Huomenna perjantaina vietetään "Lapsi mukaan töihin"-päivää. 

 

Lapsiasianvaltuutetun toimiston koordinoima kampanjapäivä järjestetään yhteistyössä työmarkkinajärjestöjen ja Työ- ja elinkeinoministeriön kanssa ja on yksi lapsen oikeuksien viikon tunnetuimmista tapahtumista.

 

Teemapäivän ajatus on vanhemman mahdollisuus ottaa lapsi mukaansa työpaikalle. Moni lapsi ei välttämättä edes tiedä, mitä hänen isänsä tai äitinsä tekee, kun kertoo "lähtevänsä töihin." Päivän tarkoituksena onkin tutustuttaa lapset vanhempansa työhön. 

 

Lapsiasiantoimisto painottaakin, että lasten on tärkeää päästä näkemään ja kokemaan, missä heille tärkeät aikuiset viettävät päivänsä ja mitä työn teko on. 

 

"Se kirjoittaa tietokoneella ja juttelee jonkun kanssa. Ainakin  sen työkavereiden naapurihuoneessa. Sitten se ehkä käy syömässä", pohti viisivuotias tulevaa päivää jännityksellä. Päiviä on laskettu tarkkaan viimeisen viikon ajan, ja joka ikinen aamu on varmistettu päivien varmasti vähenevän. 

 

Meillä tytöt, neidit 3v ja 5v, pääsevät siis huomenna hetkeksi tutustumaan isänsä työhön. He ovat kumpikin vuorollaan muutamia tunteja seuraamassa toimistotyön arkea finanssialalla. Hurjan odotettua. He ovat vierailleen isänsä työpaikalla useita kertoja ja käyneet tekemässä tuttavuutta myös lähimpinä istuviin työkavereihin. Tällä päivällä tuntuu kuitenkin olevan erityinen merkitys - he menevät sinne ikään kuin kutsuttuina. Lapsen oikeudella. 

 

Lähteekö sinun lapsesi mukaan töihin? Tai tunteeko lapsesi työn, jota hänen vanhempansa tekevät? 

 

- - - -

Joko seuraat arkeamme Facebookissa tai lähes päivittäisin kuvatarinoin Instagramissa? Näinä aikoina meillä valmistellaan joulua suurella lämmöllä, luetaan paljon ja askarrellaan vieläkin enemmän kolme- ja viisivuotiaiden kanssa sekä seikkaillaan ja retkeillään erilaisissa lapsiperhekohteissa. Koska mitään en pidä itsestäänselvyytenä, blogissa pohditaan myös elämää sen syvempinä merkityksinä.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kahden odotetun ja rakastetun pikkutytön äiti; ekaluokkalaisen ja viisivuotiaan. Sielunkumppanin vaimo. 

Sormet kimalleliimassa, kirjapinoihin rakastuen, suuret seikkailut ja pienet merkitykselliset hetket. Isot ja pienet ystävät. Iltateetä ja sympatiaa. Aktiivista lapsiperhearkea elämysmatkaillen. Työn ja perheen tasapainoa hakien.

Elämää valkoisessa kodissa. Elämän parasta aikaa.

- Marika -

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
Joulukuu
2016
Joulukuu