Muistatko, kun kerroin halustani löytää lapsille ensi sijassa kotimaisia lastenvaatteita. Kesä – se mitä tätä kesää ehti kesäksi kutsumaan - meni kevyissä mekoissa ja leggingseissä, joista vaihtoehtojakin oli ilahduttavan paljon, mutta nyt syksyn viimaisten tuulten puhaltaessa ollaan etsitty lämpimämpää.

 

Tytöt käyttävät paljon neulepaitoja ja -takkeja rennompien collegetakkien ja huppareiden rinnalla. Suomalaisilla lastenvaateyrityksillä – olkoon kyse sitten kotimaisesta suunnittelusta tai valmistamisesta – niitä on saatavilla ihan minimaalisen vähän. Monet tuntuvat keskittyvän erilaisiin trikookuoseihin.

Ilonpilkahdus löytyi lopulta tuttavani vinkkaamana suomalaisesta Ecobaby-mallistosta, jonka takaa löytyy varsin tunnettu Anne Linnonmaa. Mallistosta löytyy näet useampikin klassisen kaunis, moneen tilanteeseen sopiva neule lapsille eri sävyissä.

 

Viime aikoina olen ylipäätään pohtinut tosi paljon sitä, miten paljon meihin jää jälkiä erilaisista kemikaaleista jo lapsuudesta saakka ja miten se vaikuttaa hyvinvointiimme elämän varrella. Siksi se, että Ecobaby-mallisto valmistetaan 100% orgaanisesta puuvillasta ja on täysin myrkytön, ymmärtääkseni jopa värien osalta, tuntuu huojentavalta. Mun lasteni iholla.

 

Tätä hihkuttavan ihastuttavalla tavalla ryhtinsä säilyttävää, kivalta tuntuvaa neuletta ei ole vielä pesty, mutta valmistaja lupaa, että sen voi laittaa surutta myös kuivausrumpuun ilman, että se menettää muotoaan, muuttuu nuhjuiseksi tai tulee sieltä takaisin nukenkokoisena. Moni sanoo kuivauskummun kuluttavan vaatteita, mutta meillä sinne päätyvät kyllä monet vaatteet ihan arjen sujuvuuden takia. Lapsiperhearjessa ihan must. Toisaalta se samalla tarkoittaa yleensä vähän tiuhempia vaatehankintoja, että kokonaisuus pysyy siistinä. Koska Linnonmaan kantavana ajatuksena on kestävä kehitys, ja se, että vaatteet voivat kulkea hyväkuntoisina käyttäjältä toiselle, valmistusta on mietitty käyttöaika säilyttäen.

 

Kuivausrumpu, odotan siis jo kohtaamistasi tämän neuletakin osalta. Meillä tosin normaalisti 104cm vaatekokoa käyttävällä kuopuksella saa Tipu-neuletakin 100/110cm koosta kääriä vielä hihansuita ja tilaa jää reilusti muutoinkin, joten juuri tähän hetkeen pieni kutistus kuivausrummussa ei edes vaikuttaisi.

 

Meillä riemuitaan vesilätäköistä Nokian Hai-kumppareissa, kuvataan kuopuksen elämän ekat päiväkotivalokuvat Gugguun mekossa, hankittiin Soman rukkaset tulevaa talven varten, kääriydytään Tamsilkin lämpimään villasilkkivälikerrastoon  ja haaveillaan kunnon villahuopikkaista mahdollisiin paukkupakkasiin. Osaamista, onhan meillä Suomessa sitä.

 

Sitä löytyy myös Lastenvaatekarnevaalista, joka kokoaa lokakuun puolivälissä, 15.10. Tampereelle kymmenittäin sellaisia vaatevalmistajia, joiden tuotteissa koko valmistusketju pysyy kotimaassa. Jos kotimaiset lastenvaatteet kiinnostavat siis sinuakin, lähde tutustumaan. Itselläni tapahtumaan on suuret odotukset.

 

Aiempia kirjoituksiani:

Kotimaisten lastenvaatteiden laadukkuus yllättää - muutakin kuin yläasteen käsityötuntien opit käytössä
YO ZEN ja Melli EcoDesign

Kokeilu kotimaisista lastenvaatevalinnoista - Osa2: Kyllähän meillä osataankin! + etsinnässä syysvaatteet
Poutapukimo, Second  Chance, kotimaiset lastenvaatteet kokoava Lastenvaatekarnevaali ja ajatuksia löydettävyydestä

Kokeilu kotimaisista lastenvaatevalinnoista - Osa1: Ei kirvestä kaivoon ainakaan vielä.
Soma Original, Gugguu

Kokeilijan arkea - Vinkkaa suosikkisi kotimaisista lastenvaatevalmistajista

 

- - -

Teehetkien kotia voit seurata myös Facebookissa sekä lähes päivittäisine kuvatarinoineen Instagramissa

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kahden odotetun ja rakastetun pikkutytön äiti; ekaluokkalaisen ja viisivuotiaan. Sielunkumppanin vaimo. 

Sormet kimalleliimassa, kirjapinoihin rakastuen, suuret seikkailut ja pienet merkitykselliset hetket. Isot ja pienet ystävät. Iltateetä ja sympatiaa. Aktiivista lapsiperhearkea elämysmatkaillen. Työn ja perheen tasapainoa hakien.

Elämää valkoisessa kodissa. Elämän parasta aikaa.

- Marika -

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
Joulukuu
2016
Joulukuu