Kevätaurinko säteineen tuo poikkeuksetta joka vuosi saman tunteen siitä, että haluaisi kotiin jotakin värikästä, kirkasta, keväistä. Jotakin energisoivaa, keltaista tai raikkaan vihreää. Jotakin sellaista, joka kertoo pitkän talven jälkeen uuden alusta ja kasvusta.

 

Pääsiäinen tulee tältä osin aina sopivaan rakoseen, sillä se mahdollistaa jopa meidän valkoisessa kodissa leikittelyn väreillä. On mukavaa nostaa esille tipu jos toinenkin ja etsiä kauniisiin vateihin lasten tekemiä pääsiäismunia.

 

Pääsiäiskoristeita on  helppo askarrella itsekin ja ne valmistuvat tosi vaivatta kodin arkisista tarvikkeista. Me kaivettiin kaappien kätköistä eriparilankarullat ja pyöriteltiin tyttöjen kanssa joukko lankatipuja ja tulppaaneja. Tekemisen hauskin vaihe taisi olla sormien sotkeentuminen lankaa pyöritettäessä, kun välillä oltiin samassa kartonkipalassa kiinni kaikki kolmekin lankaa sen ympärille pyörittäessämme.

 

Monenmoisia tipuja ja kukkoja tehtiin myös kädenjälkitaiteena. Pensseli, jolla sormiväriä levitettiin, kutitti etenkin kuopuksen kädenpohjaa ja kikatus askarrellessa oli melkoista. Askartelu on kyllä kivaa yhdessä tekemistä silloin, kun siihen on aikaa.

 

Kivoja liikkuvia pääsiäiskoristeita voit myös löytää bloggaajakollegan, Mormuskamutsin blogista.

 

Pääsiäistä me vietetään tänä vuonna trullien syntysijoilla Etelä-Pohjanmaalla, joten sitä ennen pitäisi kylvää lapsille omat rairuohot. Pääsevät sitten ajoissa koristelemaan ne tipuin ja pääsiäismunin. En tajua muuten tajua, miten pääsiäisruohon kylväminen on joka kerta tosi tahmeasti hoidettava asia. Multaa lautaselle, siemenet ripoteltuna, suihkaukset vettä suihkupullosta ja kelmu päälle itämistä edistämään. Helppo juttu, mutta meillä yksi niistä, jotka aina vain siirtyvät. Useinhan tosin käykin niin, että ne takaraivossa jyskyttävät to-do-jutut ovat oikeastaan aika mitättömiä ja vähän aikaa vieviä. Sellaisia, joihin pitäisi vain tarttua heti, kun tulevat mieleen, eikä siirtää viikkoja.

 

Ehkä me oikeastaan mennäänkin hakemaan autotallista se pari viikkoa sitten hankittu multapussi ja istutetaan ruoho samantien.

Joko teillä on pääsiäisruoho kasvamassa?

 

- - - -

Teehetkien koti löytyy myös Facebookista ja aktiivisesti päivittyvin kuvatarinoin Instagramista

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kahden odotetun ja rakastetun pikkutytön äiti; ekaluokkalaisen ja viisivuotiaan. Sielunkumppanin vaimo. 

Sormet kimalleliimassa, kirjapinoihin rakastuen, suuret seikkailut ja pienet merkitykselliset hetket. Isot ja pienet ystävät. Iltateetä ja sympatiaa. Aktiivista lapsiperhearkea elämysmatkaillen. Työn ja perheen tasapainoa hakien.

Elämää valkoisessa kodissa. Elämän parasta aikaa.

- Marika -

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
Joulukuu
2016
Joulukuu