On paikkoja, jotka pystyvät yllättämään joka kerta. Vakuuttamaan.
Niitä, joissa aikaa viettäessään toivoo ajankulun hidastuvan, mutta joista lähtiessään sulkee oven tyytyväisin mielin, sillä onnistuneen asiakaskokemuksen jälkeen tietää jo lähtiessään palaavansa takaisin.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

🌟Kiitos Haikon Kartano 🌟Kiitos elämyksestä, takuuvarmasta laadusta ja kohtaamisen taidosta. Erinomaisesta asiakaskokemuksesta. Kuin uudestisyntynyt ei ihan kuvaa tämän päivän oloa, sillä valvottiin aamuyön tunneille ja kilisteltiin rakkaan ystäväpariskunnan kanssa melko monella kuplivalla. Mutta tekipä ihan älyttömän hyvää viettää aikaa aikuisseurassa; nauraen, jutellen ja nauttien. Maailma on hurjan paljon parempi paikka tämän jälkeen. #maailmanparannusta #aamuyöntunneille #näkyyköväsymyskatseesta #parisuhdeaikaa #onniontässä #yhteistäaikaa #parisuhde #rakastansua #irtiottoarjesta #parastajustnyt #haikonkartano #hotelhaikko #haikko #visitporvoo #visitfinland #munkotikaupunki #matkailukotimaassa #hotelli #kartano #suosittelen #selfie #mylove #vauvablogit #perheblogit #matkablogi #meidänperhelehti #teehetkienkoti @haikonkartano @meidanperhelehti

A post shared by Marika (@teehetkienkoti) on

Historiallisessa punaisten ranta-aittojen ja kauniiden luontokohteiden Porvoossa sijaitseva Haikon Kartano upeine puitteineen on sellainen. Puolen tunnin ajomatkan päässä Helsingistä ja vain seitsemän kilometrin päässä historiallisesta vanhasta Porvoosta sijaitseva kartanohotelli tarjoaa elämyksiä kaikille aisteille. 

Olen osallistunut Haikossa lukuisiin iltapukujuhliin ja nauttinut illallista toinen toistaan vaikuttavammissa, kauniiden yksityiskohtien saleissa. Olen rentoutunut kylpyläosastolla, varannut erilaisia hoitoja ja uudistanut ilmettäni kampaajalla. 

Työn puolesta Haikon Kartano on mahdollistanut laadukkaasti toteutettuja työkokouksia kongressisiivessä ja lounaita kartanon puolella. Kartanoa ympäröivä puistomainen ympäristö meren äärellä on tarjonnut ajattelutyöstä erinomaisen tauon palaveripäivien lomassa. 

Haikko on myös paikka romantiikalle ja vahvoille tunteille. 
Juuri sitä me etsimme tällä kertaa, kun kahdenkeskisessä varauksessamme oli majoittuminen laadukkaasti kartanon puolella ja illallinen pitkän kaavan mukaan kiireettä. 

Aikaa vain olla. Ammentaa parisuhteesta ja ystävyydestä energiaa perhekeskeiseen elämäämme. Sille, että minä olen sinua varten ja sinä minua. 

Illallista tuli kanssamme nauttimaan ystäväpariskunta. Kuplivan ääressä nostimme maljan – kerran, jos toisenkin – ystävyydelle ja yhdessäololle. 

Vaikka Haikon Kartano tarjoaa etenkin kartanohotellin puolella upeat puitteet majoittumiseen, on Haikko pysähtymisen arvoinen myös pelkkänä illallispaikkana, mikäli niin tahtoo. Pöytävaraus kannattaa tehdä hyvissä ajoin, sillä etenkin viikonloppuina illallispöydät täyttyvät hyvän ruuan äärellä keskustelevista pariskunnista ja ystävistä. 

Niin illalliselta kuin aamupalalta poimittiin iloksemme paljon lähiruokaa Henriksonin leipomotuotteista Malmgårdin spelttipuuroon ja toki porvoolaisittain Brunbergin suklaasuukkoihin. Maistuvaa ruokaa, kauniita kukka-asetelmia ja tunnelmavalaistus - erinomaiset lähtökohdat onnistuneelle illalle. Mä olen visualisti, joten Haikossa silmäkin lepää. 

Haikossa butlereilla on taito kohdata asiakkaat ja tarjoilijoiden ote on ammattitaitoinen. Arvokkuutta henkivässä paikassa se on edellytys, ja tässä he ovat onneksi onnistuneet. 

