Mikä on parasta, mitä voit toivoa tullessasi ensimmäistä kertaa vierailulle uuteen paikkaan? Mitä haluaisit aistia ja kokea, jättää päällimmäisiksi ajatuksiksi kotimatkalle pohdittavaksi?

 

 

Se, että tulet otetuksi huomioon. Että koet olosi tervetulleeksi. Että sinulla on tunne vahvasta läsnäolosta. Juuri se toteutui meillä vieraillessamme Ti-Ti Nalle-talossa Ikaalisissa. Nallet, nuo Kyrösjärven rannalla Ikaalisissa asustavat halittavat ystävät, olivat poikkeuksellisella tavalla läsnä. He eivät ainoastaan olleet paikalla halittavina kangassilmin eteenpäin mitään näkemättä katsoen, vaan he todella antoivat itsestään. Ottivat kädestä kiinni, kutittivat, silittivät, nostivat lapset syliinsä, kävelivät käsi kädessä vierellä, tanssivat, leikkivät, osallistuivat. Ihan parasta.

 

 

Ti-Ti Nalle perheineen asustaa suuressa vanhassa hirsitalossa, joka kätkee sisäänsä parikymmentä erilaista huonetta huolellisesti mietittyine sisustuksineen. Kaiku-ukon huone hieman hämärällä valaistuksella täytti esikoisen ennakko-odotukset, sillä hänen oli kerta kaikkiaan mahdotonta ymmärtää, miten kaiku pystyi toistamaan kaiken hänen sanomansa pienellä viiveellä.

 

 

Hirsimetsän kyläkauppa kauppatiskeineen, perinteisine vaakoineen, näpyteltävine laskukoneineen ja hyllyissä myytävine tavaroineen oli myös tosi tykätty. Kauppanurkkauksessa viihtyivät niin meidän kuin näemmä muidenkin lapset ja samassa tilassa olevan ison pöydän ympärille kerääntyivät vanhemmat hetkeksi istumaan aloillaan. Musiikkihuone, äitinallen taiteilijahuone maalausmahdollisuuksineen, isänallen nikkarointihuone vasaroineen ja lautoineen, leikkihuone luovutettuine tutteineen, lepohuone – ja piilopaikka portaiden alla.

 

 

Taloon kätkeytyy myös valtava määrä nostalgiaa ja muistoja, sillä esillä on eri tavoin useiden kiertueiden ja kuvausten rekvisiittaa. Se uppoaa luontevasti osaksi kokonaisuutta, mutta saa muistelemaan konsertteja ja kotona katsottuja dvd-ohjelmia. Vedenalaisen maailman merenneito ui lumoavan kauniissa meressä ja alakerran turvallisuushuone tuo välittömästi mieleen turvallisuusohjeistukset ja Pirkanmaan Pelastuslaitoksen.

 

 

Meidän tytöt, 2,5-vuotias ja 4,5-vuotias näkivät talon selvästi eri tavoin. Siinä missä kuopuksemme olisi viihtynyt vaikka koko vierailuaikansa nalleja halailemassa ja seuraamassa heidän ohjelmanumeroitaan puuhahuoneessa (no, hetken kyllä tosi tykätyssä taiteilijahuoneessa maalaamassakin), esikoisemme silitti hetken Triolin kikkaraisia hiuksia ja hali nallet nopeasti, mutta riensi sen jälkeen juoksujalkaa huoneesta toiseen tutkimaan mahdollisuuksia yksityiskohtineen. Ti-Ti Nallen talo onkin siltä osin hyvin suunniteltu, että se tarjoaa tekemistä eri ikäisille pienille lapsille. Kohderyhmänä kuitenkin selkeästi alle kouluikäiset.

 

 

Kotimatkalle lähtiessä 2,5v kuopuksemme tanssi vielä viimeiset tanssit Ti-Ti Nallen kanssa, eikä olisi malttanut lähteä väsymyksestä huolimatta. Hän halusi vielä kerran käydä halaamassa Ti-Tiä, vilkaista Triolin perään. ”Hei hei nallet”, hän huikkasi vielä ulko-ovelta isänsä kantaessa väsynyttä jo autoa kohti.

 

 

Kiitos Ti-Ti Nallen talon asukkaat seurasta ja aktiivisesta ohjelmasta Nalle-talon koko aukiolon ajan, kiitos nallet aidosta läsnäolosta ja siitä, että huomioitte lapsia lämmöllä. Palataan luoksenne kesän tullen, kun kotipihallennekin pääsee leikkimään ja Ti-Ti Nallen kaffilasta saa isoäitinallen nakkisoppaa. Silloin toivotaan, että kaunis päivä mahdollistaa myös osallistumisen kesäristeilylle Kyrösjärvellä nallejen kanssa. Ti-Ti Nallet näet aloittavat risteilyt lähijärvellä ihkaoikealla laivalla ja risteilyn lomassa saa turvallisuusteeman mukaisesti vesilläliikkumiseen oppeja. Ehdottoman kokeiltavaa.

 

Sitä ennen maalis-toukokuussa Ti-Ti Nallen taloon voi tutustua kevään ajan lauantaisin ja näemmä pääsiäisenä myös pääsiäisviikonlopun ajan. Meidän perheeltä suosittelut - menkäähän halimaan nalleja ja rentoutumaan viereisen Ikaalisten kylpylän lämpimiin vesiin. Ajatuksiini siitä, miten hyvää tekee viettää kiireetöntä koko perheen aikaa kylpylälomaillen, palaan lähipäivinä.

 

Ps. Meidän perheessä vietetään juhlat erilaisin teemoin. Kolmivuotissynttärit elokuussa ovat kuulemma Ti-Ti Nalle-synttärit. Niitä ideoiden.


Teehetkien koti löytyy myös Facebookista sekä aktiivisesti päivittyvine kuvatarinoineen Instagramista

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kahden odotetun ja rakastetun pikkutytön äiti; ekaluokkalaisen ja viisivuotiaan. Sielunkumppanin vaimo. 

Sormet kimalleliimassa, kirjapinoihin rakastuen, suuret seikkailut ja pienet merkitykselliset hetket. Isot ja pienet ystävät. Iltateetä ja sympatiaa. Aktiivista lapsiperhearkea elämysmatkaillen. Työn ja perheen tasapainoa hakien.

Elämää valkoisessa kodissa. Elämän parasta aikaa.

- Marika -

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
Joulukuu
2016
Joulukuu

Instagram