Luonnonläheisyys, kotoisuus, hyväntuulinen nauru ja innostuneiden lasten juoksuaskeleet – niihin tiivistyvät hetkemme Olgan farmilla kotieläinpihalla. Iitissä, Kouvolan kupeessa sijaitsevalla kotieläinpihalla paistoi aurinko muutoin sateisen päivästä lomasta juurikin sen pienen hetken, jona me pysähdyimme reissullamme parkkipaikalle. Sen hetken, joka riitti meille hyvin kilien rapsuttamiseen, alpakoiden katseluun ja poniratsastukseen.

 

Ennen kaikkea se riitti vapaana kulkevan Kingo-aasin silittämiseen, mikä oli esikoisen mielestä ihan paras asia koko farmilla. Farmin omistaja, Olga, kertoi aikoinaan antaneensa aasin lahjaksi puolisolleen Tuukalle. Hih, onnellista juhlapäivää rakas, tässä on sulle aasi. Miten söpöä. Eläinrakkautta. Kingo on kuitenkin selkeästi lunastanut paikkansa farmilla virallisena seuramiehenä.

Oikeastaan ihan se alkuperäinen kipinä meidän perheen vierailulle ja alun perin syttyneelle kiinnostukselle farmiarjen seuraamiseen oli porkkanakakku, josta olin joskus lukenut Olgan elämästä kertovassa blogissa. Pienet asiat voivat näemmä jäädä mieleen ja leipomispäivieni suunnitelmat linkittyvät koko perheen kotieläinpihavierailuihin. Halusin silti kokea sen tunnelman, jossa kotieläinpihan tunnelmassa istahtaisin teelle ja porkkanakakulle.

 

Olgan farmi kuvaa omistajiensa elämäntapaa – jokainen eläin on hankittu farmille sillä ajatuksella, että ne asuvat omassa kodissaan ja ovat tärkeitä juuri sellaisinaan. Kanat ja Kukko ”Axel Smith kanoineen” ja Kingo-aasi asuttaisivat pihaa muutoinkin ja kilit olisivat tarhassaan kotieläinpihan kävijöistä huolimattakin. Se myös välittyy. Se, että eläimillä on paikkansa ja tilansa. Ei ihme, että vasta toista kesää avoinna oleva kotieläinpiha on jo erinomaisen hyvin löydetty.

Kotimatkalla hymyilytti ajatus siitä, että öisin myös hevoset pääsevät aitauksistaan vaeltamaan vapaasti farmille. Jotenkin mielettömän sympaattista.

 

Ps. Jos pian viisivuotiaan esikoisen mielestä vierailulla oli parasta Kingo-aasi, arvaatteko, mikä oli kaksivuotiaan suosikki? Keinu, jossa pystyi ottamaan kovia vauhteja ”isona tyttönä.” Näkökulmia on monia.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kahden odotetun ja rakastetun pikkutytön äiti; ekaluokkalaisen ja viisivuotiaan. Sielunkumppanin vaimo. 

Sormet kimalleliimassa, kirjapinoihin rakastuen, suuret seikkailut ja pienet merkitykselliset hetket. Isot ja pienet ystävät. Iltateetä ja sympatiaa. Aktiivista lapsiperhearkea elämysmatkaillen. Työn ja perheen tasapainoa hakien.

Elämää valkoisessa kodissa. Elämän parasta aikaa.

- Marika -

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016

Instagram