"Piirrän Nipsulle ja annan sille kirjeen", taitteli kaksivuotias paperiaan myttyyn ja taitteli liikuttavalla tavalla kulmasta toiseen jo edeltävällä viikolla Muumimaailma-reissusta puhuttaessa. Isosisko halusi tehdä samoin. Muumien halausten ja onnellisuuden saarella hän rohkaisi mielensä, pyysi isosiskonsa kaverikseen ja vei kirjeensä Nipsulle.

 

"Minä haluan jonkun, joka ei ikinä pelkää ja joka välittää toisista, minä haluan äidin!"
- Homssu Tuhto -

 

Meistä jokainen tarvitsee satuja. Maailman, jossa voi hetken kuunnella Nuuskamuikkusen tarinoita reissuista maailman ääriin, halata suuren sylinsä avaavaa Muumimammaa ja nähdä itsensä (tai uhmaikäisensä) ilkikurisen vekkulissa Pikkumyyssä. Ehkä aavistuksen sydän jyskyttäen kurkistella mörön luolaankin, pimeyden valtakuntaankin. Mörköön Tove Jansson on saanut muuten luotua melkoisen melankolian ilmentymän, sillä tarinan mukaanhan jokainen, johon hän koskee, kuolee, ja maa jäätyy kaikkialla, missä hän kävelee.

Muumimaailma on huolenpidon ja harmonian tyyssija. Oivalsin sen itseasiassa vasta tänä kesänä Muumimaailma-vierailumme ollessa tuttuuden vuoksi rauhallisempi, kiireettömämpi. Kun lapsille luetaan iltasatuina tykättyjä Muumikirjoja, niissä toistuu kirjasta toiseen toisista välittäminen ja perhekeskeisyys. Lämpimien halausten kautta saman voi aistia pysähtyessään Muumien omalla kotisaarellakin.

"Elämä on täynnä suuria ihmeitä sille, joka on valmis ottamaan niitä vastaan."
- Muumipappa -

"Tärkeintä on sydän kultainen, se mitä voit antaa"

 

Emma-teatterissa, Muumimaailman porttien tuntumassa esitetään tänä kesänä ajattelemisen herättävää lastenteatteria Pikkumyyn syntymäpäivistä. "Älä omista enempää kuin mitä jaksat kantaa. Tärkeintä on sydän kultainen, se mitä voit antaa", raikuu laulu näyttämöltä. Meillä tytöt pysähtyvät joka kerta teatteriin yhtä mielellään ja palaavat esityksessä näkemäänsä kotimatkalla autossakin. Sitä paitsi Muumitalon ympärillä olevaan vilskeeseen teatteri tuo levollisen pysähtymisen. Ehdottomasti siis kokemisen arvoista Muumimaailman päivässä.

 

D-R-O-N-T-T-I! Drontti Edvard oli palannut täksi kesäksi Muumimaailmaan ja kurkisteli pitkäkaulaisena merestä jokaista, joka lähestyi rantaa ja laituria. Drontin paluu oli erikoisen odotettu, sillä se oli jäänyt tytöille mieleen ihan ensimmäisiltä Muumimaailma käynneiltä ja tyhjää rantaa on kipaistu toiveikkaasti katsomaan muutamat viime käyntikerrat ennen tätä. Sympaattinen merihirviö.

 

Arki koulujen ja päiväkotien myötä alkoi taas. Muumimaailmassa ihanat sadut elävät kuitenkin vielä koko elokuun, saaristomaiseman satupolut kutsuvat kulkijaansa ja riippumatot lepäilijää. Muumimaailma antaa rutiineihin palaaville hetken hengähdystauon ja säilyttää kesän alkusyksyssä.

Muumimaailma on ollut meidän perheen suosikkivierailukohde jo pitkään:

Muumien kodissa ja Rakkaudenpolulla – Naantalin kesä antoi parastaan

Muumit heräsivät talviunilta – Halausten päivä Muumimaailman Taikatalvessa

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kahden odotetun ja rakastetun pikkutytön äiti; ekaluokkalaisen ja viisivuotiaan. Sielunkumppanin vaimo. 

Sormet kimalleliimassa, kirjapinoihin rakastuen, suuret seikkailut ja pienet merkitykselliset hetket. Isot ja pienet ystävät. Iltateetä ja sympatiaa. Aktiivista lapsiperhearkea elämysmatkaillen. Työn ja perheen tasapainoa hakien.

Elämää valkoisessa kodissa. Elämän parasta aikaa.

- Marika -

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016

Instagram