Naiset, nyt on viimeistään aika kipittää kiireen vilkkaa puolisojen kosmetiikkahyllylle! K-i-i-r-e-e-s-t-i. Tai miehet, toki tekin saatte. Askarteluhan ei ikinä kysy sukupuolta niin kuin ei moni muukaan asia tässä maailmassa. Partavaahto ja liima, mikä mieletön yhdistelmä. Kuohkeaa vaahtoa, joka saa liimasta kimmoisampaa rakennetta ja helppoutta käsittelyyn. Jää jännittävän paksuksi ja antaa mahdollisuuksia vaikka mihin.

 

Kummallista, että olen jo useamman vuoden tallentanut ohjeen kokeiltaviin ja kerta toisensa jälkeen poiminut ideoita talteen, mutta testattavaksi se päätyi vasta tänään. No, kokeiluun menee takuuvarmasti taas huomennakin. Tytöt jo totesivat, että yhden isän hylkäämän partavaahtopullollisen saavat ainakin käyttää. Kurkistus miehen kosmetiikkatuotteiden kaappiin tosin osoitti, että samanlaisia "ei-käytössä-olevia" pulloja on pari muutakin, joten näistähän ehtii tehdä vaikka mitä.

 

Idea itsessään on yksinkertainen. Sekoitetaan partavaahtoa ja liimaa (itselläni seos noin 1:1, liimaa hieman vähemmän) ja kiehtovan kuohkealla vaahdolla voi tehdä vaikka mitä. Meillä valmistui muun muassa lumisateessa tarpova jääkarhu, joukko lumitähtiä ja kummitus. Ideointi tosin karkasi jo kolmiulotteiseen igluun, lumiukkoihin ja lumilyhtyihin.

 

Lapset nauttivat maalaamisesta ja odotusvaihe kuivumisessa tuntui loputtoman pitkälti. Eihän tuo pinta tosin muutoinkaan täysin iskun kestäväksi jää, mutta ainakin meillä kuvioihin tökittiin pienellä sormella painaumia kerran jos toisenkin. "Eihän äiti haittaa, ihan vahingossa kävi vähän?"

 

Jos ette ole kokeilleet, suosittelen lämpimästi. Vinkkinä tosin se, että tuoksuton partavaahto toimisi tässä ihan parhaiten. Toisaalta partavaahdon tuoksuessa tuntuu poikkeuksellisen kotoisalta - kuin olisi päiväsaikaankin koko perhe koossa.

 

Blogissa on joulukuun ajan askarteluideoita esittelevä joulukalenteri. Tervetuloa mukaan joulutunnelmaan perheen touhujamme seuraamaan ja itsekin toteuttamaan.

Teehetkien koti löytyy ajankohtaisine päivityksineen myös Facebookista ja kuvatarinoin Instagramista

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kahden odotetun ja rakastetun pikkutytön äiti; ekaluokkalaisen ja viisivuotiaan. Sielunkumppanin vaimo. 

Sormet kimalleliimassa, kirjapinoihin rakastuen, suuret seikkailut ja pienet merkitykselliset hetket. Isot ja pienet ystävät. Iltateetä ja sympatiaa. Aktiivista lapsiperhearkea elämysmatkaillen. Työn ja perheen tasapainoa hakien.

Elämää valkoisessa kodissa. Elämän parasta aikaa.

- Marika -

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
Joulukuu
2016
Joulukuu