Nämä päivät ja viikot houkuttavat tutustumaan syksyiseen luontoon – ruskan värit ovat kauneimmillaan ja hienon kesän jälkeen syksy tarjoaa parastaan. 

Kesälle suunniteltu Korkeasaaren reissu jäi väliin ennen kaikkea helteen takia. Aiemmat lämpimimpien kesäpäivien reissut ovat osoittaneet, että aurinkoisella säällä eläimet vetäytyvät varjoon ja pysyttelevät paikoillaan. Lokakuisessa Korkeasaaressa siitä ei ollut merkkiäkään, vaan eläimiä oli esillä paljon. Jopa kissaeläimet olivat katseluetäisyydellä. 

Lähdettiin tällä kertaa Korkeasaareen ilman suunnitelmia. Ilman tarvetta rynniä eläinaitaukselta toiselle. Olen näet tunnistanut itsessäni hoputtajan. Sen, joka pieni kireys äänessään toteaa, että mennäänpäs jo eteenpäin. Tuosta piirteestä yritän nyt päästä eroon etenkin silloin, kun ei oikeasti ole kiire mihinkään.

Tuntui hyvältä vain kävellä lasten tahdissa ja hidastaa silloinkin, kun he pysähtyivät tutkimaan maahan pudonneita syksyn lehtiä tai tutkivat asfaltille vierineitä kiviä. Hidastimme silläkin uhalla, että joku eläimistä saattaisi jäädä näkemättä. Jäisikin. Odottavathan ne meitä ensi kerrallakin ja lukuisina tulevina. 

Jos reissuun haluaa panostaa suunnitelmallisemin, kannattaa tarkastaa Korkeasaaren sivuilta eläinten ruokinta-ajat. Tällöin eläimet ovat takuulla vilkkaasti liikkeellä ja niistä voi saada monenlaista lisätietoakin. 

Vierailusta tulee helposti kokopäivän retki. Tällä kertaa mentiin piknikmeiningillä ja pakattiin reppu täyteen eväitä. Höyryävä tee oli viileän merituulen puhaltaessa nappivalinta. Omia eväitä voi syödä paitsi lukuisilla levähdyspenkeillä tai rantakallioilla, myös sisätiloissa Karhulinnan ja Amazonian viereisissä tiloissa. Sitä en muistanut, että niistä löytyy ruuan lämmittämiseen näppärästi myös mikroaaltouuni. 

Meren tuntumassa kävelyreitin varrelle tullut tunnelmallinen kota oli mukava yllätys. Siellä on valmiina hiilet ja grillausvälineet, ja ainakin nyt meidän tullessa tulikin jo valmiina lämmittämässä. Olisi toiminut erinomaisesti makkaralle, riisipiirakalle tai vaikkapa pannarille.

Karhuja, apinoita, kissaeläimiä ja paljon muuta. Korkeasaari on kokonaisuus. Mahtava sellainen.

Meille se on paikka, josta löytää joka kerta paitsi paljon katsottavaa, myös levollisen mielen. Meren äärellä, tärkeiden ihmisten kanssa. 

Matka Korkeasaareen taittui tällä kertaa autolla Mustikkamaan kautta. Lämpimänä kesäpäivänä ollaan nautittu myös kevyistä meren aalloista Kauppatorilta lähtevällä lautalla seilatessa. Omalla autolla kauempaa saapuvalle ainoa miinus on pitkähkö kävelymatka Mustikkasaaren parkkipaikalta ja sillan yli Korkeasaareen. Joskus voisi testata bussia, joka kurvailee näemmä ihan lipunmyynnin lähettyville. 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kahden odotetun ja rakastetun pikkutytön äiti; ekaluokkalaisen ja viisivuotiaan. Sielunkumppanin vaimo. 

Sormet kimalleliimassa, kirjapinoihin rakastuen, suuret seikkailut ja pienet merkitykselliset hetket. Isot ja pienet ystävät. Iltateetä ja sympatiaa. Aktiivista lapsiperhearkea elämysmatkaillen. Työn ja perheen tasapainoa hakien.

Elämää valkoisessa kodissa. Elämän parasta aikaa.

- Marika -

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
Joulukuu
2016
Joulukuu

Instagram