Seurasin joku aika sitten päiväkodissa sitä, että jokaisella vanhemmalla, jokaisessa perheessä tuntuu toistuvan aamuisin samat rutiinit. Tullaan vauhdilla kaartaen päiväkodin pihaan lähes jarrut kirskuen ja vastasatanut lumi pöllyten, otetaan pihalla melkein juoksuaskelia ennen kuin ollaan päiväkodin ovella. Hiki otsalla tupsahdetaan eteiseen muiden vanhempien lomaan ja kylki kyljessä muistutetaan vielä viime tingassa villasukkien pukemisen tärkeydestä ”ai et haluaisi, joo, mutta kun on tärkeää, ettei sun jaloille tule ulkoillessa kylmä.”

 

Hoputetaan lasta riisumaan vaatteet ja toisaalta samalla hellästi, aavistuksen haikeutta tuntien sipaistaan hiuksia. Pärjäähän pieni kavereidesi kanssa, nyt ollaan hetki erossa ja tavataan sitten taas päivän päätteeksi. Vilkutetaan ikkunassa heiluttavalle lapselle sydän täynnä lämpöä ja rakkautta– ja yhtäläisesti ihmetystä siitä, miten aamu taaskin oli yhtä touhotusta.

 

Kaupan suklaahyllyllä vierailu toi oivalluksen: Aamurumba-suklaa!, joka on osa Pandan oivaltavaa tuoteperhettä erilaisin tekstein. Kiersin kaupat ja keräsin Aamurumbat-kärryyn (sen kaupan hyllyssä nököttävän laatikon joka kolmannen), vietin ikuisuuden sellofaanin äärellä ja tervehdys neljäveen päiväkotiryhmän perheisiin oli valmis. Selkeästi vanhemmille suunnattu.

 

Suklaalevyn mukana jokainen lastaan päiväkotiin tuova löysi päiväkodin vaatekorista kirjeen meitä kaikkia yhdistävästä aamurumbasta sekä hyvän joulun toivotusten mukana toiveen siitä, että joulu toisi kiireettömät aamut pitkine saippuavaahtokylpyineen ja rauhassa nakerrettuine ruisleivänpalasineen. Yhteisen ajan koko perheelle.

 

Jännä, miten sitä kirjoittaessani tunsin yhteenkuuluvuutta toisten vanhempien kanssa, vaikka istuin vain kotona läppärin ääressä. Taas vahvistuvan oivalluksen siitä, että oikeastaan jokaisessa perheessä eletään samaa arkea erilaisin vivahtein ja toinen vanhempi -niin halutessaan - ymmärtää toista.

 

Alla vielä koko teksti, jos löydät siitä johonkin inspiraation hyödynnettäväksi.

Aamurumba – tuttua teidänkin perheessä?


Se, kun pientä ihmistä vielä väsyttäisi herätyskellon soidessa ja pehmeän peiton alle olisi ihana kääriytyä vielä hetkeksi. Oikeastaan pidemmäksikin hetkeksi. Ja tarkemmin miettien – kyllä muu perhekin mielellään jatkaisi unia. Ulkonahan on heräämisaikaan pilkkopimeää, sysimustaa.
 
Se, kun hampaiden pesulla haukotuttaa ja lämpimässä aamusuihkussa olisi niin mukavaa olla pitkään. Antaa vain veden valua ja laulaa aamulauluja Ti-Ti Nallesta Robiniin. Ei vielä isä, ei vielä äiti, en halua vielä laittaa suihkua pois.
 
Se, kun aamupala ei maistu, vaikka olisi jo kiirehdittävä eteenpäin. Kiire? Mikä kiire? Aikakäsite on hukassa. Sitä paitsi aina sanotaan, että syödään rauhassa, eikä kiirehditä, niin miksi päiväkotiaamuina pitää kiirehtiä. No siksi kun… pitää. On tiettyjä aikatauluja, aikuisten määrittelemiä pitkälti tosin.
 
Ulkovaatteet päälle, tulihan reppukin mukaan ja onhan siellä kaikki tarvittava vai olikos muuten tänään jotakin erityistä muistettavaa. Lapsi turvaistuimeen ja kohti päiväkotia. Auton ikkunoista ehti onneksi sulaa kuura, sillä muutamien minuuttien varoitusajalla.
 
Päiväkodissa isot halaukset ja pusut, pärjäähän taas tänään, rakas pieni ihminen. Leiki kavereiden kanssa mukavia leikkejä ja vietä mukava päivä. Nähdään sitten iltapäivällä. Silloin, kun sinut haetaan, kerrot innoissasi kaikesta päivän aikana tekemästäsi, kokemastasi.
 
Aamurumba, jossakin muodossaan, tuttua meistä jokaiselle.
 
Joulun lähestyessä toivomme, että teistä jokainen saa kiireettömiä aamuja läheisten kanssa. Niitä aamuja, jolloin saa rauhassa tehdä aamusuihkussa saippuavaahtomeren lattialle, vaihtaa vaatteet kolmesti ne mieleiset lopulta löytäen ja nakertaa ruisleipää ilman hoputusta. Toivomme, että teillä on aikaa toisillenne, yhdessäololle.

Lämmintä, hyväntuulista ja onnellisten muistojen joulun aikaa!

- -

Teksti on päivitys viime joululta, mutta halusin jakaa sen erittäin ajankohtaisena uudelleen. 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kahden odotetun ja rakastetun pikkutytön äiti; ekaluokkalaisen ja viisivuotiaan. Sielunkumppanin vaimo. 

Sormet kimalleliimassa, kirjapinoihin rakastuen, suuret seikkailut ja pienet merkitykselliset hetket. Isot ja pienet ystävät. Iltateetä ja sympatiaa. Aktiivista lapsiperhearkea elämysmatkaillen. Työn ja perheen tasapainoa hakien.

Elämää valkoisessa kodissa. Elämän parasta aikaa.

- Marika -

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
Joulukuu
2016
Joulukuu

Instagram