuraavassa käänteessä keskittää huomioni kinaavien lasten erotuomarointiin tai pöydältä pudonneen leivän nostamiseen. Mainitsinkohan muutoin kuin puolihuomaamattomasti, että oli ihanaa tulla kotiin, jossa on imuroitu ja pesty lattiat, tehty ruokaa koko perheelle? Hmm.

 

Rakastan sua. Rakastan sua, koska olet. Rakastan sua, koska ajattelet. Tiedät, että rakastan ja tiedät, miksi rakastan. Vai tiedätkö sittenkään?

 

Arki, ainakin lapsiperhearki, on täynnä rutiineja, lukuisia tulipalon sammuttamisia ja toisinaan melkoista hoppuilua paikasta toiseen. Yllättävän helposti sitä jää kiinni kaikenlaisiin suorittamisiin - päiväkotireppuun juomapullo ja aurinkovoide check, nappulakengät ja juomapullo futiskerhoon check, kuvismuskariopeille muistamiset check, iltapalan valmistaminen, xylitolpastillit ja hampaiden pesut check. Check. Check. Check.

 

Jokainen isä ja äiti, puoliso, on takuulla onnellinen niistä hetkistä, joina vierellä on toinen jakamassa arkea. Tai lasten nukahdettua onnellinen ajasta kaksin, huomiosta, kuuntelemisesta, keskustelusta, tehdystä iltapalasta. Tai niistä viikatuista puhtaanpyykin pinoista. Silti - kuinka usein sitä tulee kertoneeksi toiselle siitä, mikä tekee onnelliseksi tai lämmittää mieltä?

 

Entä jos "Rakastan Sua" ei aina riitäkään? Ihanalta hömpältä vaikuttava listaus ystäväperheen jääkaapin ovessa saa omanlaisensa merkityksen.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kahden odotetun ja rakastetun pikkutytön äiti; ekaluokkalaisen ja viisivuotiaan. Sielunkumppanin vaimo. 

Sormet kimalleliimassa, kirjapinoihin rakastuen, suuret seikkailut ja pienet merkitykselliset hetket. Isot ja pienet ystävät. Iltateetä ja sympatiaa. Aktiivista lapsiperhearkea elämysmatkaillen. Työn ja perheen tasapainoa hakien.

Elämää valkoisessa kodissa. Elämän parasta aikaa.

- Marika -

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016

Instagram