Syksy näytti tänä aamuna sen upeimman puolensa - kirkkaalta taivaalta paistavan auringon ja auringonsäteet, jotka tuovat syksyn lehtien värit kirkkaina esille, kastepisarat lehdillä ja ruoholla ja raikkauden ilmassa.

 

 

Täydellinen päivä pakata eväät laukkuun ja lähteä metsäseikkailulle. Meidän esikoinen on muutaman päivän viikossa päiväkodissa, joka on vahvasti seikkailu- ja liikuntapainotteinen. Niinpä hänelle pelkkä "lähdetäänkö seikkailemaan"-ehdotus tarkoittaa jotakin mukavaa ja innostavaa. Seikkailukaveriksi lähtee poikkeuksetta mukaan pienen ihmisen paras ystävä, Annika-nukke. Tänäänkin Annika kulki valloittamassa korkeimmat kivet ja maisteli eväskassin kätköistä esille otettuja mansikoita ja karjalanpiirakoita.

 

 

Tämä aika syksystä, jolloin ei tarvitse vielä pukea kurahousuja edestakaisin ja pestä päivästä toiseen rapaisia kumppareita, on lasten kanssa ulkona liikkumiseen mukavaa. Syksyinen, värikäs luonto houkuttaa tutkimaan. Voi tasapainoilla kaatuneiden puunrunkojen päällä, kiivetä ketterästi kiville ja hypätä polun puolelta toiselle, tai etsiä mustikanvarpuja, ihmetellä puolukan kukkia tai ihastella kanervia. Kuten bloggaagakollega Hurlumhei-blogissaan kuvaa osuvasti, luonnossa on valtavasti tekemistä tavoitteelliselle liikkumisellekin jokamiehenoikeudet muistaen.

 

 

Meillä mukaan pakataan lähes poikkeuksetta eväät. Voileipiä rapisevassa kääreessä, mansikoita ja muita marjoja tai hedelmiä, karjalanpiirakoita, ehkä jokunen keksi tai makea herkku. Sitten istua nökötetään huovalla eväitä mutustellen ja nautitaan retkitunnelmasta, tai kuten tänään - makoillaan taivasta katsellen ja pohtien, minne pilvet menevät ja missä on lintujen koti.

 

Luonto on kaunis jo nyt - ja kaunistuu vain lähiviikkoina punaisen, oranssin ja keltaisen vallatessa puut ja pensaat. Menkää hyvät ihmiset metsään. Kokekaa seikkailut, kiipeilkää kiville ja tasapainoilkaa puunrungoilla kuten lapset, piristää muuten valtavasti.

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kahden odotetun ja rakastetun pikkutytön äiti; ekaluokkalaisen ja viisivuotiaan. Sielunkumppanin vaimo. 

Sormet kimalleliimassa, kirjapinoihin rakastuen, suuret seikkailut ja pienet merkitykselliset hetket. Isot ja pienet ystävät. Iltateetä ja sympatiaa. Aktiivista lapsiperhearkea elämysmatkaillen. Työn ja perheen tasapainoa hakien.

Elämää valkoisessa kodissa. Elämän parasta aikaa.

- Marika -

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
Joulukuu
2016
Joulukuu

Instagram