Muutamaa päivää ennen joulua tuntui siltä, että jokaisessa ystäväperheessä oltiin jollakin tavoin kipeitä. Ihan hurja määrä kavereita oli kovassa kuumeessa ja rajussa flunssassa (joka kävi läpi yksi toisensa perään kaikkia perheenjäseniä) ja siihen päälle selänniksautukset, umpisuolet ja portaissa kompastumisten tuomat nilkkavauriot.

 

Me oltiin siinä vaiheessa sairastettu kuukausi ja elämä näytti vihdoin siinä määrin valoisammalta, että oli energiaa tehdä muutakin kuin ihmetellä ja katsoa omaa elämää kuin ohitse lipuvaa laivaa. Että siinähän tuo menee, mutten pääse hyppäämään mukaan, saati että olisin ainakaan sen ruorissa. Tilanne tuntui melkein absurdilta - kun me ei oltu voitu tavata juuri ketään kuukauteen, ei nyt joulun alla meidän tervehtyessä vuorostaan ollut ketään tavattavissa. Niin monet sairastivat. Ja sairastavat edelleen. Tekstarit singahtelevat kertoen pitkittyneestä 39 asteen kuumeesta, yskästä ja flunssaoireista kauttaaltaan.

 

Askartelujoulukalenterini hiipui jossakin luukun 15/16 tienoilla siihen, että energia oli poikkeuksellisen arjen keskellä yksinkertaisesti nolla. Melkein jopa pakkasella. Tytöt kuitenkin kömpivät toiveikkaina päivästä toiseen alakerran askartelupöydän ääreen ja toivoivat mua seurakseen. Niinpä me palattiin askartelurytmiin tilanteeseen nähden ajankohtaisilla, mutta hyvin pelkistetyillä askarteluilla. Tehtiin kipeisiin ystäväperheisiin paranemistoivotusten kortteja ja liitettiin mukaan Tigerista löytyneet karkkeja sisältävät sydämen muotoiset rasiat. Yksi päiväuniaika ajeltiin pitkin poikin kaupunkia ja pudoteltiin näitä postilaatikoihin. Tytöt nukkuivat turvaistuimissaan takapenkillä. Kahdessa päivässä vietiin kahdeksan. Nyt saisi viedä melkein saman verran eri ihmisille.

 

Idea on yksi yksinkertaisimmista: laastari irtosilmin ja parilla piirretyllä raajalla. Ei yllä bravuuriksi, mutta ideana lämpimän sympaattinen ja kertoo toivottavasti omalla tavallaan välittämisestä.

 

- - -

Teehetkien koti-blogi ajankohtaisine päivityksineen ja bonuksineen löytyy myös Facebookista ja kuvatarinoineen Instagramista.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kahden odotetun ja rakastetun pikkutytön äiti; ekaluokkalaisen ja viisivuotiaan. Sielunkumppanin vaimo. 

Sormet kimalleliimassa, kirjapinoihin rakastuen, suuret seikkailut ja pienet merkitykselliset hetket. Isot ja pienet ystävät. Iltateetä ja sympatiaa. Aktiivista lapsiperhearkea elämysmatkaillen. Työn ja perheen tasapainoa hakien.

Elämää valkoisessa kodissa. Elämän parasta aikaa.

- Marika -

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
Joulukuu
2016
Joulukuu