Päivä ystävän kanssa on aina yhtä odotettu. Se, että pääsee istumaan viereen, leikkimään luontoon ja tarttumaan vähän kädestäkin - antamaan halauksen taas erottaessa. Odotettuja ovat myös yhdessä tehdyt kesäpäivien retket, jolloin voi tutustua lähialueelle ja etsiä uusia kohteita lähtien matkaan avoimin silmin.

 

Postimäellä, hieman Porvoon keskustan ulkopuolella Loviisan ja Kotkan suuntaan, sijaitsee yksi Suomen parhaiten säilyneistä aidoista mäkitupalaisalueista. Alueella on eittämättä historian siipien havinaa, sillä vanhimmat säilyneistä mäkituvista ovat peräisin 1700-luvulta. Pienissä mäkituvissa voi silmät sulkien nähdä asuneen käsitöillä itsensä elättäneitä seppiä, suutareita ja olkitöitä tehneitä naisia.

Kätevien yhteyksien päässä moottoritieltä, luonnon keskellä sijaitsevalle alueelle pääsee tutustumaan maksutta. Pääseepä samalla rapsuttamaan alueella laiduntavia lampaitakin. Mikäli haluaa kurkistaa tupiin, siihen on opastuksen kera pieni pääsymaksu. Nähtävää riittää silloinkin, jos alueella sattuu vierailemaan kuten me - ajankohtana, jolloin opastusta ei ole.

 

Ulkoilun lomassa voi pysähtyä paitsi pienten pöytien ääreen koivujen alle syömään omia eväitä tai nauttia ikiaikaisuutta huokuvassa kahvilassa tuoreen korvapuustin teen tai kahvin kera. Kahvila näyttäisi olevan avoinna muina päivinä paitsi maanantaisin.

Postimäellä järjestetään kesäisin myös monenlaista ohjelmaa, joista jo nyt tulevana viikonloppuna 2.7. heillä näyttää olevan käsityöpäivä ja vanhan tavaran huutokauppa. Itseasiassa sellainen, johon jokainen voi viedä huutokaupattavaksi vähintään 50 vuotta vanhoja tavaroita käyttöesineistä astioihin ja huonekaluihin. Että terveisiä vain mun äiti siellä Etelä-Pohjanmaan lakeuksilla, tää olisi niin sun juttusi.

 

Sunnuntaisesta käsityöpäivästä heillä käynnistyy kädentaitojen viikko, jossa on mahdollisuus esim. viettää päivä sepän pajassa, tehdä olkitöitä tai valmistaa vaikkapa kaikenikäisille sopivana askarteluna paperimassapeikkoja. Lapsiperheellisenä voi vierailun ajoittaa myös vaikkapa heinäkuun lopun lastenpäivään tai muutoin käydä konserteissa, yhteislauluissa ja muissa tapahtumissa.

 

Päätin vuoden alkaessa, että tämä vuosi on aikaa monien unelmien toteuttamiselle. Tämä kun on viimeinen vuoteni kotona lasten kanssa ennen töihin paluuta ja siksi poikkeuksellinen mahdollisuus pian 3v ja 5v tyttöjen kanssa tutustua erilaisiin paikkoihin niin tässä lähiseudulla kuin kauempanakin. Kuitenkin kerta toisensa jälkeen yllätyn siitä, miten valtavasti kaikenlaista kiinnostavaa on ihan lähelläkin, vain lyhyen ajomatkan päässä omasta kodista. 

Olen oivaltanut myös sen, ettei lasten kanssa liikkuessa tarvitsekaan suoranaisesti googletella vain lapsiperhekohteita. Hyväntuulisen hetken voi viettää varsin monenlaisissa paikoissa.

 

Jos siis ajelette Porvoon ohitse kesälomareissuillanne ja historian siipien havina luonnossa kävellen sykähdyttää tai etsitte vain kohdetta jaloitella hetken ennen moottoritien pätkää, pysähtykää hetki Postimäellä.

 

- - - -

Ps. Liity mukaan seuraamaan blogiani Facebookissa ja Instagramissa. Erityisesti jos etsit kesääsi lapsiperheenä kotimaan matkailu- ja tutustumiskohteita. Me näet seikkaillaan viikoittain eväät mukaamme pakaten.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kahden odotetun ja rakastetun pikkutytön äiti; ekaluokkalaisen ja viisivuotiaan. Sielunkumppanin vaimo. 

Sormet kimalleliimassa, kirjapinoihin rakastuen, suuret seikkailut ja pienet merkitykselliset hetket. Isot ja pienet ystävät. Iltateetä ja sympatiaa. Aktiivista lapsiperhearkea elämysmatkaillen. Työn ja perheen tasapainoa hakien.

Elämää valkoisessa kodissa. Elämän parasta aikaa.

- Marika -

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
Joulukuu
2016
Joulukuu

Instagram