Porvoon Ilolassa, kaupungin liepeillä sijaitseva Kungsbacka on ihkaoikea maatila eläimineen ja pihapiirissä asuvine maatilallisineen.

Lampaat ja vuohet odottavat rapsuttajaansa ja Amadeus-aasi huutelee aidanraosta ohikulkijoille. Kanat kotkottavat, kukko kiekuu ja villasika piiloutuu auringolta asumukseensa. Kalkkuna, tuo aavistuksen pelottavan näköinen kanalintu, ei kiinnostu vierailijoista lainkaan vaan jatkaa ruokailuaan.

Meidän kotikulmilla sijaiten ollaan käyty siellä lukuisat kerrat – kesäisin ja joulun aikaan, jolloin heillä on tunnelmallisesti suunnitellut Tallitonttu Piparmintun joulupäivät kärryajeluineen. Näillä helteillä ainoastaan tuttu nuotiopaikka muistutti talvisista päivistä, muutoin taivaalta porottava aurinko piti ajatukset tiiviisti kesässä.

Kungsbacka on kohteena kiireetön. Isossa pihapiirissä voi kiertää ja kaartaa pitkäänkin eläinaitaukselta toiselle siirtyen.

Välillä voi pysähtyä pihan keskellä olevalle nuotiopaikalle, sytyttää nuotion grillatakseen makkaran ja seurata samalla lähellä olevien pikkukilien leikkiä tai istahtaa muutoin nauttimaan eväistä. 

Tytöt ja seuraksemme lähtenyt lasten kaveri katselivat ihastuksissaan ihan pieniä tipuja ja kyykistyivät lähes ruohon pintaan löytääkseen kanit. He kipaisivat tutulle porojen aitaukselle ja silittämään piikkistä sikaa. Tuttuuteen ei sisältänyt häivähdystäkään tylsistymistä, pikemminkin intoa mennä sinne, minkä jo tuntee ja tietää. 

Kungsbackan kotieläinpiha, tai sijaintinsa vuoksi Ilolan kotieläinpiha kuten etenkin monet paikalliset kutsuvat, on vuosien saatossa ryhdistänyt ilmettään. Laaja alue on siisti ja lasten kanssa vaivaton kulkea. Myös vaunu- ja ratasikäisten kanssa kulkeminen onnistuu läpi alueen, mikä antaa mahdollisuudet koko perheen vierailulle.

Vaikka kotieläinpihan sesonki painottuu kesäkuukausiin ja alkusyksyyn, he järjestävät myös mukavia teemapäiviä mm. pääsiäisen ja aiemmin mainitun joulun aikaan. 

Kesäkausi, jolloin me ollaan vierailtu lasten kanssa paljon kotieläinpihoilla eri puolilla Suomea, kääntyy kohti syksyä. Vaikka siihen sisältyy tietty haikeus, ovat hämärät syysillat kynttilöineen myös tervetulleita. Tämä kesä on ollut mielettömän kaunis.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kahden odotetun ja rakastetun pikkutytön äiti; ekaluokkalaisen ja viisivuotiaan. Sielunkumppanin vaimo. 

Sormet kimalleliimassa, kirjapinoihin rakastuen, suuret seikkailut ja pienet merkitykselliset hetket. Isot ja pienet ystävät. Iltateetä ja sympatiaa. Aktiivista lapsiperhearkea elämysmatkaillen. Työn ja perheen tasapainoa hakien.

Elämää valkoisessa kodissa. Elämän parasta aikaa.

- Marika -

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
Joulukuu
2016
Joulukuu

Instagram