”Mä en leiki poikien kanssa”, hän painottaa topakasti, ”koska mä en tykkää yleensä pojista paitsi isästä.”

Isosisko on mielipiteissään ehdottomampi, pikkusisko on valmis taipumaan. ”Kyllä me joskus leikitään päiväkodissa, mutta ei kyllä yleensä.” 

Automatkalla veljekset pohtivat samaa. Että miksi pitää mennä vierailulle, kun onhan se aika kamalaa. No, koska tytöt. Ja vielä yökylään, mökkeilemään. 

Mökkipihassa tytöt odottavat malttamattomina. Kurkkivat tauotta tielle ja suunnittelevat touhuissaan, että aikovat leikkiä ainakin piilosta ja mennä merenrantaan katsomaan joutsenia. Tuntuvat jo unohtaneen, että tytöt eivät tykkää pojista. 

Pikkusisko tarttuu toisen kolmevuotiaan käteen, johdattaa tutustumaan hiekkalaatikon leluihin ja näyttää mökkiympäristöä. 

Esikoiset hakeutuvat toistensa seuraan, vaikka viettävät aikaa pikkusisarustenkin kanssa. Silti syödessä on tärkeää päästä istumaan vierekkäin. Saunan lauteilla he kömpivät kylki kyljessä ja pujahtavat sohvalle sopuisasti vierekkäin lastenohjelman pariin. 

 

Päiväkotikaverit, isot ja pienet, tytöt ja pojat, kaverit vauva-ja taaperovuosista saakka.

Illan tullen neiti pian eskarilainen pyörii sängyssään ja kuulostelee tarkkaavaisesti yläkerrasta alakertaan. ”Mä olisin halunnut nukkua niiden kanssa. Miks mä en ois saanut nukkua sen (kuusveen) vieressä?” 

Aamuaikaisella rävähtävät silmät auki: ”Ne on jo hereillä! Mä meen heti.” 

 

Kalakaverit tahtovat aamupalapöytään vierekkäin ja nököttävät meren äärellä samaan vapaan tarttuen ja kalansaaliista iloiten. 

 

Kotimatkalle valmistautuessaan ja turvaistuimeen hypätessään syksyllä koulutaipaleensa aloittava poika löytää auton sivutaskusta suksivoiteen. ”Tällä voi muuttaa tytöt pojiksi”, hän toteaa toiveikkaana. 

Hän saa eskarilaiselta halin ja suukon, nyrpistää kasvojaan vastentahtoisesti. Koska tytöt ja pojathan eivät tykkää toisistaan :)

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kahden odotetun ja rakastetun pikkutytön äiti; ekaluokkalaisen ja viisivuotiaan. Sielunkumppanin vaimo. 

Sormet kimalleliimassa, kirjapinoihin rakastuen, suuret seikkailut ja pienet merkitykselliset hetket. Isot ja pienet ystävät. Iltateetä ja sympatiaa. Aktiivista lapsiperhearkea elämysmatkaillen. Työn ja perheen tasapainoa hakien.

Elämää valkoisessa kodissa. Elämän parasta aikaa.

- Marika -

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
Joulukuu
2016
Joulukuu

Instagram