Yhteisellä matkalla, yhteisiä unelmia toteuttamassa. Niinhän me jokainen lähdetään parisuhdetta rakentamaan. Sille, että sinun on hyvä olla tässä. Minunkin. Sille, että sinä ja minä on yhdessä me. Enemmän kuin kumpikin yksilöinä. 

 

Jollakin naiivilla tavalla itsestäänselvänä pitää sitäkin, että elämä pysyy muuttumattomana. Kun sinuun tällaisena ja tässä elämäntilanteessa rakastun, herään kaikkine näine tunteineni myös viikkojen ja kuukausien kuluttua. Vuosienkin.

 

Elämän ruuhkavuodet. Ne kuuluisat, joissa välillä pelkää, että unohtaa itsensäkin aamupalojen, iltapesujen, flunssakierteiden, päiväkoti- ja harrastusvientien ja rauhattomasti nukuttujen öiden lomassa. Ajan, jossa tavanomaisin päivittäinen kohtaamispaikka on toisinaan kodin ovenpieli - joku on menossa, joku tulossa. Heippa hei ja nähdään pian. 

 

Arjen hulinassa hämärtyy toisinaan se, että lasten hyvinvoinnin rinnalla on tärkeää myös sinä ja minä, me. Se, että koko perheen hyvinvointi lähtee puolisojen yhdessä muodostamasta hyvästä tiimistä. Toisiaan tukevasta, rakentavasti asioista sopivasta. Siitä, että ihan levottomaksi menneiden iltapuuhien jälkeen lasten nukkuessa voi istahtaa yhdessä iltateelle ja jo pelkästä katseesta tietää toisen ymmärtävän. Tärkeintä on kai muistaa katsoa. Jakaa se hetki, olla läsnä. Väsyneenäkin.

 

Harva meistä liitelee pilvissä päivästä toiseen, mutta tietoisuus siitä, että toinen on rinnalla, kantaa. Mua varten, meitä varten. 

 

Antaa tuulla ja tuivertaa, pidetään entistä tiukemmin toisemme pystyssä. Silitetään arjen tuomaa ryppyä otsalla ja puristetaan autossa kättä lasten kinatessa väsyneinä takapenkillä. Sinä mua, minä sua. Ei meistä kumpikaan muuttumattomana, eikä sellaisena kuin tavatessa, mutta edelleen yhteisiä unelmia toteuttamassa. Elämän yhteen sitomana ja kaiken koetun jakaen yhä vahvemmin. 

 

"Sä sanot loppuun lauseet, jotka aloitan ja keräät talteen palaset, kun hajoan", laulaa Johanna Kurkela. Parisuhde. Tällä polulla yhdessä. 

 

Pohdintojani parisuhteesta:

Toistensa unelmia
Hei äiti, hei isä, osaatko yhä olla myös puoliso? 
Riittääkö "Rakastan sua?" 
Osoita rakkauttasi. Varma tapa ilahtua aamuisen hammaspesun yhteydessä 
Parisuhteellisuutta
Rakkaudella yön pimeydestä
Ihana mies muutettavaksi

 

Kommentit (1)

HeiniE
1/1 | 

Hyvä teksti. Itse koen parisuhteen hyvinvoinnin jopa tärkeämmäksi , kuin 24/7 huomion jakaminen lapsille.. vanhempien onnellisuus vaikuttaa lasten onnellisuuteen, mielestäni

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kahden odotetun ja rakastetun pikkutytön äiti; ekaluokkalaisen ja viisivuotiaan. Sielunkumppanin vaimo. 

Sormet kimalleliimassa, kirjapinoihin rakastuen, suuret seikkailut ja pienet merkitykselliset hetket. Isot ja pienet ystävät. Iltateetä ja sympatiaa. Aktiivista lapsiperhearkea elämysmatkaillen. Työn ja perheen tasapainoa hakien.

Elämää valkoisessa kodissa. Elämän parasta aikaa.

- Marika -

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
Joulukuu
2016
Joulukuu

Instagram