Äiti, joka luopui esikoisensa vaatteista, kun pikkusisarusta ei toiveista huolimatta syntynyt. Toinen, joka haaveili kestovaippailusta, mutta lapsen sairaus sai valitsemaan toisin. Kymmeniä lämmöllä ommeltuja villasukkia. Monien merkityksettömien joukossa myös lukuisia niitä, joilla on oma tarinansa. 

 

Pyysin kotikaupunkini facebook-ryhmässä tarpeettomiksi jääneitä (siistejä ja puhtaita) vauvanvaatteita toimitettavaksi Vaaka ry:n kautta niille, joilla arki on toisenlaista. Karjalaan ja Senegaliin vauvakasseina. 

Uskalsin toivoa muutamaa yhteydenottoa ja haaveilin korkeintaan kymmenestä, sillä aikaa vaatteiden kokoamiselle oli tässä tapauksessa vain muutama päivä.

 

Voi ihmettä ihanaa! Sain vuorokaudessa yli 20 viestiä - ja ajelin kaksi päivää pitkin poikin kotikaupunkiamme keräten kotiovilta pieneksi jääneitä vauvojen vaatteita. Monta myöhempääkin noutoa olen jo sopinut.

Yli 100 bodya, lähes 90 housut. Kaksi kassillista kestovaippoja. Iso laatikollinen sukkia pikkuvarpaita lämmittämään. Hurjan paljon muutakin vaatetta jollekin toiselle tarvitsevalle ylle puettavaksi.

Jokaisella halu auttaa. Omista lähtökohdistaan. 

 

”Jos moni tekee pikkuisen, niin maailma muuttuu”, viitoittaa vaatekasseja keräävä Vaaka. Täysin ventovieraat osoittivat sen todeksi tarttumalla viestiini. Miten mahtavaa. 

 

Nämä vauvanvaatteet, kotikulmien postilaatikoihin jaetut jouluiset tuikkutervehdykset tai neuvolaan viedyt naistenpäivän paketit ovat vain pisaroita valtameressä. Aaltoihin katoavaa.

Niihin kaikkiin tiivistyy kuitenkin vakaa uskoni siihen, että meistä jokainen voi tehdä pienin teoin jonkun toisen päivästä paremman. Niillä pienen pienillä teoilla, joihin kukin osaltaan tarttuu, tehdä hiljalleen muutosta. Ei huomenna, ensi kuussa tai vuosien kuluttua, vaan juuri tässä hetkessä. 

 

Ps. Kirjoitin tarkalleen kolme vuotta sitten, 18.6.2016 ensimmäisen tekstini Teehetkien koti-blogiin Meidän Perheen ja Vauvan alla. Kirjoitin silloin läsnäolon tärkeydestä. Siitä, miten tärkeää on juuri tämä hetki. 

Kiitos, että olette kulkeneet tätä matkaa kanssani. Jo sadointuhansin luetuin postauksin. Yhteinen matka jatkuu ❤️

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kahden odotetun ja rakastetun pikkutytön äiti; ekaluokkalaisen ja viisivuotiaan. Sielunkumppanin vaimo. 

Sormet kimalleliimassa, kirjapinoihin rakastuen, suuret seikkailut ja pienet merkitykselliset hetket. Isot ja pienet ystävät. Iltateetä ja sympatiaa. Aktiivista lapsiperhearkea elämysmatkaillen. Työn ja perheen tasapainoa hakien.

Elämää valkoisessa kodissa. Elämän parasta aikaa.

- Marika -

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
Joulukuu
2016
Joulukuu