Huvivaltio Etelä-Pohjanmaalla, jossa suuriakin unelmia lähdetään toteuttamaan täysillä. 160 hehtaaria rajatonta riemua ja hurja määrä laitteita pienistä huvipuistoseikkailijoista aikuisiin hurjapäihin. Suomen kesään nähden poikkeuksellisen kauniina päivänä pitkät jonot elämysten etsijöitä lipunmyyntiporteilla jo reilusti ennen aukeamisaikaa.

 

Hetkinen. Pienten lasten äitinä hetken mietityttää. Tuleeko pieni ihmiseni tuossa ihmispaljoudessa otetuksi huomioon niissä lapsille suunnatuissa laitteissa, joihin en itse pääse mukaan? Autetaanko häntä ilman aitojen yli huutelevaa ylihuolehtivaista vanhempaa? Entä laitepaljous ylipäätään - pysyvätkö toinen toistaan hurjemmat laitteet toimintakunnossa?

 

Kokemus ja taito nähdä tilanteet. Powerpark on antanut elämyspuistossaan paljon vastuuta eläkeikäisille laitekuskeille. Heille, joilla on sopivan kiireetön ja huolehtiva tapa erityisesti pienten lasten kanssa. He nostavat laitteisiin pyytämättä, suoristavat huomaamatta lippalakin silmiltä, kysyvät lapselta kuulumisia ja juttelevat rauhalliseen tapaansa laitteen vierellä odottaville vanhemmille. He luovat turvallisuuden ja huolettomuuden – heidän käsiin uskon lapseni. Loistava yhdistelmä eri ikäisiä toisiltaan oppimassa, siitä peukut Powerparkille.

Turvallisuuteen on Powerparkissa kiinnitetty ylipäätään paljon huomiota. Laitteet ajetaan läpi joka aamu ja testiajoja tehdään tarvittaessa päivän mittaankin. Erilaisia kieputuslaitteita katsellessa ja maailmanpyörään polvet tutisten kiivetessä turvallisuus käykin väistämättä mielessä. Elämyspuistosta tavoitettu huvipuiston johtaja Mikko Kiviluoma mainitsikin turvallisuuden olevan ykkösasia suomalaisissa huvipuistoissa kautta maan ja sen saralla tehtävän yhteistyötä.

 

Tänä kesänä meidän lasten lempparit olivat selvät. Pian kolmevuotias ihastui viime kesän tapaan satumaisen kauniiseen karuselliin ja esikoinen Red Baroniin, jossa hän pääsi lentämään lentokoneilla korkeuksiin. Mukavaa on se, että Powerparkissa riittää paljon koettavaa niin heidän ikäisilleen kuin meille ja mukana olleille lasten isovanhemmillekin; Röllimaasta extremeen. Viime kesän vierailustamme voit muuten lukea täältä.

Powerpark onkin täynnä elämyksiä kaikille. Omanlaisensa elämys on sekin, että oikeastaan keskelle ei-mitään on syntynyt valtava monipuolisten aktiviteettien keskittymä. Saavutpa Powerparkiin ajaen pitkin Pohjanmaan väylää tai tän kesän uutuutena kätevästi junalla, näet ympärilläsi lähinnä suuria maatiloja ja viljeltyjä peltoja. Pohjanmaan lakeuden.

Powerpark kertoo myös uskosta unelmiin. Niistä puiston perustaja, Jorma Lillbacka, on pitänyt kiinni ja niihin hän on saanut henkilökuntansa sitoutettua. Toteuttamaan unelmia kanssaan, tekemään unelmistaan yhteisiä. Koska unelmilla on tapana toteutua niihin vahvasti uskottaessa, odotan kiinnostuksella Powerparkin tarun jatkumista. Sitä, millainen vahvasti uudistuva alue on vuosien kuluttua. Powerparkin lähistöllä, periksiantamattomuudestaan tunnetulla Etelä-Pohjanmaalla, sijaitsee mun lapsuudenkotini. Niinpä päästään seuraamaan tätä tarinaa vuosittaisilla kesälomareissuillamme.

 

Lomalaiset haluavat tulla kohdatuiksi lomalaisina. Kiireettä, rentoutuen ja nauttien, vaikkakin kutkuttavalla tavalla rajoja testaten. Siihen Powerpark panostaa ja siinä onnistuu.

 

Ps. "Äiti, miksi maailmanpyörässä ei tarvi turvavyötä, vaikka se on korkeampi kuin muut, joissa tarvii?" Siinäpä pohdinta.  

- - -

Tänä kesänä Teehetkien kodissa tutustutaan perhearjen ohella useisiin lapsiperheitä kiinnostaviin kohteisiin kotimaassa (ja hypätään jopa karavaanariksi ekaa kertaa elämässä) sekä askarrellaan helpon toteutuksen juttuja tyttöjen kanssa. Elokuussa kuopuksemmekin aloittaa päiväkodin. Tule mukaan seuraamaan kesäpäiviämme Facebookissa ja päivittäin päivittyvin kuvatarinoin Instagramissa.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kahden odotetun ja rakastetun pikkutytön äiti; ekaluokkalaisen ja viisivuotiaan. Sielunkumppanin vaimo. 

Sormet kimalleliimassa, kirjapinoihin rakastuen, suuret seikkailut ja pienet merkitykselliset hetket. Isot ja pienet ystävät. Iltateetä ja sympatiaa. Aktiivista lapsiperhearkea elämysmatkaillen. Työn ja perheen tasapainoa hakien.

Elämää valkoisessa kodissa. Elämän parasta aikaa.

- Marika -

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016

Instagram