Joulu tuoksuu ensimmäisenä keittiössä. Hyasinttien jälkeen. 

Rentoudun voidessani selata leivonnais- ja ruokalehtien sekä erilaisten joulukirjojen nostamia vaihtoehtoja resepteistä. Jotakin uutta omaan joulupöytään jouluaatoksi, jotakin ennen joulua tarjottavaksi iltateen kera kodissa pistäytyville vieraille ja omiin herkutteluhetkiin sekä jotakin ystäville annettavaksi. 

Vielä tämän joulun minulla on mahdollisuus valmistella lasten kanssa joulua pitkän kaavan mukaan. Etsiä reseptejä, tehdä pitkiä kauppareissuja hyllyn kiinnostavia raaka-aineita yhdessä tutkien ja leipoa kiireettä. Lasten kanssahan leivontakirjan helppo tarkoittaa silti ajallisesti samaa kuin saman kirjan haastava. Vähintään kolminkertaista aikaa. 

Vielä tänä vuonna tälle kaikelle on aikaa ilman hoputusta, sillä ensi vuosi tuo mukanaan töihin paluun. 

 

 

Tytöt toivovat usein mahdollisuutta leipoa, eikä vähiten siksi, että esikoinen on viehättynyt mahdollisuudesta käyttää yleiskonetta. Heidän mielestään jauhojen mittaaminen, voin paloittelu ja kananmunan rikkominen ovat ihan parasta. Siitä yleiskoneesta puhumattakaan. 

Yksi viime päivien selatuimmista kirjoista on ollut Liisa Westerbergin Makeaa joulua. (Readme.fi / 2016)

Kirja on julkaistu viime jouluksi (2016)  ja se on täynnä toinen toistaan paremmalta kuulostavia leivonnaisvaihtoehtoja. Piparkakkufudge, karamellisoidut pähkinät ja miehen jouluaatoksi leipoma appelsiinileipä ovat kaikki toteutuslistalla lähipäivinä, ja kirjan väliin on ujutettu jos jonkinlaista muistilappua "näitä älä unohda"-tyyppisesti. 

Westerbergin, Koko Suomi leipoo- ohjelman voittajan luoma kirja on vaikuttava. Ohjeita on kattavasti, josta jokainen löytää takuulla ohjeen omaan joulunalusaikaan, ja joulun jälkeenkin. 

Monet klassiset reseptit on kivalla vivahteella muokattu jouluiseen leivontaan kutsuvaksi, mutta pikkuleivät ja herkut lämmittävät tammikuista iltaakin tai syksyistä myrskypäivää.

Valinnan vaikeus on kirjaa selatessa melkoinen - ja toisaalta, juuri silloin koen kirjan onnistuneen, kun ei pysty valitsemaan yhtä tai paria ja sivuuttamaan muita.

Kirjan kauniit kuvat lisäävät houkuttavuutta ja tuovat jo itsessään joulutunnelmaa. 

Kinuskicookies-pikkuleipiä leivottiin lasten kanssa päivänä, jolloin jo aamulla sikkarasilmin heränneiltä kuului toive leipomisesta. 

Näitä helposti valmistuvia kinuskipikkuleipiä tehtiin saman tien muutamalle ystäväperheellekin ja vietiin tuoreina maisteltaviksi. 

Ne ovat ehdottomasti parhaita lämpimänä toffeen sulaessa sisällä. Jos siis leivot aiemmin, suosittelen laittamaan keksit lämpimään hetkeksi ennen tarjoilua. 

Pidän satunnaisesti monimutkaisesta kikkailusta lukuisten vaiheiden kanssa ja useiden eri täytteiden valmistamisesta yhtä kakkua varten. Jotta leipomisen ilo säilyisi normiarjessa, on helppous makuelämystä vähentämättä asia, jota arvostan. Siinä Westerbergin Makeaa joulua onnistuu erinomaisesti.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kahden odotetun ja rakastetun pikkutytön äiti; ekaluokkalaisen ja viisivuotiaan. Sielunkumppanin vaimo. 

Sormet kimalleliimassa, kirjapinoihin rakastuen, suuret seikkailut ja pienet merkitykselliset hetket. Isot ja pienet ystävät. Iltateetä ja sympatiaa. Aktiivista lapsiperhearkea elämysmatkaillen. Työn ja perheen tasapainoa hakien.

Elämää valkoisessa kodissa. Elämän parasta aikaa.

- Marika -

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
Joulukuu
2016
Joulukuu

Instagram