Jos pitää vanhan ajan idyllisestä tunnelmasta ikään kuin omana pienenä maailmanaan, kujista valloittavine lähes piparkakkumaisine hempeän sävyisine rakennuksineen, levollisesta tunnelmasta ilman kiirettä mihinkään ja kutkuttavasta mahdollisuudesta kurkistaa lukuisien pienten ovien taakse, Koiramäki Tampereella on tutustumisen arvoinen paikka. Me vietimme siellä viikonloppupäivän uskomattoman kauniissa säässä pienessä pakkasessa täydessä auringonpaisteessa - ja lumouduimme.

 

 

Mikä ihana satujen valtakunta! Mikä uskomaton paikka viettää aikaa yhdessä. Ihan hassua oikeastaan, mutta pystyn yhä palaamaan siihen alkuhetkien häkeltyneeseen tunnelmaan, jossa huokailin muulle perheelle, että katsokaa näitä rakennuksia, kurkistakaa tekin tuonne kauppaan ja oih, mikä söpö kahvila herkkuineen. Tunnustan kirmanneeni välillä muuta perhettä edellä ja sitten pyrin taas palaamaan aikuismaiseen asiallisuuteen.

 

 

Särkänniemen elämyspuistoalueella sijaitsevassa Koiramäessä eletään Mauri Kunnaksen luoman tarinan ympärillä. Koiramäen Tilta tervehtii lämpimästi Koiramäkeen saapuvia ja ottaa vastaan halauksia jokaisella kulmalla. Kuningas Artturin ritarin talvijuhlassa osallistutaan ritarijuhlaan ja Kuningatar Saaran johdolla prinsessakouluun. Tassuteatterin lavalla lumiukon talvijumppa sai lapsetkin osallistumaan ja seuraamaan keskittyneinä omilta paikoiltaan. Koirahahmoja olisin toivonut olevan paikalla huomattavasti enemmänkin, sillä niitähän ainakin meidän tyttöjen ikäiset, 2v ja 4v, lapset odottavat ja rientävät halailemaan pehmoisiin syleihin. Ymmärsin, että kesällä näin olisikin ja talvikaudella lähinnä Tilta.

 

 

Tytöt nauttivat eläinten seuraamisesta, joten sanomattakin oli selvää, että he viihtyivät niin karvaisten villisikojen Mantan ja Maurixin aitauksen vierellä kuin tervehtimässä ponejakin. Talliin menoa hieman emmittiin, mutta Koiramäen talli ankkoineen, vuohineen ja muine eläimineen sai lapset kurkkimaan aidan raoista lopulta innostuneesti. Sitä paitsi talli oli siistein koskaan näkemäni eläinsuoja. Tosin sitä Koiramäki oli kauttaaltaan – poikkeuksellisen siisti lapsiperheille suunnattu kohde.

 

 

Ai niin, se kahvila. Von Guggelböö. Pakkaspäivän nipistellessä kevyesti ulkoilijoiden poskia, istahdimme kahvilaan lohikeitolle ja laskiaispullalle. Pastellinsävyinen, hempeän romanttinen sisustus ja lämmin tunnelma toivat mieleen nukkekodin. Paikka olisi taatusti viehättävä kesälläkin, jolloin Koiramäen vierailijamäärät ovat varmasti moninkertaisia. Silloin voisi ehkä istahtaa ulkoterassillekin. Näin talvella höyryävä keitto ja tuoreet laskiaispullat olivat kuitenkin nappivalinta. Kahvilan sijainti on muuten erinomainen suhteessa Tassuteatterin lavaan, joka näkyy kahvilan ikkunoista. Nelivuotias esikoisemme pinkaisi seuraamaan esityksiä laskiaispullan kermavaahdot vielä suupielessään, kun me muut vielä nautimme lämmittävästä teestä ja koirakekseistä.

 

Koiramäen kujan vanhanajan apteekkimainen myymälä on kivan erilainen. Irtokarkkivalikoimasta löytää rohtoja niin öiseen haukkeeseen kuin huonosti heiluvaan häntäänkin. Ilmiselvää oli, että Koiramäessä on saatavilla lukuisa määrä Mauri Kunnaksen kuvituksiin ja satuihin liittyviä tuotteita. Tytöt toivoivat kotiin vietäviksi Herra Hakkaraisen maskotteja, Koiramäen palapelejä sekä satukirjastoon uusia Kunnaksen kirjoja. Me muka herkuttelua vähentävät vanhemmat söimme pussillisen tuoretta, paikallista toffeeta ennen kuin ehdittiin ohitustielle kohti pääkaupunkiseutua.

 

 

Koiramäki oli meidän perheelle uusi tuttavuus, josta sen nelivuotisesta olemassaolosta huolimatta kuulin vasta vajaa vuosi sitten. Osin ehkä hukkunee vielä tunnetun naapurinsa, Särkänniemen huvipuiston, viereen mainonnassakin. Kuningatar Saaran sanoma ”Muistakaa aina pysyä yhtä aurinkoisina kuin olette” mieleen painettuna otettiin suunta kohti koti-Porvoota vain muutama minuutti ennen sulkemisaikaa.

 

Koiramäen Artturin ritarien talvijuhla on muuten avoinna vielä tämän viikon sunnuntaihin 5.3.2017 saakka. Tutustukaa ja vierailkaa, voin luvata, että tässä yleisesti melko asiakaspalvelemattomassa maassa saatte koko perheelle sopivan tekemisen ohella erinomaisen hyvää asiakaspalvelua. Meiltä tän myötä terveiset puodin myyjälle, joka kertoi olevansa huvipuistoperheen kasvatti ja nautti silminnähden työstään asiakaspalveluroolissa.

 

Kiitos Koiramäki, kiitos Särkänniemi, ylititte odotuksemme. Kesällä palataan ja tavataan.

 

Teehetkien koti löytyy myös Facebookista sekä kuvatarinoin kuten näinä Koiramäki-seikkailuina Instagramista

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kahden odotetun ja rakastetun pikkutytön äiti; ekaluokkalaisen ja viisivuotiaan. Sielunkumppanin vaimo. 

Sormet kimalleliimassa, kirjapinoihin rakastuen, suuret seikkailut ja pienet merkitykselliset hetket. Isot ja pienet ystävät. Iltateetä ja sympatiaa. Aktiivista lapsiperhearkea elämysmatkaillen. Työn ja perheen tasapainoa hakien.

Elämää valkoisessa kodissa. Elämän parasta aikaa.

- Marika -

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
Joulukuu
2016
Joulukuu

Instagram