Nämä pimeät illat ovat parasta aikaa tarinatuokioille. Sille, että istutaan vähän aikaa sylikkäin tai kyhnytetään kylki kyljessä ja annetaan mielikuvituksen laukata satujen myötä.

En tajua, miten olen yltiöpäisenä jouluihmisenä onnistunut tähän saakka sivuuttamaan kirjajoulukalenterit. Mä, joka tutkin silmät hehkuen ja posket innostusta punottaen kaupan hyllyjä heti, kun ekat joulutuotteet ilmestyvät valikoimiin. Hypistelen joulukalentereita ja kääntelen toiveikkaasti makustellen konvehtirasioita.

Täksi jouluksi tytöt saavat siis kirjajoulukalenterit. Sadun jokaiselle päivälle. Toiveikkaasti suunnittelen, että satu ehdittäisiin lukea jo päivän alkaessa.

Mauri Kunnaksen kirjajoulukalenteri / Otava

 

Asioihin täytyy suhtautua pienellä varauksella silloin, kun jokin tuntuu olevan liian hyvää ollakseen totta. Niinpä raotin varovasti yhtä luukun reunaa - arvatenkin kuten lapsena, sitä duurinta 24 luukkua - ja sitten paria muutakin. Yritin sulkea jälkiä jättämättä, lapsille paljastumatta. Kyllä, varauksellisuuden voi jättää taakse.

Joka ikisessä luukussa on todellakin oma satukirjansa omalla tarinallaan. Kunnaksen tyylisillä kuvituksilla lukuisine yksityiskohtineen, joista jokaisella lukukerralla löytää jotakin uutta. Mahtavaa! 24 pientä satua Kunnaksen kirjajoulukalenterista. 

Kunnaksen kirjat ovat meillä tosi pidettyjä ja tälläkin hetkellä satukirjojen pinossa on niin Koiramäen Suomen historia, Herra Hakkarainen joulun jäljillä kuin Koiramäen Martta ja Ruuneperikin.

Joulukuuhan näyttää, mitä luukuista paljastuu ja millaisten tarinoiden matkaan päästään, mutta vaikuttaa todella hyvältä. Tätä odotan paljon itsekin. Pisteet siis Otavalle, hurjan hyvä idea. 

 

Touhula kirjajoulukalenteri, Richard Scarry / Tammi

 

Joulun odotus on hauskaa aikaa myös Mato Matalan, Kissalan Hessun, Luru Luteen ja monien muiden Touhulasta tuttujen hahmojen seurassa. Richard Scarryn kirjajoulukalenteri on toinen lasten satukalentereista tälle joululle.

Kaksipuolisesta kalenterista paljastuu myös 24 pientä kirjaa, joista kootaan joulun jälkeen minikirjojen kirjasto. Toivon, että näille kirjoille on aikaa jopa niinä aamuina, kun tuntuu se arkiaamun tavanomainen hoppu.

 


Kalenterit ovat nyt paikoillaan joulukuuta odottamassa. Niiden kuvitus on sen verran kaunis ja lapsenomainen, että sopivat nätisti esille lapsen huoneeseen, eikä kaappiin piilotettavaksi.Millaisia joulukalentereita teille on valittu? Joko lapsenne muuten osaavat jotakin toivoa, vai vieläkö voitte mennä vanhempien ehdotusten mukaan?

 

Muistathan myös sunnuntai-iltana, 19.11.2017 päättyvän kahden korujoulukalenterin arvonnan? 


Ihanaa joulun odotusta sinulle, lukijani.
Ihan mieletön tajuta, että teitä on ollut muutaman viime viikon aikana täällä blogissani lähes 15 000. Kiitos, kun seuraat <3 

 

Ps. Ystäväperhe toi tänään tytöille joulukalenterit. Ihka-aidot ja oikeat suklaiset, Kinder-kalenterit. Kolmevuotias kuopuksemme ei muista viime vuoden joulusta kuin joulupukin, joten hänen kanssaan on joulukalenterin ideaa kerrattu monta kertaa. Pitkään ja hartaasti. Silti sormi hakeutuu yhä samoille luukuille ja raottaa vähäsen, kurkottaa suklaata. On hankalaa olla ärtynyt sellaisesta, mitä teki itsekin lapsena. 

- - - -

Joko seuraat arkeamme Facebookissa tai lähes päivittäisin kuvatarinoin Instagramissa? Näinä aikoina meillä valmistellaan joulua suurella lämmöllä, luetaan paljon ja askarrellaan vieläkin enemmän kolme- ja viisivuotiaiden kanssa sekä seikkaillaan ja retkeillään erilaisissa lapsiperhekohteissa. Koska mitään en pidä itsestäänselvyytenä, blogissa pohditaan myös elämää sen syvempinä merkityksinä.

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kahden odotetun ja rakastetun pikkutytön äiti; ekaluokkalaisen ja viisivuotiaan. Sielunkumppanin vaimo. 

Sormet kimalleliimassa, kirjapinoihin rakastuen, suuret seikkailut ja pienet merkitykselliset hetket. Isot ja pienet ystävät. Iltateetä ja sympatiaa. Aktiivista lapsiperhearkea elämysmatkaillen. Työn ja perheen tasapainoa hakien.

Elämää valkoisessa kodissa. Elämän parasta aikaa.

- Marika -

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
Joulukuu
2016
Joulukuu

Instagram