Kotkan Maretarium on kalanäyttely, jossa voi tutustua Suomen ja Suomenlahden kaloihin omissa altaissaan.

Hyvin hoidetuissa luonnonmukaisissa akvaarioissa asustaa yli 60 erilaista eri kotimaista kalalajia ja vesien pieneläintä kuten vesiliskoja ja rapuja. 

Ajatus suomalaisen vesistön asukkeihin tutustumisesta tuntuu ensin aavistuksen hassulta. Että hei, hauki, ahven ja särki, ehkä madekin, kyllähän mä ne tunnen. Maretariumissa huomasin nopeasti tuntevani kotimaisten vesistöjen kalalajeista vain murto-osan, ja niitäkin arvuutellen. 

Taimen ja lohi olivatkin erehdyttävän samannäköisiä ja särjen keltasilmäinen sisar osoittautui sorvaksi. 

Sampi oli kuitenkin akvaariokierroksemme suurin yllättäjä. Olen uskotellut itselleni, että vesistöissämme hauet, nuo pitkulaiset petokalat, ovat niitä suurimpia ja kaislikoiden reunoilla voi vilahtaa metrisen kalan evä. Kieltämättä hätkähdytti, että tyypillisesti 50-100 senttinen sampi voisi kasvaa jopa kuusimetriseksi – usein tosin, onneksi, parimetriseksi - ja elää vuosikymmeniä.

Lapset hämmästelivät kaikkea näkemäänsä; viiksekästä monnia ja piikkistä kiiskeä. He oppivat myös, että ravut liikkuvat pääosin öisin ja ovat tavallisempien kalojen tapaan ihmisten ruokaa. 

Maretarium tarjoaakin paikan tutustua helpolla tavalla paikalliseen vesiympäristöön. Luonnonmukaisessa akvaariossa näkee myös kalojen eri iän – pienistä sinteistä iäkkäämpiin köriläisiin. Akvaariokäyntiin lasten kanssa linkittyykin viihtyvyyden ja yhdessäolon rinnalla oppimisen elementti – koko perheelle. 

Oppimiselementti on tuotu myös selkeissä infotauluissa, jotka tarjoavat taustatietoa kaikista lajeista. 

Maretarium on helposti saavutettavissa reilun tunnin ajomatkan päässä pääkaupunkiseudusta, ison parkkipaikan tuntumassa. Nähtävää on käytännössä aina, mutta erityisesti paikalla kannattaa olla kalojen ruokinta-aikaan, jolloin altaissa on toisenlaista vilinää. 

Kesäisinä päivinä Maretarium tarjoaa paikan piipahdukselle auringossa. Syysiltojen aikanaan hämärtyessä ja sadepäivien rajoittaessa ulkoilumahdollisuuksia, mietitään ainakin meillä usein koko perhettä kiinnostavia sisäkohteita. Sellaisia, missä viihtyy, virkistyy ja mihin on mukava lähteä vaikkapa ystäväperheiden kanssa aikaa viettämään. 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kahden odotetun ja rakastetun pikkutytön äiti; ekaluokkalaisen ja viisivuotiaan. Sielunkumppanin vaimo. 

Sormet kimalleliimassa, kirjapinoihin rakastuen, suuret seikkailut ja pienet merkitykselliset hetket. Isot ja pienet ystävät. Iltateetä ja sympatiaa. Aktiivista lapsiperhearkea elämysmatkaillen. Työn ja perheen tasapainoa hakien.

Elämää valkoisessa kodissa. Elämän parasta aikaa.

- Marika -

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
Joulukuu
2016
Joulukuu

Instagram