Kylpylän trooppinen lämpö ja talven paukkuva pakkanen lumikinoksineen. Vaikuttavien, toisiaan täydentävien vastakohtien lomakohde Vuokatti ja sen kylpylä Holiday Club Katinkulta kuljettivat nelihenkisen perheemme lomatunnelmaan. 

Siinä, missä esikoisemme hyppelee lumikinoksesta toiseen, heittäytyy lumienkeleihin ja vetää ripeästi toppahousut jalkaansa valloittaakseen korkeimman mäen, suhtautuu nelivuotias pakkaslukemiin varautuneemmin. Varsin pian lämpömittarin pudotessa pakkasen puolelle, hän alkaa toivekkaasti tiedustelemaan, josko voitaisiin varata reissu Kanarialle, Rodokselle tai vaikka kylpylään. Ihan mihin vain, missä on lämmintä. 

Kylpylät, niissähän riittää lämpöä riippumatta siitä, paukkuuko ulkona ennätyksellinen pakkanen vai sataako räntää taivaan täydeltä. Siksi viime vuosina ollaankin tehty useampia kylpyläreissuja eri puolille Suomea. 

Holiday Club Katinkulta ja Vuokatti ylipäätään oli meille uusi tuttavuus.

Tutustun matkakohteisiin ennalta lukien kokemuksia ja etsien kuvia, mutta Katinkullan kohdalla useammat kokemukset tuntuivat liittyvän aikaan ennen saunamaailman remonttia. Siksi en oikeastaan tiennyt, mitä odottaa. 

Katinkullan kylpylässä on lukuisia pieniä soppeja vesisuihkuineen, virtoineen, poreineen ja ulko- ja kylmäaltaineen. Koko kylpyläosasto on isojen altaiden sijaan täynnä yksityiskohtia. Halutessaan voi myös kipaista ulos paljuun ja savusaunaan. 

Lokeroinnilla ja lukuisilla trooppista tunnelmaa tavoittelevilla tekokasveilla on mahdollisesti tavoiteltu myös alhaisempaa äänitasoa, sillä etenkin ruuhkahuippuina kylpylässä on melkoisesti melua vesiputousten tuodessa omaa äänimaailmaansa uimareiden riemun rinnalle. Uimaan mahtuu onneksi hyvin, juuri pikkusoppien ansiosta. 

Katinkullan altaat ovat mukavat siitä, että niiden syvyys vaihtelee keskimäärin 110-130cm välillä, mikä on sopiva syvyys niin aikuisille kuin uimaan opetteleville lapsillekin. 

Eskarilainen on innostunut viime aikoina hurjasti sukeltamisesta, joten altaissa ollessamme hän kävi lähinnä haukkaamassa pinnalta lisähappea ja sujahti taas poreisiin pinnan alle uimalasit päässään. 

Välillä viluttaa, vaikka miten polskisi. Katinkullan alakerrassa on saunamaailma, jossa voi saada lämmön taas pintaan niin sympaattisessa löylyluolassa kuin perinteisessä ja höyrysaunassakin. Lapset viihtyivät eniten saunojen edessä olevassa sinisessä monitasoisessa minialtaassa, mikä taas itsestä tuntui koko kylpylän erikoisimmalta ratkaisulta. Onneksi yli kahdessakymmenessä altaassa on mahdollisuus valita jokaiselle oma suosikki.

Saunamaailman laajan remontin lisäksi kylpylän pesu- ja pukuhuonetilat ovat todennäköisesti käyneet läpi remontin viime aikoina, sillä etenkin pukuhuoneiden puolella tuntuu uudelta. 

Holiday Club Katinkullassa majoittuminen on mahdollista sekä kylpylähotellissa että loma-asunnoissa. 

Yövyimme viikon loma-asunnossa tai oikeastaan paritalomaisessa mökissämme.

Näissä viime vuosina laajalti rempatuissa loma-asunnoissa on kaksi makuuhuonetta ja suuri parvi, joten majoitusmuoto toimii erinomaisesti joko isolle perheelle tai jopa kahdelle pienelle.

Lomahuoneistoissa on täydellinen matka-ajan varustus paitsi astiastossa, myös astianpesukoneista pyykinpesukoneisiin ja pesutabletteihin. Samoin löytyy ulkovaatteet ja uima-asut kuivattava kuivauskaappi. Siksi lomailu on etenkin vaivattomuutta arvostavalle lapsiperheelle varsin kätevää. 

Vuokatin keskustan tuntumasta, muutamien kilometrien päästä Katinkullasta, löytyy niin S- kuin K-ryhmän ruokakaupat valikoimalla, joka toimii arkisessa uunilohi-lihapullat-linjalla varsin hyvin. Jos haluaa lomaillessa välttää ruuanlaiton, voi toki kipaista vaikka kylpylän puolelle syömään. Lukuisten hotelliyöpymisten jälkeen oli vaihtelun vuoksi mukavaa elää oman jääkaapin antimilla ja tietää, että väsyneinä palatessakaan ei tarvitse odottaa tai jonottaa ruokaa. 

Huoneistojen värimaailma on harmoninen, joten takkatulen ääressä mieli lepää uimisesta ja rinne-elämästä nauttineena. 

Perhelomailulla on paikkansa. Vaikka välillä kinataankin kotona olon tapaan nukkumaanmenoajankohdasta tai ulkohousujen riisuminen harmittaa rinnepäivästä väsynyttä, antaa yhteinen elo ja olo hyvää mieltä pitkälle eteenpäin.

Läsnäolo. Sitä kai ennen kaikkea. 

 

 

- - -

Teehetkien kodissa nautitaan vuonna 2019 vieläkin enemmän elämyksistä ja maltillisemmin materiasta. 

Viime vuosien tavoin pakataan kimpsut ja kampsut reppuun ja suunnataan 4- ja 6-vuotiaiden tyttöjen kanssa kuukausittain lukuisiin vierailukohteisiin museoista huvipuistoihin ja konsertteihin. Liikututaan musikaalien ja teatteriesitysten kauneudesta, nautitaan kylpylän lämmöstä ja merinäköalasta risteilyllä. 

Lentokoneen siivin voi reissata perheenä ja nauttia pidennetystä viikonlopusta ystävien kanssa. 

 

Jo koettuihin elämyksiin voit tutustua täällä

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kahden odotetun ja rakastetun pikkutytön äiti; ekaluokkalaisen ja viisivuotiaan. Sielunkumppanin vaimo. 

Sormet kimalleliimassa, kirjapinoihin rakastuen, suuret seikkailut ja pienet merkitykselliset hetket. Isot ja pienet ystävät. Iltateetä ja sympatiaa. Aktiivista lapsiperhearkea elämysmatkaillen. Työn ja perheen tasapainoa hakien.

Elämää valkoisessa kodissa. Elämän parasta aikaa.

- Marika -

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
Joulukuu
2016
Joulukuu

Instagram