Mauri Kunnaksella on taito lumota kaikenikäiset lukijansa. Hän osuu suomalaisten sydämiin tarinoilla, jotka ulottuvat meistä jokaiselle tutuille kotikulmille. 

 

Koiramäen lapsia, joulukirjoja, Herra Hakkaraisia, viikinkiseikkailuja, kummituksia ja vampyyreja - Kunnaksella on kyky kirjoittaa mukaansa tempaavalla tavalla kaikesta. Ihan kaikesta, mihin ryhtyy, ja sitä arvostan. Hänen satunsa ovat viimeisteltyjä niin sisällön kuin kuvituksenkin puolesta, takuuvarmoja alusta loppuun. Toisaalta juuri siksi Kunnaksen kirjoihin on helppo kirjakaupan hyllyllä tarttua, kun tietää voivansa luottaa onnistuneeseen tarinallisuuteen. 

Tänä jouluna tyttöjen lahjapaketteihin kääritäänkin useampi Kunnaksen uutuus, sillä mielettömien kirjojensa rinnalla Kunnaksen tarinoita on saatavilla myös äänikirjoina ja DVD:nä. 

 

Mauri Kunnas / Kaikki hauskat äänikirjat

Äänikirjat ovat olleet lasten suosiossa jo pidemmän aikaa, ja niitä kuunnellaan lyhyilläkin matkoilla. Syksyllä julkaistu Mauri Kunnaksen äänikirjakokoelma, josta löytyy 15 tuttua satua, on siksi meillä oikein nappi auton hansikaslokerossa kuljetettavaksi. "Kaikki hauskat äänikirjat" sisältää 10 cd:tä, joten osan voi jättää lasten omien huoneidenkin satuaarteisiin. Meillä on siis molemmilla lapsilla huoneissaan cd-soittimet, joista kuuntelevat omatoimisesti niin Robinit, Ti Ti Nallet kuin sadutkin.

Äänikirjat toimivat hyvin myös rauhoittumissatuina lapsen omana hetkenä tai vaikka niinä iltoina, jos vanhemmalla ei olisi aikaa perinteiselle iltasadulle. 

Mauri Kunnas / Koiramäen Suomen historia

Koiramäen historia ei tälle syksylle esittelyä kaivanne. Niin puhutun ja hienon historiaa koostavan teoksen on Kunnas julkaissut suurteoksena historiallisten Seitsemän koiraveljeksen ja Koirien Kalevalan rinnalle. On selvää, että kirjasta tulee klassikko, sillä siinä on onnistuttu kirjoittamaan maamme historiasta 1500-luvulta 1800-luvulle tavalla, joka viehättää niin lapsia kuin aikuisiakin. 

Koiramäen historia on paketoitu lasten joulupakettiin, jotta heille ymmärrys omasta historiastaan tarttuisi helpommin kuin itselleni aikoinaan kouluvuosina. Satujen ja tarinoiden, taitavien yksityiskohtaisten kuvitusten kautta. Kunnaksella on taito herättää historia henkiin, sillä kirjan sivuja käännellessäni uppoudun mukaan noihin hetkiin. Osin tarinat vievät mukanaan myös samaistumispinnan takia, sillä kirjoissa nousevat esiin tutut paikat kotikaupunkiani Porvoota myöden.

 

Mauri Kunnas / Koiramäki, 5 DVD:n kokoelma

Koiramäen tarinoita on esitetty läpi vuosien myös Ylen lastenohjelmissa. Nyt nämä lähes 30 satua käsittävä animaatiosarja, joka kertoo nykypäivän lapsille 1800-luvun maalaiselämästä, on saatavilla dvd-kokoelmana. 

 

Koiramäen Killen ja Elsan mukana pääsee seuraamaan Koiramäen talon tapahtumia ruisleivän leipomisesta maanviljelyyn ja kisälleistä riihikummituksiin omalta kotisohvalta juuri silloin, kun itse haluaa. 

Joo-o, ne Netflixit ja ties mitkä pilvet. Mä olen tältä osin vielä aika perinteinen. Musta on kiva, että tytöt osaavat itse laittaa cd:t soimaan huoneessaan ja valitsevat DVD:n katsottavaksi tai vaikka isovanhemmille mukaan otettavaksi. Siksi on mukavaa, että tänä jouluna on mahdollisuus paketoida lahjaksi yhden suosikkisatujen tekijän monipuolinen valikoima.

 

Onko teillä pakattu tänä jouluna Kunnaksen satuja joulupaketteihin? Tai muita satukirjoja tai äänisatuja? Kuulisin mieluusti parhaita vinkkejänne lukutoukkaperheeseen.

 

 

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kahden odotetun ja rakastetun pikkutytön äiti; ekaluokkalaisen ja viisivuotiaan. Sielunkumppanin vaimo. 

Sormet kimalleliimassa, kirjapinoihin rakastuen, suuret seikkailut ja pienet merkitykselliset hetket. Isot ja pienet ystävät. Iltateetä ja sympatiaa. Aktiivista lapsiperhearkea elämysmatkaillen. Työn ja perheen tasapainoa hakien.

Elämää valkoisessa kodissa. Elämän parasta aikaa.

- Marika -

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
Joulukuu
2016
Joulukuu

Instagram