Nämä heinäkuun viimeisten viikkojen päivät - kesä saapui sittenkin! Se lämpö ja aurinko, jota oli odotettu nämä ainakin kalenterissa kesäksi nimetyt kuukaudet.

 

Olen monet kerrat viitannut siihen, että tänä kesänä meidän tytöt ovat kirmanneet kesälaitumella kotimaisissa lastenvaatteissa. Niissä, joista oikeastaan mistään en tiennyt ennen tätä kevättä. Miten hurjan paljon olenkaan missannut, mutta onneksi lapset kasvavat ja vaatteita hankitaan moneen tarkoitukseen lähivuodet.

YO ZEN on valkoisen ja mustan, graafisen ja pelkistetyn leikittelyä - ajattomuutta ja ajassa pysymistä samaan aikaan. Kahden arkkitehtiystävyksen luoma lastenvaatemallisto on piristävän raikas ja erilainen retrokukkasten ja kettukuosien lomassa. Erilaisia tuotteita on vain muutamia, mutta ne herättävät olemalla toisenlaisia, erilaisia.

 

Mustavalkoisuus lasten vaatteissa ei ole ollut ihan mun juttuni pienten tyttöjen vaatteita valitessani, mutta tästä kokonaisuudesta pidän paljon. Niin pitää meidän esikoinenkin, jonka mielestä tosin ihan paras on kuitenkin mallistoon kuuluva selkeälinjainen valkoinen kaulakoru. Joutsen, sekin. Yo Zen-merkin perustajat kertovat joutsenen olleen innoittaja koko konseptille. Sydämeen saakka uppoava tarina kertoo, että erään talven he ruokkivat Oulujoelle talvehtimaan jääneitä haavoittuneita joutsenia. Selviytymistarinasta vaikuttuneina syntyi tuotemerkki Yo Zen.

 

Onnistumista on muuten sekin, että heillä on ollut näkemystä luoda mallisto, joka sopii niin pojille kuin tytöillekin oikeastaan mitään muuttamatta.

Selkeälinjaisen mustavalkoisen rinnalle sopii söpön hempeä kellohelmainen röyhelömekko palloleggareineen. Ihanan tyttömäiset ja etenkin mekko tosi ajaton. Melli EcoDesign kantaa keskosena syntyneen Mellin nimeä muistuttaen siitä, että kauniita, toimivia ja hyvin suunniteltuja lastenvaatteita tarvitaan monen ikäisille lapsille keskosvaatemallistosta isompien lasten vaatteisiin. Vaatteita Melli EcoDesign suunnittelee ja valmistaa myös aikuisille.

 

Mellin mallistosta tämä vaaleanpunainen mekko on ehdoton lempparini, ja usein ihailen sen kotoisan syksyisen sävyistä viininpunaista versiotakin. Samoin heillä on omaan makuuni myös mm. kauniita tyllihameita ja collegemekkoja.

Mekko on kokenut kovia. Merenrantakallioiden ja mökkimaisemaidyllin rinnalla se on kertaalleen saanut melkoisen tahranpoistoainekylvyn esikoisen liukastuessa parkkihallin lattialla öljytahroihin. Ihan takuulla se likaisin paikka, mitä kuvitella voi. Surku oli melkoinen - käyttäjällä kuin äidilläkin - kun odoteltiin, miten tahranpoistoaine vaikuttaa. Ei jättänyt tahroja, eikä vienyt värejä mennessään. Mellille tahranpoistoaineen ohella pisteet, hyvin kesti lapsiperhearjen.

 

Laadukkuus. Kertoessani ajatuksesta kokeilla ensisijassa kotimaisia lastenvaatteita, toivoin niiltä laadukkuutta. Useissa vaatemerkeissä olen saanut yllättyä positiivisesti. Yo Zen-vaatteiden ompelujälki on siistiä ja huoliteltua sekä materiaali pehmeää, mutta jämptin laadukasta ja Melli EcoDesign säilyttää pehmeydestä huolimatta useissa pesuissakin hyvin kuosinsa ja kuten sanottu, kestää vahvan tahranpoistoaineenkin.

 

Tunnustan ajatelleeni alunperin naiivisti - että niitä tekisi joku kaltaiseni lasten kanssa kotona oleva äiti, joka ei ole nähnyt ompelukonetta sitten yläastevuoden käsityötuntien, mutta nyt on lastenvaatebuumin noustessa päättänyt hurautella mekkoja ties millä kaavoilla - tai kaavattomasti. Ne yksin- ja kaksinyrittäjät sekä kasvavia firmoja perustaneet lastenvaatealan yrittäjät ovat käyttäneet selkeästi paljon aikaa miettiäkseen, suunnitellakseen ja toteuttaakseen; materiaaleista ja väreistä mallistokokonaisuuteen ja työn jälkeen.

Syksy tuo mukanaan kurkistuksia uuteen ja kauniiseen syksyisemmin sävyin monien hempeiden kuosien rinnalle. Vielä hetken jatkuvat alennusmyynnit mahdollistavat myös kivojen vaatteiden hankkimisen päiväkoteihin ja lapsiperhearkeen. Lindexien, KappAhlien ja HM:n rinnalla kannattaa ehdottomasti tutustua myös siihen, miten täällä Suomessa luodaan kauniita ja toimivia lastenvaatemallistoja.

 

Aiempia kirjoituksiani:

Kokeilu kotimaisista lastenvaatevalinnoista - Osa2: Kyllähän meillä osataankin! + etsinnässä syysvaatteet

Poutapukimo, Second  Chance, kotimaiset lastenvaatteet kokoava Lastenvaatekarnevaali ja ajatuksia löydettävyydestä

Kokeilu kotimaisista lastenvaatevalinnoista - Osa1: Ei kirvestä kaivoon ainakaan vielä.

Soma Original, Gugguu

Kokeilijan arkea - Vinkkaa suosikkisi kotimaisista lastenvaatevalmistajista

 

Teehetkien kotia voit seurata myös Facebookissa sekä lähes päivittäisine kuvatarinoineen Instagramissa

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kahden odotetun ja rakastetun pikkutytön äiti; ekaluokkalaisen ja viisivuotiaan. Sielunkumppanin vaimo. 

Sormet kimalleliimassa, kirjapinoihin rakastuen, suuret seikkailut ja pienet merkitykselliset hetket. Isot ja pienet ystävät. Iltateetä ja sympatiaa. Aktiivista lapsiperhearkea elämysmatkaillen. Työn ja perheen tasapainoa hakien.

Elämää valkoisessa kodissa. Elämän parasta aikaa.

- Marika -

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
Joulukuu
2016
Joulukuu