Mitäpä jos pienten tyttöjen juhlassa - kastejuhlissa tai syntymäpäivillä - antaisit jokaisen vieraan valita lapsellesi helmen tai muutamankin, hänen muistojensa helminauhaan pujotettavaksi? Sitoisit helminauhan niin tiukasti kiinni, että niitä voisi käyttää silloin, kun tyttäresi kokee oikeanlaisen, kimaltavan hetken saapuvan?

 

 

Esikoisen kaksivuotisjuhlissa, muutama vuosi sitten, jokainen vieraamme sai valita esillä olleesta helmivalikoimasta omannäköisensä helmen. Juuri sen yhden ja ainoan, joka puhututti. Noin periaatteessa kukin olisi voinut pujottaa ne suoraan helminauhaankin, mutta koska haluttiin laittaa helmet tiettyyn järjestykseen, jokainen sujautti ne ensin omaan kirjekuoreensa. Nyt oma perhe - isovanhemmat - kummit - ystävät - sukulaiset löytyvät korusta helmi toisensa vieressä.

 

Koru on jo kaunis itsessään, mutta ennen kaikkea se muistuttaa siitä, miten paljon elämässämme - ja tyttöjen elämässä - on tärkeitä, turvallisia ihmisiä. Jokainen omana helmenään koruista pitävän lapsen helminauhassa.

 

Meillä on tyttöjen juhlissa ollut paljon erilaisia tapoja toteuttaa vieraskirja. Erilainen vieraskirja. On esimerkiksi askarreltu leppäkerttuja leppäkerttusynttäreillä, maalattu ankkoja ankkasynttäreillä, valittu omannäköinen lumitähti lumiseen puuhun Frozen-juhlissa ja painettu vaaleanpunainen sormenjälki puun lehdeksi prinsessasynttäreillä.

 

 

Jotenkin se ajatus, että raapustettaisiin vain nimi, ei ole ihan mun juttuni. Silti toivon, että tytöille ja koko perheelle jää valokuvien ohella muisto juhlassa mukana olleista vuosienkin päähän.

 

Onko teillä ollut jotakin kivan erilaista ideaa toteuttaa vieraskirja?

 

- - -

Teehetkien koti löytyy myös Facebookista (klikkaa mukaan seuraamaan) sekä aktiivisesti päivittyen Instagramista

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kahden odotetun ja rakastetun pikkutytön äiti; ekaluokkalaisen ja viisivuotiaan. Sielunkumppanin vaimo. 

Sormet kimalleliimassa, kirjapinoihin rakastuen, suuret seikkailut ja pienet merkitykselliset hetket. Isot ja pienet ystävät. Iltateetä ja sympatiaa. Aktiivista lapsiperhearkea elämysmatkaillen. Työn ja perheen tasapainoa hakien.

Elämää valkoisessa kodissa. Elämän parasta aikaa.

- Marika -

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
Joulukuu
2016
Joulukuu

Instagram