On mukavaa maalata, askarrella ja tehdä erilaisia taideteoksia lasten kanssa. On aina yhtä ilahduttavaa tavata ystäviä ja saada viettää aikaa yhdessä. Ihan parasta on, jos nämä kaksi voi yhdistää.

 

Me järjestettiin lasten kanssa taidenäyttely. Vernissage, kuten hienoissa kultareunaisissa kutsuissa kerrotaan. Meidän kutsustamme puuttui kultareuna ja ihan takuulla kaikki muukin virallisuus, mutta se löysi paikkansa toivottaakseen ystävät tervetulleeksi kesäiltaan lasten taiteen ja jätskin pariin.

Taidenäyttelyssä tarvittiin toki mahdollisuus kävijöiden oman taiteen tekemiseen. Askartelumahdollisuus on ollut likipitäen kaikissa lasten juhlissa, mutta aina jossakin määrin ohjatusti tai mallivetoisesti. Koska taide on luovaa, tällä kertaa etsittiin askartelutilan pöydälle joukko mitä erikoisempia askartelutarvikkeita ja toivottiin luovuuden kipinän syttyvän. Syttyihän se.

 

"Mä niin odotin, että teillä olisi taas mahdollisuus askarrella", henkäisi eräs äiti tyytyväisenä sisään tullessaan. "Mä otan jäätelön sitten myöhemmin, mulla on askartelut kesken", totesi toinen kuullessaan kutsun kahvin ja tarjottavien ääreen. Tiukimmin omalla paikallaan kimalletarranauhojen ja liimapurkin äärellä istui lähes 70v appiukkoni valmistelemassa junatyötään. Ihan mahtavaa.

Tarjottavissa osattiin ottaa ekaa kertaa rennosti. Siinä missä yleensä valmistellaan herkkuja edeltävät viikot ja nukutaan vajaita öitä myöhälle venähtävissä leipomisissa, päätettiin tietoisesti tehdä tällä kertaa toisin. Haettiin Jätskiautosta (klik: Lasten Jätskiautolla käyminen) kylmälaukullinen erilaisia jäätelöitä ja pyydettiin anoppia tekemään iso tarjottimellinen kesäherkkuna hänen bravuuriaan, Brita-kakkua. Pidettiin kiinni alkuperäisestä ajatuksesta - kivalla tavalla ja spontaanisti ystävät kasaan. Kylmälaukun ääressä vietettiin yksi jos toinenkin pitkän harkinnan hetki, sillä vaihtoehtojen moninaisuus loi jätskiystävän taivaan.

Pinoatko sinäkin lasten piirustuksia pinoihin ja jemmaat päiväkodista, taidekoulusta ja kodin askartelupöydältä valmistuneita aarteita laatikoiden pohjille? Mietitkö kerta toisensa jälkeen, että olisi piristävää voida tavata ystäviä useammin? Koota läheisiä saman pöydän ääreen kauniina kesäiltana?

 

Taidenäyttely toimi ainakin meillä erinomaisena ja helppona normiviikon piristyksenä. Sinä pienenä erityisenä hetkenä pysähtyä ystävien kanssa ja ladata taas paljon uutta energiaa arkeen.

- - -

Tänä kesänä Teehetkien kodissa tutustutaan perhearjen ohella useisiin lapsiperheitä kiinnostaviin kohteisiin kotimaassa (ja hypätään jopa karavaanariksi ekaa kertaa elämässä) sekä askarrellaan helpon toteutuksen juttuja tyttöjen kanssa. Tule mukaan seuraamaan kesäpäiviämme Facebookissa ja päivittäin päivittyvin kuvatarinoin Instagramissa.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kahden odotetun ja rakastetun pikkutytön äiti; ekaluokkalaisen ja viisivuotiaan. Sielunkumppanin vaimo. 

Sormet kimalleliimassa, kirjapinoihin rakastuen, suuret seikkailut ja pienet merkitykselliset hetket. Isot ja pienet ystävät. Iltateetä ja sympatiaa. Aktiivista lapsiperhearkea elämysmatkaillen. Työn ja perheen tasapainoa hakien.

Elämää valkoisessa kodissa. Elämän parasta aikaa.

- Marika -

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
Joulukuu
2016
Joulukuu

Instagram