Sähköpostin lomavastaaja. Out of office. Please contact ja päivämäärä elokuulla.

 

En kokenut olevani vielä loman tarpeessa. En sillä tavalla palavasti päiviä laskien ja viimeisten työpäivien tuntien suorastaan madellessa. Olen ollut töihin maaliskuun alusta palattuani yhä kevyessä kuplassa, jossa omien vastuutonttien toteuttaminen on pääosin vain kiinnostava haaste ja monien kotivuosien jälkeen pelkkä lounasaikakin työkavereiden kanssa sisäisen hihkumisen veroista.

Tämä viikko on ensimmäinen lomaviikkoni. Sittenkin valtavan odotettu ja toivottu, huomaan nyt, kun rytmi on hetkessä kääntynyt siihen, etten aamulla herätessäni tiedä viikonpäivää. Toisaalta ollaan myös huiskittu suunnitelmiemme kanssa siinä määrin pitkin poikin Suomea, ettei ihmekään, jos päivät menevät sekaisin. Näkymät matkailuauton tai hotellihuoneen ikkunan takana ovat aamuisin vaihtuneet ja huomisesta eteenpäin annetaan risteilyaluksen kuljettaa uusiin maisemiin.

 

Koko perheen yhteisenä tämä jää myös ainoaksi lomaviikoksi, sillä haluttiin jaksottaa lomat siten, että tytöt saisivat olla mahdollisimman pitkään kotona päivähoidon rutiinien ja aikataulujen ulottumattomissa. Tosin kuten olen aiemmin maininnutkin, oma lyhennetty työaikani neljän päivän työviikkona mahdollistaa paljon perheaikaa joka viikko.

Kesälomassa on monien kotivuosien jälkeen toisenlainen lataus, sillä se on aiempia kesiä selkeästi rajallisempi. Oikeastaan hyvinkin rajallinen, muistuttaa työpöydän nurkalla lojuva henkilökortti. Samalla kun lomaan haluaa kiireetöntä oleilua, tuo rajallisuus myös tietynlaisen suunnitelmallisuuden. Iltateen ääressä istuttiinkin useina kevätviikkoina miettien, mikä olisi kivaa juuri meille.

Loma myös tuntuu lomalta. On eri asia sulkea itse viimeistä kertaa läppäri ja kytkeä lomavastaaja sähköpostiin kuin odottaa kotona lasten kanssa kesälomaansa aloittavaa puolisoa. Sillä joo, tavallaanhan olin nämä reilut viisi vuotta tyttöjen kanssa kotona ollessani aina lomalla. Tai en koskaan lomalla, kumminpäin sen sitten haluakaan ajatella.

Nyt olen vastannut hyvin satunnaisiin työmeileihin, mutta muutoin heittäytynyt täysin perheen yhteisiin suunnitelmiin. Ollut läsnä ja nauttinut. Leppoisuuden ja yhdessäolon mukavuuden huomaa koko perheessä. Lasten silmät loistavat ja he kertovat omia tarinoitaan ja ideoitaan taukoamatta. Juuri näin on nyt ihan älyttömän hyvä.

Out of office.  Paikalla ainoastaan äitinä, vaimona ja ystävänä.
 

Ps. Näinä päivinä käydään kotona lähinnä vaihtamassa puhdasta vaatetta laukkuihin. Lomailuamme voit seurata Instan kuvatarinoin Teehetkien koti-blogin Instagramista.

 

 

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kahden odotetun ja rakastetun pikkutytön äiti; ekaluokkalaisen ja viisivuotiaan. Sielunkumppanin vaimo. 

Sormet kimalleliimassa, kirjapinoihin rakastuen, suuret seikkailut ja pienet merkitykselliset hetket. Isot ja pienet ystävät. Iltateetä ja sympatiaa. Aktiivista lapsiperhearkea elämysmatkaillen. Työn ja perheen tasapainoa hakien.

Elämää valkoisessa kodissa. Elämän parasta aikaa.

- Marika -

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
Joulukuu
2016
Joulukuu

Instagram