Veikkaan, että sinäkin toivoisit saamasi asiakaspalvelun tuntuvan kokemuksena tältä? Siltä, mikä hymyilyttää ja naurattaakin, tuntuu kotoisalta? Saa ehkä vähän jopa nojautumaan luonnollisesti lähemmäs? Että astuessasi sisään liikkeeseen, siihen perinteiseen kivijalkamyymälään, sinulla on jo ovenkahvaan tarttuessasi tunne, että tässä paikassa tunnet olosi tervetulleeksi.

 

Onnistunut asiakaspalvelu on kultaa. Se on ihan mielettömän tärkeää itseasiassa. Ollaan usein puhuttu ystävien kanssa siitä, että nyt, kun niin moni hankinta on itselläkin siirtynyt nettiin ja verkkokaupat kuljettavat tarvittaessa kotiin niin vaatteet, harrastusvälineet, kodin tarvikkeet kuin ruuatkin, perinteisistä myymälöistä odottaa ennen kaikkea hyvää palvelua. Sitä, että tulee huomatuksi, nähdyksi ja että saa esimerkiksi siltä ruokakaupan kassalta aidosti kohteliaan tervehdyksen. Juuri se kun useimmiten nousee perinteisen kaupan lisäarvoksi.

 

Meidän kotikaupunki Porvoo on kaupunki, johon rakastuin kymmenen vuotta sitten tänne muuttaessani. Jokainen tietää tunnelmallisen, idyllisen vanhan Porvoon puurakennuksineen ja kodikkaine kahviloineen, jonne istahtaa ostoskierrosten lomassa. Erityisesti kesäisin ihanan kaupungin matkailijoille. Vanhan Porvoon rinnalla täällä on paljon muutakin - erinomaisia kala- ja lihakauppoja, hyvin hoidettuja kukkakauppoja ja puutarhoja, monipuolinen karkkiteollisuus herkkusuille ja hurjan monta laadukasta ravintolaa. Saaristo ja kaunis luonto harrastusmahdollisuuksineen, Taidetehdas tapahtumineen.

 

Olen itse viime kuukausina yrittänyt tietoisesti etsiä oman kotikaupunkini helmiä. Helmiä isolla Hoolla. Niitä, joissa kannattaa vielä pistäytyä paitsi ihanan, usein yksilöllisemmänkin valikoiman, myös erinomaisen asiakaspalvelukokemuksen takia. Niitä, joissa muutoin paljon suosimani nettikaupat jäävät vain varjoiksi taustalle.

 

 

Yksi niistä on ihana Welmans, vanhan Porvoon tunnelmallisilla kujilla sijaitseva koti- ja keittiöliike. Juuri sellainen kauppa, jossa jo ovella tuntee olonsa tervetulleeksi, huomatuksi. Kauppa, jonka vanhat lattialankut vievät sinne satojen vuosien takaiseen tunnelmaan, joka tässä kaupungissa on ollut. Lattialankut, joita pitkin voi kiireettä siirtyä tutkimaan kauniita sisustustavaroita niin omaa kotia ilahduttamaan kuin lahjaksikin.

 

Tajusin kuitenkin joku aika sitten, että ihan se tärkein juttu esimerkiksi Welmansissa asiointiin on oikeastaan halu tuntea hetken olevansa asiakkaana tärkeä. Heillä on kaunis esillepano, laadukkaita tuotteita ja teekupit, joihin olen ihan koukussa, mutta ennen kaikkea siihen ovenkahvaan tarttuessani tiedän, että mut kohdataan hymyllä ja tervehtien.

 

Erinomainen asiakaspalvelu - milloin se muuttui itsestäänselvyydestä harvinaisiksi helmiksi? Eikö sen, että nettikaupat valtaavat helppoudellaan, valikoimien laajuudella ja usein edullisuudellaankin kivijalkakaupoilta tilaa rakettimaisella kiidolla, tulisi olla entisestään kimmoke pyrkiä luomaan mieleenpainuva kohtaaminen kivijalkamyymälöissä? Sille, että riippumatta helpoista nettikauppavaihtoehdoista ja kotiinkuljetusmahdollisuuksista, haluan käydä katsomassa kotikaupunkini ja naapurikaupunkien valikoimaa. Tavata yrittäjän, jolle saan kasvot ja tuntea ne vanhat lattialankut tennareideni alla.

Hmm. Onneksi on heitäkin, jotka ovat sen oivaltaneet. Kesä on mahtavaa aikaa tutustua täällä kotimaassa pitkinä valoisina iltoina, aurinkoisina viikonloppuina ja rentouttavina kesälomapäivinä erilaisiin pieniin myymälöihin, kahviloihin ja kauppakujiin. Käydä ostamassa irtojäätelö ja istahtaa kiireettä. Tule jo, kesä. 

- - -

Teehetkien koti löytyy myös Facebookista sekä lähes päivittäisine kuvatarinoineen Instagramista. Tule mukaan seuraamaan arkeamme.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kahden odotetun ja rakastetun pikkutytön äiti; ekaluokkalaisen ja viisivuotiaan. Sielunkumppanin vaimo. 

Sormet kimalleliimassa, kirjapinoihin rakastuen, suuret seikkailut ja pienet merkitykselliset hetket. Isot ja pienet ystävät. Iltateetä ja sympatiaa. Aktiivista lapsiperhearkea elämysmatkaillen. Työn ja perheen tasapainoa hakien.

Elämää valkoisessa kodissa. Elämän parasta aikaa.

- Marika -

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
Joulukuu
2016
Joulukuu