Haikossa jokainen saa hetkensä. Yksilöllisen ja harkitun. Sen, jossa unohtaa arjen pyörityksen ja pysähtyy nauttimaan niistä minuuteista ja tunneista, jotka ovat käsillä. 

Majoittumismahdollisuuksia Haikossa on laajalla skaalalla. Kylpylähotellin puolella huoneet ovat tavallisempia standardihuoneita, joiden osalta plussana on vaivaton pääsy samassa rakennuksessa sijaitsevaan uudistettuun kylpylään aamutakeissa.

Kartanorakennuksen puolella yksilölliset, korkean laadun huoneet takaavat viihtyvyyden sillekin majoittujalle, joka on nostanut odotuksensa hyvin korkealle. Jo kartanon massiivisten ovien takaa aulaan ja vastaanottoon astuessa avautuu omanlaisensa, kiireettömämpi maailma. Sviitin oven sulkiessa muu maailma jää taakse. Ajattomassa miljöössä on aikaa vain itselle.

Pienten lasten vanhempina aikaa kahdenkeskiselle ololle on rajatusti. Kaiken arjen yhteensovittamisen lomassa koen, että on tärkeää muistaa, mistä kaikki on alkanut. Vanhemmuus ja yhteinen polku jaettua elämää kohti. Että kaiken alku on parisuhteessa, siinä, että ollaan toisillemme tärkeitä omana itsenämmme - ei äitinä tai isänä, vaan puolisona. 

Haikkoon lähdettäessä takana oli huonosti nukuttu yö lasten sairastaessa ja monta edeltävää vähäunisempaa yötä työasioiden painaessa. Kun meillä oli hetki toisillemme, ei kuitenkaan maltettu mennä nukkumaan vielä silloinkaan, kun väsymys jo hiipi silmäluomien taakse. Haukotuskin piilotettiin kääntämällä vaivihkaa päätä. Vaikkei ilta ollut enää niin kovin nuorikaan, istuttiin Haikon kartanon tunnetulla klubilla sen sulkemisaikaan saakka, juteltiin viinilasillisen ääressä ja nautittiin musiikista, otettiin jokunen tanssiaskelkin tanssilattialla. Ja kyllä, se oli ihan jokaisen hetken arvoista. 

Rentoutta etsivän kannattaa myös sujauttaa valkoiset kylpytossut jalkaansa ja tepastella kylpytakkiin kietoutuneena spaosastolle. Linjakkaasti tarjolla on hyvinvointikylpylä aikuisille vilkkaan vesipuiston sijaan. Sitä osaa arvostaa erityisesti silloin, kun omat lapset ovat hoidossa. 

Tai sitten voi tehdä kuten me - nauttia oman huoneen kylpyammeesta, kietoutua  ylellisen paksuun valkoiseen pyyhkeeseen ja kylpytakkiin, kaataa kuplivaa lasiin ja rentoutua heilutellen puhtaita varpaita huoneen sängyn laidalla istuskellen. 

Kotiin palatessamme ei takuulla oltu virkeämpiä kuin lähtiessämme. Pitkistä yöunistakaan ei voi samassa yhteydessä mainita. Toista yhtä hyväntuulista iltaa en tosin muista aikoihin. Iltaa, johon mahtuisi yhtä paljon naurua ja keskustelua miljöössä, joka kutsuu viihtymään. 

Olen puhunut paljon siitä, että uskon elämyksiin ja jaettuihin hetkiin tärkeiden ihmisten kanssa. Siihen, että tulevaisuudessa uskon ihmisten panostavan aina vain enemmän kokemuksiin kuin tavaraan. Muistoihin materian sijaan. 

Nämä hetket ovat niitä. Nämä ovet on hyvä sulkea, kun tietää palaavansa. 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kahden odotetun ja rakastetun pikkutytön äiti; ekaluokkalaisen ja viisivuotiaan. Sielunkumppanin vaimo. 

Sormet kimalleliimassa, kirjapinoihin rakastuen, suuret seikkailut ja pienet merkitykselliset hetket. Isot ja pienet ystävät. Iltateetä ja sympatiaa. Aktiivista lapsiperhearkea elämysmatkaillen. Työn ja perheen tasapainoa hakien.

Elämää valkoisessa kodissa. Elämän parasta aikaa.

- Marika -

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
Joulukuu
2016
Joulukuu