Olen tehnyt viime kuukausina perinpohjaista siivousta. Ihmetellyt kaappi kerrallaan, mistä kaikki tavara on kertynyt ja miten paljon vähemmällä tulisi toimeen. Järjestellessäni kaappeja ja laatikoita olen kerännyt kaiken sen, mitä meillä ei enää tarvita. Pienet tai muutoin epäsopivat vaatteet, leikkimättömät lelut ja kaikki se epämääräinen tarpeeton pikkusälä, niin kuin tiedätte. Sitä on paljon. Omista lapsuusmuistoista alkaen.

 

Kai jokaisessa lapsiperheessä on tavaraa, yritän lohduttautua. Eihän se silti omassa arjessa auta. 

Tavarasta luopuminen ei riko mun sydäntä, vaikka materialistia itsestäni löydänkin. Siivoamisesta pidän paljon, vaikkakin mieheni mielestä siivoamistapani on kaaottinen. Aloitan yhdestä huoneesta, siirryn innoissani seuraavaan ja hetkessä koko koti on luovasti sekaisin pinoista ja laatikoista. Ne kulkeutuvat autotalliin, ajallaan. Meistä toisen sietokyky lojuville tavaroille on vain minuutteja, itse voi sujuvasti pyöritellä työhuoneen lattialle kasattuja pinoja päivän, ehkä toisenkin.

 

Huonompi olen kierrättämisessä, älyttömän huono itseasiassa. En yksinkertaisesti a) tiedä b) jaksa c) innostu etsimään toimivia myyntiväyliä. Siksi ne laatikot seisovat autotallissa pitkiä pätkiä ennen kuin saan innostuksen kipinän. 

Kerroin alkukesästä turhautuneeni nettikirpputoreilla vallitsevaan yv-av-kysyn mieheltä meininkiin, jossa parin euronkin merkkivaatteesta halutaan kai-kai-mitat ja haaramitat sekä kuvat edestä, takaa ja sisäpinnaltakin. Niin ja jos vaikka voisit mahdollisesti noudon sijaan kiepauttaa lenkin meidän ohitse toivomanani ajankohtana. Kiitos, ei ihan mun juttuni.

 

Silti syksyn myötä sain hetkellisen kipinän nettikirppiksille ja melkoisesti lahjoitinkin pois paikallisissa fb:n kirppisryhmissä. Työlästä se silti on, sillä euron tai parin hyötysuhteella ainakin. Nettikirppareiden kautta hävitän lähinnä helposti liikkuvaa sisustustavaraa tai isoja vaatepaketteja. 

Kesällä vein suurimman osan tyttöjen pieneksi jääneistä lastenvaatteista kesällä lastenvaatekirpputorille. Löysin ystävien suosituksesta full service kirpparin, Lauttasaaressa sijaitsevan Minimukulan, joka on juuri tässä elämäntilanteessa toimiva vaihtoehto, jos vastuu vaatepinojen pyörittelystä jää itselle.

Idea on yksinkertainen ja lapsiperheelle ihanan toimiva. Kerää puhtaat vaatteet, viikkaa ne kassiin ja kipaise kassin kanssa kirpparille. That´s it. Vaatteita näet pidetään saatavilla läpi vuoden ja ne on järjestelty myymälämäisesti koottain. Ei siis tavanomaiseen tapaansa pöydittäin ja viikko per euromäärä-idealla. Asiakasta ajatellen löydettävyys on erinomainen. Toisaalta myyvänä osapuolena on varauduttava selkeästi pidempiin myyntiaikoihin, sillä omat tuotteet sujahtavat isoon kokonaisuuteen. 

Lapsiperhearjessa rahkeet eivät vain riitä kaikkeen. Ainakaan mulla. Onneksi on siis vaihtoehtoja. 

En usko, että joulu saapuu kaappeihin. Mutta sen tiedän, että joulun jälkeen kaapeissa on yhä enemmän tavaraa. Tarpeellista ja tarpeettomampaa. Joskos onnistuisin ennakoimaan ja saisin nuo meille tarpeettomat tavaramäärät liikkeelle jo ennen joulua.

 

Silti - saahan tää väistämättä joka kerta miettimään sitä, missä määrin tätä tavaraa oikeastaan tarvitaan. Sitä, miten paljon lapsuustavaraa tulee säilyttää ja mihin esineisiin tai vaatteisiin lapsen lapsuusmuistot konkretisoituvat? 

 

Miten te toimitte tarpeettomien lastenvaatteiden ja -tarvikkeiden suhteen? Pelkäättekö tuhoavanne lapsenne lapsuusmuistot jättäessänne vain muutamia leikityimpiä leluja vauvaiältä ja siirtäessänne suurimman osan eteenpäin vai talletatteko kaikki aarteet? 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kahden odotetun ja rakastetun pikkutytön äiti; ekaluokkalaisen ja viisivuotiaan. Sielunkumppanin vaimo. 

Sormet kimalleliimassa, kirjapinoihin rakastuen, suuret seikkailut ja pienet merkitykselliset hetket. Isot ja pienet ystävät. Iltateetä ja sympatiaa. Aktiivista lapsiperhearkea elämysmatkaillen. Työn ja perheen tasapainoa hakien.

Elämää valkoisessa kodissa. Elämän parasta aikaa.

- Marika -

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016

Instagram