Toinen toistaan tyylikkäämpiä uusimman malliston mukaisia lastenvaatteita rekki toisensa perään ja osastoja lähes silmänkantamattomiin, kauniita sisustustuotteita joiden parissa voisi viettää hetken jos toisenkin, mahdollisuus päivittää koko perheen pankkiasiat ja tutustua tuleviin päiväkotivaihtoehtoihin. Jokaisen lapsen - eikun vanhemman - unelma? Stop. Otetaas uusiksi.

 

Tänä vuonna tutustuin Lapsimessuille kahden lasten maailmaa parhaiten tuntevan asiantuntijan kanssa; kolme- ja viisivuotiaiden tyttöjeni. Siksipä tällä kertaa kävimme hypistelemässä poikkeuksellisesti vain muutamia (todella kauniita) lastenvaatteita emmekä viihtyneet tällä kertaa kovin pitkään sisustusosastoillakaan.

Ai mitä me sitten tehtiin, kun messuilla kuitenkin vierähti lähes koko päivä? 

Jokaisilla messuillahan on pomppulinnoja ja piirustuspisteitä, temppuratoja ja muskaria, onnenpyörää ja ties mitä aktiviteettia leikkikalojen onkimisesta alkaen. Aikuismessuvieraana niihin kiinnittää huomiota sivusilmällä, mutta usein myös sivuuttaa jopa tarkoituksellisen nopeasti, sillä yleensä näiden osastojen tuntumasta löytyvät ne pienet, innostuksesta kovaäänisimmät tahmatassut. 

Kun mukanani olivat kolme- ja viisivuotiaat, meidät löysi - kappas vain - juurikin sieltä HopLopin pomppulinnasta, Vauvan ja Meidän Perheen pallomerestä sekä Pajulahden temppuradalta. Kökötimme useita kertoja Vekara-lavan tuntumassa, jossa mm. jumpataan lastenohjelmista tutun Hertan kanssa, juhlitaan Muumimamman synttäreitä ja kuunnellaan Kikattavaa kakkiaista. Erityisesti innostuimme tulevan kesän kesäteatterisuunnitelmia jo pitkään tehtyämme Tervasaaren kesäteatterin makustelusta. Heillä esitetään toukokuusta alkaen lastenteatteria Tomppeli, maailman paras mielikuvitusystävä. 

Lapset osallistuivat useamman kerran muskareihin tanssien ja soittaen mukana ja etsivät ne parhaimmat pöydät piirtämiseen tai leluihin tutustumiseen esim. Vuoden lelu-osastolla. He istahtivat poliisiautoon ottamaan oman sormenjälkensä ja kurkistelivat maijan takaikkunasta pohtien, ketä siellä mahdetaan kuljettaa ja miksi autossa on "isot rautatangot takana."

Erityismainintana on nostettava Ruffle Army, jonka osasto oli lasten silmin mielettömän upea! Jokainen lapsi kun rakastaa glitteriä ja kimalletta sekä lumoutuu yksisarvisista ja sateenkaarista. He tekivät paitsi säihkyviä kimalletatuointeja osastollaan, taikoivat myös lavalla monimetrisiä, sateenkaaren väreissä kimaltavia jättisaippuakuplia lasten ja aikuisten iloksi. Kaikkiin pastelliväreihin pukeutuneina yksisarvisina, tietysti. Vaikuttavaa ja linjakasta.

Lukemista ja kirjoja rakastava kuopus tutki myös suurella hartaudella kirjaosastojen valikoimaa ja teki toiveita uusista iltasatukirjoista. "Haluaisin sellaisen, missä puhutaan kesästä tai ystävistä." Kirjaosastot olivatkin lähes ainoita, missä pysähdyimme pidempään.

 

Lapset nauttivat, kiireettä. Messuhulinaan, jossa monilla tuntui olevan jatkuva kiire eteenpäin ja tarve nähdä pitkän, jo kotona suunnitellun listan mukaan osasto jos toinenkin, lasten zen tuntui rauhoittavalta. Pehmistä strösseleillä nautittiin hartaudella Fatboyn mustekalan lonkeron päällä istuskellen ja Fazerin kahvilan croissanttien äärellä juteltiin pitkään siitä, miten ilmapallotaikuri osasi tehdä hurjan hienoja palloja yhdenkään pallon poksahtamatta.

Niin, ilmapallot! Lapsimessut ovat mitä parhain paikka kerätä ilmapalloista vaikka värisuora ja saada lapsi viihtymään silloinkin, kun väsymys meinaa yllättää. Että hei, katso, tuollakin on pallo, sinistä sulla ei vielä ollutkaan pinkin, valkoisen ja vihreän rinnalla.

