Taianomainen lumiukko-piirroselokuva saa sadattuhannet perheet joka joulu istumaan kodeissaan television ääreen. Nostalginen tunnussävel ennen joulurauhan julistamista antaa tilan joululle, saa perinteillään pysähtymään.

 

Sinäkin tunnet todennäköisesti tutun tarinan: Lumihiutaleiden kimmeltäessä ja putoillessa hiljaa maahan, tekee Jaakko lumiukon. Yön pimeydessä tapahtuu ihmeitä - lumiukko herää eloon ja seikkailu pilvien halki liitäessä voi alkaa. Tii-ti-ti-ti-ti-tiii-tii-ti-ti-ti-ti-tiii-ti-tiiii ja he lentävät käsi kädessä kohti toisten lumiukkojen juhlaa. 

Tiesitkö, että lumiukon seikkailut perustuvat satukirjoihin? Lumiukko-sadun kirjoitti Raymond Briggs jo vuonna 1978 (The Snowman) ja satu sai myöhemmin vähemmän tunnetun jatko-osan "Lumiukko ja lumikoira."

Jälkimmäisessä osassa Billy-niminen poika muuttaa uuteen kotiin, jossa hänen rakas koiransa kuolee pian vanhuuteen ja tulee haudatuksi uuden kotipihan puutarhaan. Yksinäinen ja ystäväänsä kaipaava Billy kirjoittaa joulun alla kirjeen joulupukille. Hän kompastuu irtolautaan lattialautaan ja löytää sen alle piilotetun kenkälaatikon. Vanha valokuva kertoo, että kodissa on aiemmin asunut toinen poika, joka on tehnyt lumiukon. Billy tekee tismalleen samanlaisen ja lumikoiran rinnalle. Näin seikkailu voi alkaa. 

Sitruunakustannus on julkaissut nämä kirjat; Lumiukko (2016) ja Lumiukko ja lumikoira (2015) myös meidän perheidemme satuaarteisiin talletettavaksi.

Kirjojen kuvitus on sitä paitsi niin mukavan yhtenevä itse elokuvan kanssa, että sitä ikään kuin hyppää mukaan nostalgiseen tarinaan välittömästi. 

Niihin voi palata iltasatujen aikaan, mutta myös vaikkapa silloin, kun omalle pihalle on rakennettu lumiukko sopivasti illan hämärtyessä kuten meillä nyt täällä mummolassa lomaillessa.

Vuoden viimeiset päivät ovat käsillä, omanlaisiaan tarinoita jokainen. Elämä, kuten lumiukko-kirjojen oivallus - on osattava elää hetkessä. Aamun tullen yön seikkailut ovat muuttuneita. 

 

 

Vielä kerran tälle vuodelle katsaus ihanaan klassikkoon, Lumiukko (The Snowman) jo vuodelta 1982.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kahden odotetun ja rakastetun pikkutytön äiti; ekaluokkalaisen ja viisivuotiaan. Sielunkumppanin vaimo. 

Sormet kimalleliimassa, kirjapinoihin rakastuen, suuret seikkailut ja pienet merkitykselliset hetket. Isot ja pienet ystävät. Iltateetä ja sympatiaa. Aktiivista lapsiperhearkea elämysmatkaillen. Työn ja perheen tasapainoa hakien.

Elämää valkoisessa kodissa. Elämän parasta aikaa.

- Marika -

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
Joulukuu
2016
Joulukuu

Instagram