"Äiti, me halutaan maalata", kuului pikkusiskon toive aurinkoisena mökkiaamuna. "Ulkona", täydensi isosisko.

 

Kesämökkiläisillä oli pakattuna reppuun vain muutamat askartelutarvikkeet, joten jatkoimme tätä keksi ideat luonnosta - askarteluvinkkien sarjaa kolmella eri toteutuksella. (Kurkkaa myös luonnonmateriaaliaskarteluina toteutettuna, miten punoimme kaislasta ja kukista sekä maalasimme raparperinvarsilla).

Kivien ja käpyjen maalaaminen

 

Rantalaiturin tuntumassa istuessaan tytöt etsivät kasan kiviä ja käpyjä. Sateenkaarivärejä, he totesivat maalatessaan niitä pastellisävyisin akryylivärein. Suunniteltuja leppäkerttuja tai ampiaisia näistä kauniista kivistä ei taida silmien lisäämiselläkään tulla, mutta perhosiksi muuntautumista kokeillaan liimaamalla siivet ja silmät sekä tuntosarvet.

 

Kävyistä tuli kauniita sellaisinaan kirkkaassa kulhossa. Luulen silti, että kiinnitän niihin siiman, jolloin ne saa myös ripustettua.

Pullonkorkkiunikot

 

Nautitteko puolison kanssa kuohuviiniä tai tarjositteko ystäväperheelle grillaamisen lomassa viiniä? Pullonkorkkia pystyy hyödyntämään kivalla tavalla maalaamisessa. Meillä korkki oli apuväline unikkotaiteeseen, jossa värinä käytettiin sormiväriä.

 

Toimisi muuten vaikkapa viinirypäleisiin, kirsikoihin, leppäkerttuihin tai vaikkapa omppupuuhunkin erinomaisesti.

Sydämiä vessapaperirullalla

 

Pullonkorkista vessapaperirullahylsyyn - otettiin kaikki tarpeeton hyötykäyttöön. Hempeitä sydämiä maalattiin vessapaperirullan hylsystä muotoillulla sydänsabluunalla. Jotta sydän pysyy muodossaan, sen voi halutessaan kiinnittää pienellä teipinpalasella. Vinkkinä voi tosin todeta, että meillä käytössä ollut hajoava vessapaperirullahylsy ei ollut paras mahdollinen.

 

Älyttömän helppoa pienellekin puuhailijalle ja vaikutti ainakin meillä tyttömäisessä kodissa hyvinkin suositulta.

Kaikenlaista mukavaa voi tehdä varsin pienelläkin materiaalivarastolla. Samoin näistä kaikki sopivat jo parivuotiaasta eteenpäin, joten ovat erinomaista ajankulua silloin, kun kuuluu se tuttu "äiti, mitä me voitais tehdä?"-kysymys.

- - -

Tänä kesänä Teehetkien kodissa tutustutaan useisiin lapsiperheitä kiinnostaviin kohteisiin kotimaassa (ja hypätään jopa karavaanariksi ekaa kertaa elämässä viikon kuluttua) sekä askarrellaan helpon toteutuksen juttuja tyttöjen kanssa. Tule mukaan seuraamaan kesäpäiviämme Facebookissa ja päivittäin päivittyvin kuvatarinoin Instagramissa.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kahden odotetun ja rakastetun pikkutytön äiti; ekaluokkalaisen ja viisivuotiaan. Sielunkumppanin vaimo. 

Sormet kimalleliimassa, kirjapinoihin rakastuen, suuret seikkailut ja pienet merkitykselliset hetket. Isot ja pienet ystävät. Iltateetä ja sympatiaa. Aktiivista lapsiperhearkea elämysmatkaillen. Työn ja perheen tasapainoa hakien.

Elämää valkoisessa kodissa. Elämän parasta aikaa.

- Marika -

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
Joulukuu
2016
Joulukuu

Instagram