Päättymättömältä vaikuttava talvi on saanut meidät pysyttelemään visummin sisällä. Tavallisen kevätinnostuksen, haravoinnin, leikkimökin sisustamisen ja autotallin siivoamisen sijaan ollaan tehty poikkeuksellisen paljon erilaisia sisäpuuhia. Koottu mieletön määrä palapelejä yhä uudelleen, temppuiltu voimistelurenkailla niin, että välillä temppujen taso on hirvittää ja rakennettu majoja kodin nurkat täyteen.

 

Parhaita yhdessä tekemisen hetkiä näinä räntäsadepäivinä tuulen ulvoessa nurkissa ovat olleet peli- ja palapelihetket. Meille tarjoutui mahdollisuus testata Pelikon pelejä kaksi- ja nelivuotiaiden kanssa.

 

Pelikokemuksia lukiessasi voit samalla tutustua Martinexin laajaan verkkokauppavalikoimaan ja tehdä tilauksen peleistä ja leluista tai vaikkapa kesävaatteista ja muista jokaisen kodin arkeen tarvittavista jutuista -20% alennuksella koodilla TEEHETKI20 yllä olevan linkin kautta. Alennuskoodi on voimassa tämän huhtikuun 2017 loppuun, joten vielä vappua edeltävän viikonlopun voit tehdä niin tarvittuja hankintoja kuin heräteostojakin.

 

Muumipeikon kalaretki-pelissä on ideana nostaa magneettisella Muumipeikkohahmolla mahdollisimman paljon kalansaalista. Kiekoista reiluun puoleen magneetti tarttuu, jolloin saalista kalasta saappaisiin on saatavilla. Jos kiekko ei kalaan tartu, kalaa ei ole saatavilla ja vuoro siirtyy seuraavalle pelaajalle.

 

Vuoden 2016 lastenpeliksi valittu peli toimii erinomaisesti 2-4 vuotiaille. Pelissä yhdistyvät osin muistipeli ja osin jännittävä odotus siitä, millaisen saaliin saa Muumipeikon tarttuessa kiinni pelimerkkiin. Mukana kun on kalojen lisäksi Muumilaaksomaiseen tapaan toisten kalansaalista varasteleva Haisuli ja kalaonnea lisäävä Nuuskamuikkunen.

 

Tytöt pelaavat tämän läpi 15-20 minuutissa, mikä on juuri sopiva aika heidän ikäisilleen kiinnostuksen ylläpitämisen ja keskittymiskyvyn osalta. Tältä osin peli on suunniteltu erinomaisesti ikäryhmää ajatellen. Aavistus turhautumista tosin tulee joka pelikerran loppuvaiheessa, jolloin jäljellä on pelimerkkien seassa enää muutama magneettinen saalis ja ne 13 tyhjää, tarttumatonta pelimerkkiä ilman saalista. Etenkään 2,5-vuotias ei onnistu löytämään muistinsa varassa niitä tavoiteltuja kalansaaliita kalavesien kalojen huvetessa. Peliohje ei kerro, mitä näille saalittomille pelimerkeille tehdään, mutta viime kerrat olemme pelanneet omin säännöin poistaen nekin pelin edetessä. Pelin voittajan ratkaisee oletetusti suurin kalansaalis. Mahtavaa, että meidän lapset eivät ole vielä oivaltaneet voittamisen päämäärää, vaan laskevat tyytyväisinä kunkin pelaajan saaliin ja aloittavat pelin alusta. Meillä ei siis vielä ole huonoja häviäjiä tai mielettömien tuuletusten voittajia tässä torpassa, ellei äitiä lasketa ;)

 

Ymmärrän hyvin, miksi peli on valittu vuoden lastenpeliksi. Se sopii hyvin vasta-alkajillekin, pienille pelien maailmaan sukeltajille. Sitä osaavat lapset pelata myös keskenään, eikä vanhemman tarvitse olla vierellä neuvomassa tai tulkitsemassa sääntöjä. Pelaamisessa säilyy yhdessäolon ilo.

 

Muumi-tarinakuutioiden tulisi kuulua jo äitiyspakkaukseen. Niiden kautta voi näet kertoa sadun kuin sadun, tukea lapsen omaa kykyä kertoa tarinoita ja vahvistaa mielikuvitusta. Muumi-tarinakuutioita on yhdeksän erilaista ja niitä heittämällä syntyy joka kerta erilainen tarina - kertojan tarinallisuudesta riippuen.

 

Tarinakuutioiden ikäsuositus on kuusivuotiaista ylöspäin, mutta tarjoaisin näitä kyllä kokeiltavaksi vanhempien tuella neljä- ja viisivuotiaallekin. Meillä tarinan kertomista on helpotettu siten, että kuutioita heitetään yksi kerrallaan, jolloin tarinaan on helpompi tarttua johdonmukaisesti. Ensimmäisellä kuutiolla aloitetaan "Eräänä yönä tähdet tuikkivat kauniisti..." ja heitetään vierelle seuraava kuutio "ja silloin Haisuli päätti tehdä temppuja..". Todella kätevä peli, jossa rakentuu tarinoita nopeasti. "Äiti, kerro vielä uudestaan se sama"-pyyntöön en tosin voi vastata. Nopat käteen kerätessä on jo uuden vuoro.

 

Pelien lomassa etenkin kuopuksemme rakastaa palapelejä. Hän kokoaa niitä usein omassa huoneessaan pitkiäkin aikoja itsekseen uskomattomalla keskittymiskyvyllä. Tämä Muumien 54-palainen palapeli on juuri sopiva siltä osin, että palapelissä riittää tekemistä ja paloissa riittävästi valittavaa ja vaatimustaso osaamiselle pysyy siellä ylärajoilla mahdottoman sijaan. Mielenkiintoista sinänsä, että palapelivalmistajat näyttävät tekevän pitkälti joko ensipalapelejä nuppeineen, parinkymmenen palan palapelejä ja sitten hypätään jo usein lähemmäs sataa. Kuopuksemme kaltainen pieni, innostunut, mutta osaava palapelintekijä tarvitsisi juuri ne 50 palan molemmin puolin pyörivät palapelit.

 

Kun ei anna mielikuvituksen rajoittaa palapelien käyttöä, voi luvassa olla aamupalan sijaan Muumipalaa, kuten tänään lautasilta tarjoiltuna tai muistipelityyppiseksi käännetty palapeli, jossa kuopuksen luomin säännöin käännettiin vuorotellen paloja etsien sopivaa jo osin aloitettuun palapeliin. Tunnustan, ettei oma intoni riittänyt tähän kovin pitkään. Se 20 palaa olisi vielä saattanut mennä. Lapsi jäi vielä palasia omin säännöin kääntelemään lähtiessäni muihin puuhiin.

- - - -

Teehetkien koti löytyy myös Facebookista ja aktiivisesti päivittyvin kuvatarinoin Instagramista. Liity mukaan seuraamaan arkeamme.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kahden odotetun ja rakastetun pikkutytön äiti; ekaluokkalaisen ja viisivuotiaan. Sielunkumppanin vaimo. 

Sormet kimalleliimassa, kirjapinoihin rakastuen, suuret seikkailut ja pienet merkitykselliset hetket. Isot ja pienet ystävät. Iltateetä ja sympatiaa. Aktiivista lapsiperhearkea elämysmatkaillen. Työn ja perheen tasapainoa hakien.

Elämää valkoisessa kodissa. Elämän parasta aikaa.

- Marika -

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
Joulukuu
2016
Joulukuu