Esikoisemme päiväkodin aikuiset tekevät todella vaikuttavaa työtä. Päiväkoti on välittävä, kannustava, itsenäisyyteen ohjaava, luova, seikkailuhenkinen ja ammattitaitoinen. Lista tältä osin voisi olla pitkä, loputtoman pitkä. Oman koulutustaustani takia arvostan erityisen korkealle päiväkodin vahvaa pedagogiikkaa, osaavaa johtamista ja johdonmukaisuutta läpi linjan.

 

Ne päivät, kun neiti neljävee on hoidossa, tiedän, että hän saa erityisen hyvää hoitoa ja laadukasta varhaiskasvatusta. Sitä, mitä niin monessa paikassa peräänkuulutetaan. Ja kyllä, arvostamme sitä paljon, emmekä pidä mitään itsestäänselvyytenä. He tekevät laadukkaan, monipuolisen toiminnan eteen paljon työtä, ja ovat sydämellään mukana.

 

Vaikka uskon heidän arvostavan ennen kaikkea sitä, että kuulevat vilpittömän kiitoksen työstään erilaisissa arjen tilanteissa ja vasukeskusteluissa, haluamme silti muistaa heitä myös esimerkiksi jouluna ja keväällä kesälomille siirryttäessä.

Tänä aamuna neljäveen oman ryhmän hoitajat saivat lahjakortit paikalliseen ihanaan kahvilaan, Cafe Postresiin. He, jotka arkipäivästä toiseen istuvat (liian) pienillä tuoleilla valvomassa kymmenien ruokailijoiden syömistä ja kärsivällisesti pyyhkivät kaatuneen maitolasin, nostavat pudonneen näkkärin ja annostelevat keiton, saavat jonakin viikonloppuna oman hetken puolisonsa tai ystävänsä kanssa brunssilla. Kiireettä. Aikuisille suunnitelluilla tuoleilla istuen.

 

Toivon, että he nauttivat esimerkiksi tuoreesta briejuustosta, croissantista hilloineen, pekonista, munista ja jugurtista granolalla yhtä paljon kuin olen itse nauttinut muutamana viikonloppuaamuna. Hyvin lähellä täydellistä. Pidämme itse paljon ruoka- ja elämyslahjoista, ja tässä yhdistyy oivasti molemmat – herkullinen brunssi läheisen ihmisen kanssa Porvoon vanhan kaupungin idyllisessä tunnelmassa. Idea lahjakortista kahvilaan tai ravintolaan ei ole meillä uusi, vaan itseasiassa päiväkodin osalta kerta toisensa perään toistuva. Paikan vain valitsemme aina kulloisenkin fiiliksen mukaan.

 

Näinä sysipimeinä päivinä lumettoman talven keskellä luvattoman moni liikkuu ilman heijastinta. Siksipä muistimme myös kaikkia isojen lasten puolen hoitajia iki-ihanin ByKira-lumihiutale-heijastimin. Neljäveemme raapusti hatarin keppikirjaimin ”Pidäthän itsestäsi huolta, olet minulle tärkeä”, enkä ole varma, oliko kirjoituksesta ylpeämpi kirjoittamista harjoitteleva tytär vai äiti, joka liikutuksen karheus kurkussaan luetteli kirjaimen toisensa perään ja näki, miten taitavasti ne piirtyvät paperille. Ihana idea, Mirva.

 

Koen tärkeänä tukea mahdollisuuksien mukaan paikallisuutta (ja kotimaisuutta), jotta oma alueemme pysyisi elinvoimaisena ja lisäisi hyvinvointia kokonaisuudessaan täällä. ByKira on myös porvoolaista suunnittelua ja valmistusta ennen kaikkea laadukkaiden lastenvaatteiden saralla, mutta onneksi he ovat tehneet myös näitä näyttäviä heijastimia. Heijastimiin olen ihastunut itseasiassa jo kauan sitten ja meiltä löytyykin takkien vetoketjuista roikkumasta koko värisuora pinkistä lilaan ja mustasta valkoiseen. Nyt myös meidän päiväkodin aikuiset toivottavasti erottuvat klassisen kauniissa heijastimissaan talven hämärissä kulkiessaan.

 

Nämä joulumuistamiset, tai muistamiset ylipäätään, saavat kyllä joka kerta miettimään tarkoin. Mikä on se, mistä saaja oikeasti ilahtuisi ja minkä kokisi hyödylliseksi? Mitä kukaan meistä enää tässä materian yltäkylläisyydessä ylipäätään tarvitsee? Ja miten me silti voisimme osoittaa muistamisella – silloin kun sen haluamme hankkia – että saaja on tärkeä ja että häntä on mietitty lahjaa ostettaessa tai tehtäessä.

 

Mitä te olette hankkineet päiväkodin hoitajille muistamisina tai onko perheessänne sitä tapaa ylipäätään?

- - -

Teehetkien koti ajankohtaisine päivityksineen löytyy myös Facebookista ja kuvatarinoineen Instagramista

Kommentit (2)

JohK
1/2 | 

Meillä on myös muistettu porvoolaiskahviloiden lahjakorteilla :) Tänä vuonna 4-vee ilmoitti, että lahjojen täytyy olla suklaata ja paljon kultaista paperia ja narua :) Äiti lisäsi sitten Petri's chocolate roomin herkkujen kylkeen talvista teevalikoimaa :)

Marikainen
Liittynyt16.6.2016

Oi, Petri´s Chocolate Room on myös meidän suosikki. En tunne lainkaan rajaa niiden käsintehtyjen suklaiden osalta.

Tee ja kahvi ovat myös kivoja lahjaideoita, samoin mielestäni kaikenlaiset leivät saaristolaisleivästä siemennäkkäreihin.

Kultainen paperi ja naru, kuulostaa tutulta. Meillä oli vielä toive "äiti, voitko kippuroittaa sitä saksilla niin kuin teit toisissa paketeissa?" Pienen ihmisen tärkeitä toiveita.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kahden odotetun ja rakastetun pikkutytön äiti; ekaluokkalaisen ja viisivuotiaan. Sielunkumppanin vaimo. 

Sormet kimalleliimassa, kirjapinoihin rakastuen, suuret seikkailut ja pienet merkitykselliset hetket. Isot ja pienet ystävät. Iltateetä ja sympatiaa. Aktiivista lapsiperhearkea elämysmatkaillen. Työn ja perheen tasapainoa hakien.

Elämää valkoisessa kodissa. Elämän parasta aikaa.

- Marika -

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
Joulukuu
2016
Joulukuu

Instagram