"Äiti, saadaanko me pupu? Isä, me haluttaisiin kissa, sateenkaarikissa", on meidän perheessä käytävä lähes viikoittainen keskustelu. Tytöt tahtoisivat lemmikkieläimen. 

Koska sen hankkiminen ei ole meidän perheessä ajankohtaista ja lasten mummolakin vasikoineen on toisella puolella Suomea, ovat Suomen lukuisat kotieläinpihat ja -puistot tarjonneet lapsille mahdollisuuden eläinten rapsuttelemiseen, halimiseen ja ihastelemiseen. 

Orimattilan kotieläinpuisto, tunnin ajomatkan päässä pääkaupunkiseudusta, ulottautuu eläimineen viiden hehtaarin alueelle. Orimattilassa se sijaitsee ihan keskustan tuntumassa. 

Puistovierailu oli vilkkaampanakin päivänä rauhallinen, sillä puistomainen ja hyvin luonnonomainen alue on valtava. Ei kotipihamainen, vaan nimensä mukaisesti kotieläinpuistomainen. 

Lampaat, lehmät, possut, ponit ja etenkin puput herättivät taukoamattomia oiiiiiiih, se on söööööööötti-hengähdyksiä. Aitausten lomassa vilkkuvia kärsiä ja turpia on mukava seurata. 

Strutsi, joka voi maailman suurimpana lintuna kasvaa lähes kolmemetriseksi, herätti myös hämmästystä. Sitä emme ole koskaan seuranneet lasten kanssa näin lähietäisyydeltä. Strutsipariskunta Klaara ja Taavi tuntuu kuitenkin tottuneen vierailijoihin siinä määrin, että alkukiinnostuksensa jälkeen ne palasivat päät ylväästi koholla omien puuhiensa pariin. 

Puistossa on mahdollisuus tavata monia tuttuja eläimiä lehmistä possuihin ja vuohista ankkoihin. Riikinkukon pyrstösulat ovat levitettyinä joka kerta yhtä vaikuttavan lumoavat katseenvangitsijat. 

Kun kotieläinpuistotoimintaa on tehty jo lähes 30 vuoden ajan, perustamisvuodesta 1989 saakka, näkyy Orimattilan Hevosystäväinseuran yhteistoiminnan panos.

Puisto on varsin siisti ja monien aitausten edestä jopa vastaharavoitu tai harjattu. Siisteys ja tavaroiden paikoillaan olo luovat välittömästi tunteen siitä, että paikasta huolehditaan ja että vieraat ovat tervetulleita milloin tahansa. Siellä kävellessä tuntuu tulevansa kävijänä odotetuksi, hyvillä mielin vastaanotetuksi. 

Ystävällisiä olivat myös puistossa tapaamamme henkilöt; niin infopisteellä, poniratsastuspaikalla kuin eläinten ruokinta-aitauksilla illan jo hämärtyessä ja puiston porttien pian sulkeutuessa. Olen monet kerrat maininnut, että annan arvon palvelulle ja kohtaamiselle. Se osattiin Orimattilassa.

Vierailupäivään kannattaa muuten varata mukaan eväät ja omat grillattavat, sillä polun varrella ja puiston sopukoissa on mukavia eväs- ja levähdyspaikkoja. Kahviloista voi ostaa tarjottavaa, tai istahtaa grillin ääreen raviradan liikettä seuraamaan.

Kotieläinpuistoon saa siis kunnon retkitunnelman ja helposti vierähtämään useitakin tunteja. 

Lasten silmin kotieläinpuistossa on osattu mukavasti lomittaa eläimet ja leikit. Vanha rakennus pupuaitauksen tuntumassa on muutettu lasten taloksi pallomerineen ja piirustus- ja satunurkkauksineen ja kauempaa puiston reunamilta grillauspaikan lähettyviltä löytyy leikkipuisto keinuineen ja temppuilumahdollisuuksineen. 

Puistosta lähdettäessä voi vielä kertaalleen hurauttaa Orimattilan minikokoisessa liikennekaupungissa - vaikka yhdessäkin sisaruksen kanssa samaa matkaa tehden.

Hei hei Orimattila, nähdään taas. Lunastit paikkasi toistamiseenkin tutustuttavana perhekohteena. Ensi kerralla saavutaan eväät ja ystäväperhe mukanamme ja viihdytään pidempään. 

Kommentit (1)

Vierailija
1/1 | 

Joka vuosi pakko viedä oma lapsi Orimattilaan. Itselläni lapsuudesta hyvinkin muistissa Orimattilan kotieläinpuistoreissut. Tänä kesänä otettiin makkarat mukaan ja toden totta oli mukava jatkaa kierrosta vatsat makkaraa pullollaan.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kahden odotetun ja rakastetun pikkutytön äiti; ekaluokkalaisen ja viisivuotiaan. Sielunkumppanin vaimo. 

Sormet kimalleliimassa, kirjapinoihin rakastuen, suuret seikkailut ja pienet merkitykselliset hetket. Isot ja pienet ystävät. Iltateetä ja sympatiaa. Aktiivista lapsiperhearkea elämysmatkaillen. Työn ja perheen tasapainoa hakien.

Elämää valkoisessa kodissa. Elämän parasta aikaa.

- Marika -

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
Joulukuu
2016
Joulukuu

Instagram