 

Tämän päivän kulutusyhteiskunnassa puhututtavin keskustelu käytiin Roskisnallen kanssa. Hän muistutteli messukäytävillä kulkiessaan perheille, etteivät lelut kuulu roskiin. Ehdotti lapsilähtöisesti jutellen, että viekäähän lapset osa leluista hetkeksi varastoon, niin takaisin tuotaessa ne tuntuvat taas uusilta ja kiinnostavilta sekä ideoi lelujenvaihtokampanjaa kavereiden kanssa. Roskisnalle lunasti paikkansa messuilla tuoden ostopäätöksille kaiken älyttömän kauniin keskellä heräteostosten sijaan tarkempaa harkintaa.

Se, että messuja kierrettiin kiireettä ja lasten ehdoilla, tarkoittaa, että monipuolisilta messuilta jäi moni kulma näkemättäkin. Toisaalta tällä kokoonpanolla löydettiin ne parhaat tärpit tällä kertaa. Muutoin messuillehan on mahdollisuus lunastaa vaikka koko viikonlopun lippu, jolloin päiviä voi viettää lapsi- tai aikuislähtöisesti. Messukeskuksessa on muuten myös maksuton, valvottu lapsiparkki messujen ajan 3-7 vuotiaille, joka toimii kuulemma kaikilla messuilla. Sinnekin olisi ollut mahdollista jättää lapsi leikkimään hetkeksi, jos olisi noille lastenvaaterekeille mielinyt pidemmäksi ajaksi. 

 

Messut olivat tälläkin kertaa monipuoliset, vaikkakin painotus vaikutti viime vuodesta olevan vielä enemmän lastenvaatteissa. Vaunuja ja rattaita oli oletusten mukaisesti kaikkialla, kun kyse lienee vuoden suurimmasta äitien pyhiinvaelluksesta. Vaikka käytäviä on takuulla mietitty etenkin näillä messuilla joilla lähes jokaisella kävijälle lienee kotona alle kouluikäinen, tuntui toisinaan tukalalta, etenkin suosituimpien kotimaisten lastenvaatemerkkien osastojen tuntumassa. 

 

Samoin pidempään joutui etsimään istumapaikkoja päiväkoti-ikäisille, jotka eivät enää lukuisten vauvamessuilijoiden tavoin istu rattaissa. Sitäkin tuli arvioineeksi uusin silmin, sillä esimerkiksi jäätelöä ostettaessa ei messuvieraiden paljoudessa ole pienten lasten kanssa mahdollisuutta pysähtyä nauttimaan jäätelöhetkestä seisaaltaan. 

 

Kotiin palasi tyytyväinen tyttökolmikko. Takapenkkiläisten top kolme oli helppo kertoa: kimalletatuoinnit, jäätelö ja teatteriesitys. Onnistuneen messupäivän resepti. 

Messujen osallistujaluettelokin on kotiin palatessa tarkoin selattu ja eri osastoilta poimitut käyntikortit ja esitteet talletettu, sillä nettikaupat mahdollistavat onneksi onnistuneet kotishoppailuhetket. Siluettiverstaalta löytyy ihana yksisarvisvalaisin ja pupuseinäkoriste, Lil Decorilta mm. Jupiduun pitkään haaveiltu liukumäki ja Emilia Kareninalta ihanat puputuoliuutuudet, Kirpun kodilta julisteita sekä mm. Blaalta, Hulmulta, Somalta ja Yo Zenilta kauniita kesävaatteita. Niin, ja ne Ruffle Armyn jättisaippuakuplat ja kimalteet, ne ovat lasten toivelistan ykköset. 

 

"Äiti, sitten kun me mennään seuraavan kerran sinne Lasten omille messuille, niin mä haluan kyllä myös vaahtokarkkeja mun jäätelöön." Ensi vuotta siis odotellessa. 

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kahden odotetun ja rakastetun pikkutytön äiti; ekaluokkalaisen ja viisivuotiaan. Sielunkumppanin vaimo. 

Sormet kimalleliimassa, kirjapinoihin rakastuen, suuret seikkailut ja pienet merkitykselliset hetket. Isot ja pienet ystävät. Iltateetä ja sympatiaa. Aktiivista lapsiperhearkea elämysmatkaillen. Työn ja perheen tasapainoa hakien.

Elämää valkoisessa kodissa. Elämän parasta aikaa.

- Marika -

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
Joulukuu
2016
Joulukuu

Instagram