Kyselin jokunen aika sitten kokemuksia äänikirjoista, kun tiesin, että kevät toisi mukanaan paljon siirtymisiä autossa. Että vaikka lasten kasvaessa onkin miten mahtavaa tahansa alkaa reissata ja kokea enemmän ehdottomien aikataulujen helpottaessa otettaan, ovat automatkat silti niitä, jolloin neuvottelu alkaa lähes poikkeuksetta kotipihasta käännyttäessä. "Joko pian ollaan perillä" tai "Onko vielä pitkä matka?" No on, mitäs luulet, kun postilaatikko näkyy vielä peruutuspeilistä ja matkaa on satoja kilometrejä. "Mä en jaksa enää istua" Well, tiedätkös, että me vasta lähdettiin.

En olisi voinut uskoa, että meidän matkustamisen arkea voisivat näin hurjasti helpottaa lasten satukirjat äänikirjoiksi luettuna. Etenkin ne tutut, joista heillä on saatavilla myös ihkaoikea satukirja ja ennen kaikkea sellainen, jota ovat saaneet kuulla ja katsoa niin monesti, että osaavat kääntää kirjan sivuja itse oikeassa tahdissa sadun edetessä. Kyllä tytöt kuuntelevat äänikirjoja ilman kirjaakin, mutta nauttivat selkeästi eniten silloin, kun saavat seurata satua värikkäin kuvituksin.

 

Tytöt pitävät tosi paljon Tiina Nopolan Siiri-kirjoista, joita meillä on lasten kirjahyllyissä ihan koko sarja, osa jopa tuplana kodin toisella kielellä ruotsiksikin. Niinpä se, että autossa istuessa on voitu eläytyä keppihevosteluun Heppa Huolettoman myötä tai sukeltaa simpukoita Iso-Oton, Pikku-Oton ja Keski-Oton kanssa, on ollut lähes lottovoitto. Lapsiperheen matkustamisen näkökulmasta.

 

Takapenkkiläiset saattavat tosin yhä saada kinan aikaiseksi siitä, kumman vuoro on katsoa kirjaa tai kuunnellaanko Heppa Huoleton kahdesti vai kolmesti ennen kuin vaihdetaan toiseen. Rimaa on kuitenkin jo selkeästi laskettu siitä haastavammalta tuntuvasta "onko vielä pitkä matka"-tasosta.

 

Jos meidän lapsille tutut matkustamiskysymykset osuvat ja uppoavat teidän lapsille, suosittelen lämmöllä äänikirjojen kokeilemista. Siirin ja muiden satujen parissa aika kuluu huomattavasti sutjakammin.

 

- - - -

Teehetkien koti löytyy myös Facebookista ja aktiivisesti päivittyvin kuvatarinoin Instagramista

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kahden odotetun ja rakastetun pikkutytön äiti; ekaluokkalaisen ja viisivuotiaan. Sielunkumppanin vaimo. 

Sormet kimalleliimassa, kirjapinoihin rakastuen, suuret seikkailut ja pienet merkitykselliset hetket. Isot ja pienet ystävät. Iltateetä ja sympatiaa. Aktiivista lapsiperhearkea elämysmatkaillen. Työn ja perheen tasapainoa hakien.

Elämää valkoisessa kodissa. Elämän parasta aikaa.

- Marika -

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
Joulukuu
2016
Joulukuu