Joulu on toinen toistaan kauniimpien joulukoristeiden aikaa. Niitä voi hyvillä mielin jouluilon merkeissä ripustella mihin ikinä parhaalta tuntuukaan, siis sen perinteisen kuusen lisäksi.

 

Kaupan valikoimat joulutuotteissa ovat vielä runsaat ja tarjolla on etenkin pienissä lahjatavaraliikkeissä ihanan persoonallisia palloja. Meillä on tyypillisesti joka jouluksi ostettu joitakin uusia lasipalloja joulukuusen vuosittaisesta koristeluväristä riippuen ja tytöt ovat saaneet valita huoneeseensa omia palloja. Myös isovanhemmille esitimme toiveen jo esikoisen synnyttyä, että he hankkisivat lapsille vuosittain yhden erikoisemman pallon. Näitä keräämme sitten tytöille muistoksi heidän aikuisuuteensa. Saattavat tosin aikanaan ihmetellä, että olipas vanhemmilta loistoidea, että mitä ihmeessä mä teen näillä 40 erilaisella joulukuusen koristeella jostakin 2010-luvulta, että hei, kirppiskuormaan ja kiireesti. Mutta ainakin nyt vaalimme ajatusta nostalgiasta.

 

Joulukuusen koristeita on helppo tehdä myös itse. Massasta, savesta, helmistä, jäätelötikuista, massapalloista - melkein mistä tahansa. Tämä toteutus on tehty niille tusinatavaraisille kuusenpalloille sen enempää kikkailematta, akryylivärein painettu porojen kuvia ja liimattu kuumaliimalla punaiset pallot neniksi. Puuhelmikin olisi muuten toiminut nenänä erinomaisesti.

Lumiukot valmistuvat yhtä kätevästi painamalla koko lapsen maalilla sudittu kämmen palloon. Ainoastaan paikalla pitäminen vaatii vähän tarkkuutta. Hatun väriä vaihtamalla saisi helposti tonttuja.

 

Pöllöpalloja ja lämpimät korvaläpät korvilla kulkevia lumikkojakin on helppo tehdä leikkaamalla sopivan sävyistä kartonkia, softispaperia tai huopaa ja liimailemalla silmiksi ja suiksi helmiä, nappeja ja strasseja. Tai vaikkapa ihan pippureita. Mitä ikinä omista askartelutarvikkeista sattuu löytymäänkään.

Tässä vaiheessa voinen tunnustaa, että meillä joulukuusia on itseasiassa jo kolme. Ollaan joulusta pitäviä ihmisiä juu, mutta tätä edesauttaa paljon se, että puolisoni lapsuudenperheessä vietetään vuosittain neljä viikkoa ennen joulua "Lilla Julia". Pientä joulua. Tapa on vahvasti suomenruotsalainen, ja ihan mahtavaa, että juuri heillä näin pidetty perheen perinteenä lasten aikuistuessa. Nyt lastenlasten aikaan tuntuu mukavalta valmistautua jouluntuloon rauhoittumalla yhden viikonlopun juuri ennen sen perinteisen jouluhärdellin alkamista. Joulusta iloitsevalle on sitä paitsi kerrassaan loistava juttu saada joulu ruokineen laatikosta kinkkuun, joulukuusineen ja lahjoineen kahdesti. Pienemmässä mittakaavassa, mutta joulutunnelmaisena silti.

 

Meidän kodissa se näkyy siinä, että koristelemme kuuset olohuoneeseen ja tyttöjen huoneisiin jo pikkujoulun aikaan. Olohuoneen kuusi vaihtuu oikeaan kuuseen sitten lähempänä joulua, joten joulukuusen huumaavaa tuoksua meillä ei vielä ole. Mutta erityisen monta hyvää paikkaa koristeille :)

 

Esikoisen kuusi on koristeltu kolmatta vuotta valojen lisäksi pelkin itse tehdyin koristein. Teemme joka vuosi uusia koristeita ja lisäämme ne joulun mentyä aarteiden laatikkoon odottamaan taas seuraavaa joulua. Nämä(kin) siis siirtyvät joulun jälkeen niihin ensi vuonna jälleen jännityksellä muisteltaviin.

 

Tiedän monessa perheessä tehtävän omia joulukuusen koristeita. Toivoisin mielelläni näkeväni sinun perheesi hyvät ideat.

-

Blogissa on joulukuun ajan askarteluideoita esittelevä joulukalenteri. Tervetuloa mukaan joulutunnelmaan perheen touhujamme seuraamaan ja itsekin toteuttamaan.

Teehetkien koti löytyy ajankohtaisine päivityksineen myös Facebookista ja kuvatarinoin Instagramista

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kahden odotetun ja rakastetun pikkutytön äiti; ekaluokkalaisen ja viisivuotiaan. Sielunkumppanin vaimo. 

Sormet kimalleliimassa, kirjapinoihin rakastuen, suuret seikkailut ja pienet merkitykselliset hetket. Isot ja pienet ystävät. Iltateetä ja sympatiaa. Aktiivista lapsiperhearkea elämysmatkaillen. Työn ja perheen tasapainoa hakien.

Elämää valkoisessa kodissa. Elämän parasta aikaa.

- Marika -

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
Joulukuu
2016
Joulukuu